MK: Újpest 3, FTC 2 – ebben a „versenyben” a lilák vezetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.02. 20:52
Öt forduló ment le a labdarúgó Magyar Kupa idei sorozatából, és csupán két csapat büszkélkedhet azzal, hogy egy adott körben a legtöbb gólt szerezte: az Újpest és a Ferencváros. A lila-fehérek három, a zöld-fehérek két fordulóban voltak a legeredményesebbek – ebben a különversenyben tehát jelenleg az újpestiek vezetnek. Tegyük azért hozzá: nem voltak egyenlőek a feltételek…

…merthogy az Újpest a Magyar Kupa eddigi mind az öt fordulójában pályára lépett, a Ferencváros viszont csak háromban. Persze, erről nem a lilák tehetnek. A Magyar Kupa versenykiírása határoz arról, hogy a nemzetközi kupában induló négy csapat – függetlenül attól, hogy esetleg az MK első fordulója előtt már kiesik (ahogy az például a Ferencvárossal is megtörtént) – csak a honi kupasorozat 3. fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, így a Fradinak az első két körben nem volt lehetősége arra, hogy gólokat szerezzen. …merthogy az Újpest a Magyar Kupa eddigi mind az öt fordulójában pályára lépett, a Ferencváros viszont csak háromban. Persze, erről nem a lilák tehetnek. A Magyar Kupa versenykiírása határoz arról, hogy a nemzetközi kupában induló négy csapat – függetlenül attól, hogy esetleg az MK első fordulója előtt már kiesik (ahogy az például a Ferencvárossal is megtörtént) – csak a honi kupasorozat 3. fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, így a Fradinak az első két körben nem volt lehetősége arra, hogy gólokat szerezzen.

Az újpestiek viszont igen jól „termeltek” a kupasorozat ezen szakaszában. Az MK első körében 14–1-re győztek a Vértessomló otthonában (a szerzett gólok számában maguk mögé utasították a Nagykátán 12–0-ra nyerő Kisvárdát és a Hidasnémetiben szintén 12–0-ra diadalmaskodó Vasast is), majd a második fordulóban 9–0-ra megverték a Celldömölköt – a DVTK 7–0-s balatonfüredi sikere ebben a körben a második helyhez volt elég.

A kupa harmadik fordulójában aztán már a Ferencváros is pályára lépett, és a nagyecsedi 10–0-s kiütéssel ebben a körben el is vitte a leggólerősebb csapatnak járó képzeletbeli díjat. Az MTK 6–0-s győzelme volt ekkor a második legnagyobb különbségű diadal, az Újpest a forduló különversenyébe nem szólt bele, nagy nehezen 2–1-re nyert a Velence SE otthonában.

Úgy tűnt, hogy a következő körben „visszavág” az Újpest a Fradinak. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a lila-fehérek a ZTE ideiglenes otthonában (Hévízen) aratott 5–0-s győzelmükkel ígéretes helyzetbe kerültek, ám a Csákvár ellen a Groupama Arénában négy gólig jutó Fradi is ott volt a nyomukban. S bár a zöld-fehérek a csákvári visszavágón 4–3-ra kikaptak,a két meccsen összesen hét gólt szereztek, s mivel az Újpestnek a Szusza Ferenc Stadionban csak 1–1-es döntetlenre futotta a ZTE ellen, ebben a fordulóban ismét az FTC lett a leggólerősebb csapat.

Ha már a bevezetőben „nem egyenlő feltételeket” említettünk, természetesen az sem mindegy, hogy egy csapat az adott kupafordulóban milyen erősségű ellenfelet kap. Az Újpestnek legutóbbszerencséje volt, hiszen a negyeddöntőben az NB III-as Tiszaújvárossal kellett megküzdenie, és a párharcot tíz szerzett góllal tudta le – ezzel a forduló legeredményesebb együttese lett. A DVSC és a Békéscsaba is NB III-as csapattal játszott, a Loki a Nyíregyháza ellen összesen hét, a Csaba a Kozármislennyel szemben három gólig jutott. A legnehezebb feladata a Videotonnak és a Ferencvárosnak volt, hiszen a két NB I-es gárdának egymás ellen kellett megvívnia a párharcot – nem is esett sok gól a két mérkőzésükön.

Szerdán az Újpest és a Ferencváros is bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, így a két csapat különversenye márciusban és áprilisban folytatódhat…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik