MK: „Már az első félidőben is voltak összeszólalkozások...”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.02.13. 07:49
A Budapest Honvéd 1–0-s előnnyel várja a Szombathelyi Haladás elleni visszavágót a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzés – amely parázs jelenetekkel zárult – után a sérülést követően visszatérő Gazdag Dániel és Nagy Gergő, illetve a vendégek mestere, Mátyus János értékelt az NSO Tv-nek.

„Nem tudom, mi okozta a feszültséget a mérkőzés után, de már az első félidőben is voltak összeszólalkozások. Szerencsére én ebből kimaradtam” – reagált a lefújás utáni jelenetekreGazdag Dániel.

A két kiállítással végződő eseményről Jagodics Márk beszélt bővebben az M4Sportnak, amiből kiderült, hogy Davide Lanzafame viselkedésén háborodtak fel a vendégcsapat játékosai. A Haladás csapatkapitánya elmondta, a Honvéd csatára a mérkőzés után felpofozgatta, megfogta a nyakát a 17 éves Szekér Ádámnak.


Mátyus János vezetőedző nem titkolta, hogy a mérkőzésen már a Csákvár elleni, hétvégi bajnoki is a fejében járt, s az NB II-ben kieső helyen álló csapatának jelenleg kevésbé fontos a kupában való továbbjutás. Ennek ellenére a visszavágón is megtesznek mindent, hogy legyőzzék a Honvédot.

Mint ismert, a következő idénytől a továbbjutás a Magyar Kupában végig egy mérkőzésen dől majd el, erről is elmondta a véleményét Gazdag Dániel és Nagy Gergő. A két, sérülés után visszatérő játékos emellett új csapattársukról, Ugrai Rolandról is ejtett néhány szót. Mátyus János pedig arról beszélt, milyen változások történtek a Haladásnál, mióta ő a vezetőedző, valamint hogyan élte meg, hogy az első élvonalbeli klubja – amelynél játékosként öt idényt töltött el – kellett irányítania a csapatát.


MAGYARKUPA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–HALADÁS 1–0 (0–0)
Illovszky-stadion, 1809
néző.Vezette:Káprály Mihály (Buzás Balázs, Medovarszki János)
HONVÉD:Tujvel – Kálnoki-Kis, Kamber, Niba – Mezgrani, Nagy G. (Hidi, 66.), Banó-Szabó, Gazdag (Aliji, 66.), Kukoc – George (Moutari, 73.), Lanzafame.Vezetőedző:Giuseppe Sannino
HALADÁS:Gyurján M. – Tóth D., Jagodics M., Németh M., Bosnjak – Szekér – Schuszter (Illés B., 81.) , Holdampf, Jancsó A. (Farkas II B., 66.), Rácz F. – Szalay (Tóth-Gábor, a szünetben).Vezetőedző:Mátyus János
Gólszerző:Kukoc(1–0)az 57. percben
Kiállítva:Kálnoki-Kis, Jagodics M. (mindkettő dulakodásért) a 92. percben
MESTERMÉRLEG:
Giuseppe Sannino:
– Nehéz meccsen vagyunk túl, de a továbbjutási esélyekről nem beszélek. Nem vagyok jós, nem tudom, mire lesz elég az egygólos győzelem, egyelőre a visszavágó helyett a hétvégi bajnokival akarok foglalkozni. Ami a meccset illeti, a végeredmény mellett még annak örülhetünk, hogy néhány játékosunk hosszabb kihagyás után ismét játszott, valamint sikerült kapott gól nélkül lejátszani a párharc első felvonását.

Mátyus János: –Vereség után ritkán gratulál az edző a saját csapatának, most mégis ezt teszem, mert fegyelemmel, lelkesedéssel és szenvedéllyel futballozva eltüntettük a két csapat közti különbséget. A szívemben mindig ott lesz a Honvéd, azt viszont elfogadhatatlannak tartom, hogy a lefújás után az egyik kispesti játékos hátulról megütötte a tizennyolc esztendős futballistámat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik