HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.15 00:19 Frissítve: 2018.03.15 00:53

MK: Herczeg András nem akar úgy járni, mint a Man. United

Két, gyengébb formában lévő csapat találkozott szerdán a Bozsik-stadionban, ugyanis a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Budapest Honvéd hazai pályán fogadta a DVSC-t. A 0–0-ra végződő mérkőzés után így értékelt a két vezetőedző:

HIRDETÉS

 

A gól nélküli döntetlen után először Supka Attila, a Budapest Honvéd vezetőedzője osztotta meg véleményét.

„Azt kaptam vissza, amit előre megbeszéltünk a játékosokkal – kezdte értékelését Supka Attila. Kontrolláltuk a mérkőzést az elejétől a végéig. Az első félidőben nyomás alatt tartottuk a Debrecent, rengeteg lehetőséget kialakítottunk, tizenegyest kaptunk, viszont megítélésem szerint és visszanézve a tévén, egy szabályos gólt nem kaptunk meg. Ebben az időszakban el lehetett volna dönteni a meccset, ez ma sajnos nem sikerült. A második félidőben már nagyon siettettük a játékot, próbáltunk minél előbb a kapu elé érni. De akkor is volt néhány kidolgozott helyzetünk, amelyekből gólt-gólokat kellett volna szerezni. Nem sikerült, viszont ez olyan találkozó volt, amelyre lehet építeni.”

Ezután Herczeg András értékelt: 

„Jó pár játékos elég megilletődötten kezdte a meccset, nem mertek játszani – mondta a DVSC vezetőedzője. – Voltak hibáink, főként az első félidő első felében. El kell ismernünk, hogy a Honvéd jobb volt. A második félidőben próbáltunk kicsit nyugodtabban futballozni, de akkor is volt hiányérzetem. A gól nélküli döntetlen számunkra nagyon veszélyes eredmény, példa rá a keddi Manchester United–Sevilla mérkőzés, de nem akarom az ördögöt a falra festeni. Egyáltalán nem érzem azt, hogy előnybe kerültünk, továbbra is ötven százalék esélyt adok mindkét csapatnak. Óriási lelkesedéssel játszottunk, de játékban több kell.”

Herczeg András több fiatal labdarúgónak is lehetőséget adott, velük kapcsolatban a következőket mondta:

„Félénken, bátortalanul nem lehet ezt a játékot játszani, de nyilván bennük az volt, hogy a bajnokcsapat ellen lépnek pályára idegenben. Fognak ők még jobban, bátrabban és felszabadultan teljesíteni. Bízom benne, hogy ezzel a mérkőzéssel is rutinosabbak lettek, tapasztalatokkal gazdagodtak.”

A vendégek trénere elárulta, milyen meccsre számít a visszavágón: „Nehézre. Nagyon nehézre és óriási küzdelemre. Mindkét együttes rengeteget tesz majd a továbbjutásért, ebben biztos vagyok.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

BP. HONVÉD–DVSC 0–0
Bozsik-stadion, 1178 néző. V: Pintér Csaba (Lémon Oszkár, Huszár Balázs)
HONVÉD:  Horváth A. – Baráth, Lovric, Bobál D. – King (Holender, 66.), Nagy G., Heffler T., Gazdag, Kukoc (Danilo, 58.) – Lanzafame, Eppel
Vezetőedző: Supka Attila
DVSC: Kosicky – Kuti, Szatmári Cs., Kinyik, Barna Sz. – Filip – Bereczki (Varga K., 68.), Jovanovic, Csősz (Bódi, 73.), Nagy K. – Tabakovic (Mészáros N., 78.)
Vezetőedző: Herczeg András
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: – Azt kaptam vissza, amit a játékosokkal megbeszéltünk. Kontrolláltuk a találkozót, azt hiszem, nem forgott veszélyben a kapunk. Az első félidőben rengeteg lehetőségünk is volt, meg a tizenegyes, és visszanézve egy szabályos gólt sem kaptunk meg. Ez volt az az időszak, amikor megnyerhettük volna a meccset. Ezen a mérkőzésen még nem dőlt el semmi, okos, koncentrált játékkal idegenben is elérhetjük a célunkat, ami a továbbjutás.
Herczeg András: – Több játékosom, főleg a fiatalok, megilletődötten léptek pályára, nem mertek játszani és felvállalni bizonyos szituációkat. Voltak problémáink, főleg az első félidőben, ekkor jobban futballozott a Honvéd és a szerencse mellénk állt. A másodikban egy kicsit nyugodtabban játszottunk, de akkor is volt hiányérzetem. Az eredmény nagyon csalóka.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.19 11:32:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kövesdiek majdnem sírva mentek haza Újpestről • „Szétcsúszott” a PAFC • Hipp: Az ilyesmit nem könnyű megélni a kispadon.

2018.08.19 00:37:16

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Csak a kezdés csúszott, az ékszer nem.

2018.08.18 18:23:50

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A vendégek az első félidőben tizenegyest hibáztak, fordulás után azonban vesztes helyzetből álltak fel.

2018.08.18 10:45:13

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

A fehérváriak több mint egy félidőt emberelőnyben játszva hármat vágtak.

2018.08.18 18:25:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Fontos győzelmet aratott a DVTK a vártnál sokkal gyengébb teljesítménnyel kirukkoló Haladás ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS