MK: elmaradt az újabb bravúr, a PAFC kiejtette a Kisvárdát

Vágólapra másolva!
2017.11.28. 13:50
A Magyar Kupa 8. fordulójában – a főtábla harmadik körében – az NB I-es Puskás Akadémia Ulysse Diallo góljával 1–0-ra legyőzte a másodosztályú Kisvárdát, így bejutott a legjobb tizenhat közé.
Nagyot küzdött a Kisvárda, de nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást (Fotók: Török Attila)
Nagyot küzdött a Kisvárda, de nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást (Fotók: Török Attila)

 

A címvédő Ferencváros kiejtése után újabb élvonalbeli ellenfél várt az NB II-ben a feljutásért küzdő Kisvárdára, amely a Sopron elleni 2–2-es döntetlennel hangolt a keddi összecsapásra (a Puskás Akadémia a Balmazújvárossal játszott 2–2-t).

A felcsútiakon már az első perctől kezdve látszott, hogy nem szeretnének a Fradi sorsára jutni, és már az ötödik percben megszerezhették volna a vezetést, a ziccerben kilépő Molnár Gábor azonban a kapu mellé pöccintette a labdát.

Bő tíz perccel később javított a vendégek támadója, ezúttal inkább a kiszolgáló szerepét magára vállalva remek labdát adott Ulysse Diallónak, aki elhúzta a labdát a kimozduló kapus mellett, majd az üres kapuba helyezett (0–1).

Az első fél óra végén kis híján egyenlített a Kisvárda, hiába került azonban a labda Bohdan Melnik elé egy kavarodás után, az ukrán lövését hatalmasat mentve blokkolta egy védő.

A fordulás után a Puskás Akadémia többször is lezárhatta volna a mérkőzést, a játékosok azonban rendre rossz döntést hoztak a kapu előtt. A vendégek szerencséjére a Kisvárda támadásai nem igazán jelentettek veszélyt, így végül Diallo gólja elegendőnek bizonyult a győzelemhez, egyúttal a továbbjutáshoz.

MAGYAR KUPA
8. FORDULÓ (FŐTÁBLA 3. KÖR, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA 0–1
(0–1)
Kisvárda, 1050 néző. Vezette: Kassai Viktor (Ring György, Tóth II Vencel)
KISVÁRDA: Molnár-Farkas – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Melnik (Vári B., 61.), Oltean (Misic, a szünetben), Heffler N., Hej – Gosztonyi (Ilics, 65.), Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Osváth, Vanczák, Spandler, Balogh B. – Zsidai, Bacelic-Grgic – Molnár G. (Prosser, 85.), Knezevic (Márkvárt, a szünetben), Szakály P. – U. Diallo (Szécsi M., 53.). Vezetőedző: Pintér Attila
G: U. Diallo (18.)

MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– Az első félidőben kicsit bátortalanul játszottunk, ráadásul többször eladtuk a labdát, így támadni tudott a vendégcsapat, és a vezetést is megszerezte. Ebből adódóan ellenfelünk a második játékrészben kontrákra rendezkedett be, és ha mögé is tudtunk kerülni, a beadásaink nem sikerültek, ahogyan a szöglet- és szabadrúgásaink sem.
Pintér Attila: – Amiért jöttünk, elértük, hiszen sikerült kiharcolnunk a továbbjutást a jó erőkből álló Kisvárda ellen. Arra alapoztunk, hogy az NB II-ben talán kevésbé támadnak vissza olyan hatékonyan a Kisvárda ellen, ahogy azt mi tettük – és megérte felkészülni az ellenfélből, hiszen olyan helyzetekből tudtunk veszélyeztetni, amelyeket megterveztük.

Szerda
12.00: Soroksár SC (NB II)–Diósgyőri VTK
12.00: Gyöngyösi AK (NB III)–Budapest Honvéd
12.00: Budafoki MTE (NB II)–Debreceni VSC
12.00: Vecsési FC (NB III)–Újpest FC
12.00: Vác FC (NB II)–Videoton FC
12.00: Nagykanizsa (megyei I.)–Érdi VSE (NB III)
12.00: Nagyecsed (megyei I.)–BFC Siófok (NB II)
12.00: Sényő (megyei I.)–Rákosmente (NB III)
12.00: Tiszaújváros (NB III)–Békéscsaba (NB II)
12.00: Szarvas (megyei I.)–Zalaegerszegi TE FC (NB II)
12.00: Cigánd (NB III)–Dorog (NB II)
16.00: Dunaújváros (NB III)–Balmazújváros
16.00: Csákvár (NB II)–Paksi FC
16.30: ETO FC Győr (NB II)–Nyíregyháza Spartacus (NB II)
20.00: MTK Budapest (NB II)–Gyirmót FC Győr (NB II) (Tv: M4 Sport)
22.00: a 9. forduló sorsolása (az utolsó meccs után) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik