MK: nem lesz élő tv-közvetítés az Újpest-DVTK döntőről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 11:42
Azzal, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség múlt héten előrehozta az eredetileg vasárnap 20.30 órára kiírt Újpest–DVTK Magyar Kupa-döntő kezdési időpontját 19 órára, az is eldőlt, hogy nem lesz élő televíziós közvetítés a találkozóról.

Vasárnap 19 órakor indul útjára a labda a Puskás Ferenc Stadionban, ahol a Diósgyőr és az Újpest játssza a Magyar Kupa döntőjét. A helyszínen alighanem több mint 20 000 néző láthatja majd az összecsapást, de az otthon maradók közül is sokan választják majd programként a meccset, mondjuk a televízión keresztül. A közvetítés furcsasága, hogy az eredeti kezdéshez képest másfél órával később adják csak a mérkőzést az M2-n, vagyis már régen ismert lesz a kupagyőztes kiléte, amikor a tévében lefújják a mérkőzést – írja a boon.hu.

A Nemzeti Sport Online más forrásból is úgy értesült, az M2 csúsztatva közvetíti majd a találkozót. Ebben közrejátszanak az EP-választások, illetve az a tény is, hogy az M2 20 óráig mesecsatornaként működik.

Az MLSZ eredetileg ezért is írta ki 20.20 órára a kezdési időpontot, de a DVTK a nagy számban fővárosba utazó szurkolói érdekeire hivatkozva kérte a találkozó előbbre hozását. A televízió azonban nem tud alkalmazkodni az időpontváltozáshoz.

Az MTVA kérdésünkre megerősítette, illetve röviden kommentálta a hírt.

„Ismeretes, hogy az eredetileg vasárnap 20.30 órára kiírt kupadöntő kezdési időpontját 19.00 órára előrébb hozták a múlt héten. Az időpont-változtatást az M2 egyéb kötelezettségei miatt sajnos nem tudja lekövetni, így a televíziós adáskezdés marad a 20.20-as időpontban” – fogalmaz válaszában a televízió sajtóosztálya.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik