MK: az Újpest 14, a Vasas 12 gólig jutott, a Paks beérte hattal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.12. 18:58
null
Az Újpestet remek hangulat fogadta Vértessomlón (Fotó: ujpestfc.hu)
Az Újpest 14–1-re nyert Vértessomlón a labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulójában. A Vasas 12–0-re verte meg idegenben a Hidasnémetit, a Paks 6–1-re győzött a Maglód vendégeként, míg a Diósgyőr két góllal volt jobb a Csornánál. A többi NB I-es csapat, így a Puskás Akadémia, a Békéscsaba, a Haladás és a Honvéd is továbbjutott.


Az Újpestben Balajcza Szabolcs mellett többek között Asmir Suljic és Kylian Hazard is a padon kezdett, ám a lilák nélkülük is gólparádét rendeztek Vértessomlón. Már a szünetben 9–0-ra vezettek, végül 14-ig jutottak. A hazaiak becsületgólját Igó István szerezte, aki a hajrában előbb kiharcolt egy tizenegyest – Litauszki Róbert buktatta –, majd értékesítette azt. A liláknál Enisz Bardhi és Sallói Dániel is négyszer volt eredményes, míg a második félidőben pályára lépő Suljic háromszor.

„Fantasztikus hangulatú mérkőzést játszottunk ma, úgy gondolom, remek ötlet, hogy a csapatok már az első körtől fogva becsatlakoznak a kupasorozatba, hiszen így olyan együttesek kaphatnak lehetőséget a bizonyításra, amelyek esetleg sosem szereznék meg ezt a tapasztalatot – nyilatkozta az Újpestet irányító Nebojsa Vingjevics a klub honlapjának (tegyük hozzá, a 12 NB I-es gárdából nyolc kapcsolódott be a kupasorozat első fordulójába, a nemzetközi kupában induló Videoton, Ferencváros, MTK és Debrecen nem). – A vértessomlóiakban olyan csapatot ismertünk meg, amely lelkesen küzdötte fel magát a megyei első osztályba, ahol kiváló teljesítményt nyújthat, ha a maihoz hasonlóan futballozik. A hangulat, a közönség fantasztikus volt, és a játékosok teljesítményével is elégedett vagyok. Sok szép helyzetet alakítottunk ki, és rúgtunk tizennégy gólt. Természetesen ezen a mérkőzésen nem az eredmény számít, mindenki kapott játéklehetőséget és úgy gondolom, hogy élt is vele. Gratulálok a csapatnak és sok sikert kívánok a házigazdának a bajnokságban, most kezdődik számukra az igazi megmérettetés. Köszönjük, hogy ide is elkísértek a szurkolók, köszönjük nekik a biztatást. Hétvégén találkozunk a Szusza Ferenc Stadionban, ahol már a Honvédot fogadjuk, de erről még nem szeretnék beszélni, hiszen most a legfontosabb, hogy továbbjutottunk a kupában.”

Nem sokkal maradt el az Újpesttől a Vasas, amely eggyel alacsonyabb ligás csapathoz, a megyei másodosztályú Hidasnémetihez látogatott. A Hermány – Preklet, Debreceni, Pajovics, Görgényi – Gál, Vukaszovics, Czvitkovics – Pataki, Kenesei, Lázok kezdővel felálló angyalföldiek a második félidőben voltak eredményesebbek, ekkor nyolc gólt tettek hozzá az első játékrészben szerzett négyhez. Kenesei Krisztián, Czvitkovics Péter és Remili Mohamed triplázott.



A Diósgyőr csak két gólt szerzett, ám ez is elég volt a biztos továbbjutáshoz. Az első félidőben Koman Vladimir, a másodikban Bognár István vette be a Csorna kapuját.

„Az alapvető célunk az volt, hogy továbbjussunk, ez sikerült – idézi a dvtk.eu Bekő Balázst, a Diósgyőr edzőjét. – Ezen túl azt kértem, hogy sokat legyen nálunk a labda és építsük fel a támadásainkat, ami az első félidőben jól működött. Kicsit kevés volt a kialakított helyzet, abban mindenképpen javulni kell, hogy az utolsó passzaink pontosabbak legyenek. A második játékrészben sokkal több hibával játszottunk. A mérkőzés egyik tanulsága, hogy sokkal többet kell tenni azért, hogy nyerjünk és a szurkolóinkat kiszolgáljuk. Ez ma elég volt, de a hétvégén ennél több kell.”

CSORNA–DVTK 0–2

A Puskás Akadémia már a 3. percben előnybe került egy sárrétudvari öngóllal, majd Lencse László, Tischler Patrik és Péter Bence is beköszönt, utóbbi kétszer.

A Paks Kiss Tamás duplájával bő negyedóra után 2–0-ra vezetett Maglódon, és 6–1-es sikerrel zárta túráját.

Szilágyi Lórándék lenyomták az ETO-t (Fotó: Földi D. Attila)
Szilágyi Lórándék lenyomták az ETO-t (Fotó: Földi D. Attila)

Közel sem volt ilyen könnyű dolga a Békéscsabának, amely 1–0-val búcsúztatta az NB III-as Csepelt, Szilágyi Péter a 75. percben szerezte a találkozó egyetlen gólját.

A Honvéd Győrbe, az immár NB III-as ETO-hoz látogatott. Ivan Lovric az első félidő közepén közelről juttatta előnyhöz a kispestieket, a szünet után nem sokkal pedig Ihrig-Farkas Sebestyén 16 méterről, félfordulatból lőtt szép gólt.

Szintén két góllal nyert idegenben a Haladás, ám izgalmasabb mérkőzésen. A szombathelyiek Szasa Popin duplájával 2–0-ra vezettek a szünetben Nyúlon, Rigó Dávid azonban a 67. percben büntetőből szépített. A mérkőzés egészen a hajráig nyílt maradt, a 87. percben Ugrai Roland foszlatta szerte a nyúli reményeket. A Haladás kapusa, Rózsa Dániel a 25. percben egy rossz lépés következtében megsérült, MR-vizsgálat után derül ki, súlyos-e a térdsérülése.

Az NB II-es csapatok közül búcsúzott a Siófok és a Szigetszentmiklós is. Előbbi a Kozármisleny, utóbbi a Komló vendégeként maradt alul. Szintén kiesett a Dunaújváros, amely hosszabbításban vérzett el Gyöngyönsön. A Kisvárda ezzel szemben lemásolta a Vasas teljesítményét, és 12–0-ra diadalmaskodott a Nagykáta ellen – többek között Rajczi Péter három találatával.

ÍGY LÁTTÁK A GYŐR–BUDAPEST HONVÉD FŐSZEREPLŐI A MÉRKŐZÉST

MAGYAR KUPA
1. FORDULÓ
AZ NB I-ES CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI


VÉRTESSOMLÓI KSK–ÚJPEST 1–14 (0–9)
Vértessomló, 1500
néző. Vezette: Németh R. (Horváth Z., Németh I.)
ÚJPEST:
Kovács Z. – Nagy I G. (Gubacsi, a szünetben), Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl (K. Hazard, 68.) – Szankovics (Suljic, 61.), Balogh B. – Cseke, Sallói, Bardhi – Tóth P.
Gólszerző: Igó (84. – 11-esből), ill. Bardhi (5., 18., 20., 68.), Sallói (6., 25., 30., 55.), Suljic (75., 86., 90. – utóbbit 11-esből), Balogh B. (14.), Tóth P. (15.), Cseke (40. – 11-esből)

HIDASNÉMETI–VASAS 0–12 (0–4)
Hidasnémeti, 300
néző. Vezette: Sándor Cs. (Szilágyi N., Benkő)
VASAS:
Hermány – Preklet, Debreceni, T. Pajovics (Berecz, a szünetben), Görgényi – Gál M., Vukasovics, Czvitkovics – Pataki, Kenesei K., Lázok (Remili, a szünetben)
Gólszerző: Kenesei K. (8., 47., 68. – a másodikat 11-esből), Remili (46., 61., 86. – utóbbit 11-esből), Czvitkovics (10., 60., 84.), Lázok (37.), Gál M. (41.), Berecz (75.)

CSORNAI SE–DIÓSGYŐRI VTK 0–2 (0–1)
Csorna, 400
néző. Vezette: Kovács J. Z. (Kulman, Szabó P.)
DIÓSGYŐR: Rados – Németh M., Tamás M., Lipták, Nemes – Egerszegi – Takács T., Halmai (Kitl, 71.), Koman (Bognár I., a szünetben), Barczi – Grumics (Bacsa, a szünetben)
Gólszerző: Koman (17.), Bognár I. (48.)

SÁRRÉTUDVARI KSE–PUSKÁS AKADÉMIA 0–5 (0–2)
Püspökladány, 500
néző. Vezette: Nagy R. (Márkus T., Márkus P.)
PUSKÁS AKADÉMIA: Horváth T. – Lorentz, Herceg (Vaszicsku, 53.), Tar, Nagy Zs. – Pintér B., Mészáros D., Makrai, Hudák M. – Lencse (Péter B., 63.), Tischler (Damásdi, 73.)
Gólszerző: Péter B. (81., 92.), Balogh R. (3. – öngól), Lencse (19.), Tischler (53.)

CSEPEL SC–BÉKÉSCSABA 0–1 (0–0)
Csepel, 200
néző.Vezette: Radványi (Kóbor, Király Zs.)
BÉKÉSCSABA: Ilizi – Bényei, Piermayr, Balog Zs., Juhász Gy. – Bagi, Borbély, Szalai D. (Oláh L., 80.) – Birtalan B., Kertész (Szilágyi P., 55.), Korudzsijev (Fabio, 63.)
Gólszerző: Szilágyi P. (75.)

MAGLÓDI TC–PAKSI FC 1–6 (0–5)
Maglód, 100
néző. Vezette: Görög (Szabó P., Hima)
PAKS: Csernyánszki – Vági, Rodenbücher, Asztalos (Bagó, 60.), Báló – Kecskés, Papp K. (Kővári, 68.) – Hahn (Nagy R., a szünetben), Kiss T., Bor – Fröhlich
Gólszerző: Rajz (72.), ill. Kiss T. (14., 16.), Fröhlich (37., 67.), Bor (26.), Báló (38.)

GYŐRI ETO FC–BP. HONVÉD 0–2 (0–1)
Győr, ETO-park, 1600
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
GYŐR: Deli – Köles, Nagy Á., Kelemen M., Németh M. (Nagy B., 73.) – Pongrácz, Kerékgyártó (Demjén, a szünetben), Németh L., Vankó – Szabó B. (Illés D., a szünetben), Mayer M.
HONVÉD: Kemenes – Erdős, Ignjatovics, Lovric, Szilágyi – Csábi M., Göbölyös – Ihrig-Farkas, Gazdag (Vécsei, 52.), Vernes (Erdélyi, 56.) – Délczeg (Lőrincz A., 81.).
Gólszerző: Lovric (28.), Ihrig-Farkas (53.)

NYÚL–HALADÁS 1–3 (0–2)
Nyúl, 900
néző. Vezette: Bereczki (Mohos, Gyürüsi)
HALADÁS: Rózsa (Gyurján, 25.) – Schimmer, Fehér Z., Devecseri, Jánvári – Batarelo, Nagy P. – Gaál B. (Göncző, 81.), Medgyes, Gosztonyi (Ugrai, 62.) – Popin
Gólszerző: Rigó (11-esből, 67.), ill. Popin (28., 36.), Ugrai (87.)


AZ NB II-ES CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI

Bölcskei SE (NB III)–Balmazújváros Kamilla Gyógyfürdő 2–4
Kozármisleny (NB III)–BFC Siófok 4–2 – hosszabbítás után
Füzesgyarmati SK (megyei I.)–Budaörs 1–4
Gyöngyösi AK-Ytong (megyei I.)–Dunaújváros 1–0 – hosszabbítás után
Jászberényi FC (NB III)–FC Ajka 0–2
Ceredvölgye SE (megyei I.)–Aqvital FC Csákvár 0–4
VSK Tököl Egyesülete (megyei I.)–Gyirmót FC Győr 1–2
Veresegyház VSK (megyei I.)–Mezőkövesd Zsóry FC 0–2
Tatabánya FC (NB III)–Soproni VSE 0–2
Sárisápi Bányász SE (megyei I.)–Soroksár SC 0–7
Monori SE (NB III)–Szeged 2011-Grosics Akadémia 1–3
Hévíz SK (megyei I.)–Szolnoki MÁV FC 0–1
Komlói Bányász (NB III)–SzTK-Erima 3–2
FC Dabas (NB III)–Vác FC 0–3
Nagykáta SE (megyei I.)–Kisvárda Master Good 0–12
A TOVÁBBI PÁROSÍTÁS
Viadukt SE Biatorbágy (megyei I.)–III. ker. TVE (NB III) 2–2 – 11-esekkel 4–5
BKV Előre (NB III)–KBSC FC (NB III) 3–1
Nagyatádi FC (megyei I.)–Ceglédi VSE (NB III) 0–8
Cigánd SE (NB III)–Szentlőrinc SE (NB III) 3–1
Érd VSE (NB III)–Tállya KSE (NB III) 0–2
Bonyhád VLC (megyei I.)–FC Hatvan (NB III) 3–2 – hosszabbítás után
FC Tiszaújváros (NB III)–ESMTK (NB III) 4–1
Felsőtárkány SC (NB III)–Dorogi FC (NB III) 2–3 – hosszabbítás után
Hódmezővásárhelyi FC (NB III)–Várfürdő-Gyulai Termál FC (NB III) 1–2
Lenti TE Sport 36 (megyei I.)–Pénzügyőr SE (NB III) 0–2
Siklós FC (megyei I.)–Sárvár FC (NB III) 4–3
DAC Foci24.com (megyei I.)–Szekszárdi UFC (NB III) 0–5
Hajdúböszörményi TE (megyei I.)–SZEOL SC (NB III) 1–0
Dudar SE (megyei II.)–Budafoki MTE–Újbuda FC (NB III) 0–2
Ásotthalmi TE (megyei I.)–Szerencs Város SE 4–0
Bácsalmási PVSE (megyei I.)–MTE 1904 (NB III) 5–1
Balatonalmádi SE (megyei I.)–Velence SE (megyei I.) 0–5
Celldömölki VSE (megyei I.)–KSE Iváncsa (megyei I.) 2–1
Hajdúszoboszlói SE (megyei I.)–Rákosmente KSK (NB III) 1–4
Mezőhegyesi SE (megyei I.)–Szajol KLK (megyei I.) 3–2
Somogyvár KÖSE (megyei II.)–Dunaharaszti MTK (NB III) 2–6
SBTC (megyei I.)–DTC-Select (NB III) 1–4

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
RSE Nagyecsed (megyei I.)–REAC (NB III) 4–3
Babócsa SE (megyei I.)–Mátészalkai MTK (megyei I.) 0–2
Tiszakanyár SE (megyei I.)–Nyírbátori FC (NB III) 1–1 – tizenegyesekkel 5–4
Vép VSE (megyei I.)–Szőlőskert Nagyréde SC (megyei I.) 2–0
Schieber Pincészet Bajai LSE (megyei I.)–ZTE FC 0–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik