MK: csak tizenegyesekkel ment tovább a címvédő Újpest

Vágólapra másolva!
2014.10.29. 15:05
null
Megszenvedett az Újpest, csak tizenegyesekkel jutott tovább másodosztályú ellenfelével szemben (Fotó: ujpestfc.hu)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a címvédő Újpest tizenegyespárbajt követően győzte le az Ajkát, és továbbjutott a legjobb nyolc közé.

FC AJKA–ÚJPEST FC

Az Ajka–Újpest összecsapás gól nélküli első félidőt hozott, majd a második játékrész elején a vendégek megszerezték a vezetést: szöglet után Szandro Cvejba fejelte vissza a labdát Filip Sztaniszavljevics elé, aki két méterről a kapuba fejelt.

Sokan már elkönyvelték a címvédő továbbjutását, a 92. percben azonban egyenlített az Ajka! Már a hazaiak kapusa is felment a szöglethez, fejesét blokkolták, de a labda Asztalos Dávid elé került, aki 18 méterről a kapuba lőtt. Jöhetett a hosszabbítás!

A ráadás első igazi ziccere az Ajkáé volt. A 114. percben a korábbi válogatott támadó Sowunmi Thomas lőhette volna tovább a hazaiakat, Marko Dmitrovics azonban lábbal védett. A 120. percben az Újpest nyerhette volna meg a mérkőzést, de Simon Krisztián kísérletét Jánosa a kapufára ütötte, így tizenegyespárbajjal kellett eldönteni a továbbjutó kilétét.

A szétlövésben az Ajka hibázott először. Sowunmi és Dmitrovics különcsatáját ismét utóbbi nyerte meg. Az újpestiek innentől kezdve nem rontottak, így Zoran Kuntics csapata nem tudta kihasználni „egy százalék esélyét”, 5–3-ra győztek a lilák, és továbbjutottak.

KISVÁRDA–VÁC

A 12.30-tól kezdődő másik összecsapáson két harmadosztályú csapat találkozott egymással, és az első félidő itt is 0–0-s döntetlennel végződött. A második játékrész elején azonban megszerezte a vezetést a Kisvárda, majd a félidő közepén emberelőnybe is került, és ezt kihasználva még háromszor betalált a Vác kapujába.

A győztes csapatban főszerepet vállalt Myke Bouard Ramos. A brazil támadó harcolta ki a kiállítást, valamint gólt és gólpasszt is jegyzett.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

FC AJKA (II.)–ÚJPEST FC 1–1 (0–0) – 11-esekkel 3–5
Ajka,
1000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Ring, Pápai)
AJKA:
Jánosa – Asztalos, Pákai, Köles, Mogyorósi – Varga G., Csordás Sz., Németh L. (Horváth V., a szünetben) – Szabó Zs. (Gunther, 71.), Mihalecz P. (Sowunmi, 67.), Major N. Vezetőedző: Zoran Kuntics
ÚJPEST: Dmitrovics – Vadász V., Cvejba, Litauszki, Rojo (Forró Gy., a szünetben) – Nagy G., Koszovics (Balogh B., a szünetben), Sztaniszavljevics, Vasziljevics, Simon K. – Bardhi (Nego, 84.). Vezetőedző: Nebojsa Vingjevics
Gólszerző:
Asztalos (90+2.), ill. Sztaniszavljevics (52.)
MESTERMÉRLEG
Zoran Kuntics: – Egész meccsen a hosszabbításban is egyenrangúak voltunk nagynevű ellenfelünkkel szemben. Nekünk voltak nagyobb ziccereink, de nem tudtuk kihasználni. Ezt a meccset én mindenképpen sikerként könyvelem el, játékosaim mindent megtettek, ami tőlük telt. Úgy érzem, játékunk alapján továbbjutást érdemeltünk volna.
Nebojsa Vingjevics: – A nehezebb utat választottuk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem elég motiváltan jöttünk ide, ez látszott a játékunkon. Nem ezt beszéltük meg a játékosokkal. Nagyjából tudtuk, mire számíthatunk az Ajka ellen, hiszen korábban Ligakupában már találkoztunk. Nem koncentráltunk eléggé, vártunk az utolsó pillanatig, ezért megbüntetett minket a hazai csapat. Szerencsések is voltunk, lényeg, hogy továbbjutottunk.

KISVÁRDA (III.)–VÁC (III.) 4–0 (0–0)
Kisvárda, 800 néző. V: Nagy R. (Varga Zs., Márkus T.)
KISVÁRDA: Szécsi G. – Kornutjak, Kardos N., Hegedűs T., Molnár R. – Minczér, Fodor A. – Miskolczi (Nagy R., 61.), Erős G. (Mikuljak, 79.), Bouard – Milovac (Brankovics, 78.). Szakmai igazgató: Révész Attila
VÁC: Palásthy D. – Benkó, Tányéros, Farkas P., Milkó – Pallagi (Rása G., 57.), Tóth G., Gulyás G. (Németh G., 82.) – Fábri T., Pölöskei P. (Kovács G., 68.), Zsolnai R. Vezetőedző: Csank János.
G: Milovac (46., 76.), Hegedűs (72. – 11-esből), Bouard (87.)
Kiállítva: Tányéros (a tizenhatoson belül fellökte Bouardot) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila: – Az első félidőben nehezen talált fogást egymáson a két csapat, a szünet után jött korai gól azonban nagyban befolyásolt a meccs további részét. Egyértelmű fölénybe kerültünk, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.
Csank János: – A jobb csapat nyert, ez nem vitás, azért vagyok csalódott, mert nem lett volna szabad négy gólt kapnunk. Sajnos, a kiállítás után taktikailag zoknik voltunk, fejetlenül mentünk előre, a Kisvárda pedig lekontrázott bennünket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik