NB II-es kupameglepetések: a Dorog a DVSC-t, a ZTE a Puskás Akadémiát intézte el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 17:56
null
A DVSC nem bírt a Doroggal hazai pályán (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a másodosztályú ZTE hazai pályán egygólos előnyre tett szert a Puskás Akadémiával szemben. A szintén NB II-es Dorog hatalmas bravúrt végrehajtva Debrecenben diadalmaskodott, míg az Újpest és a Paks összecsapása elmaradt az időjárási körülmények miatt.

 

A keddi játéknapot a Békéscsaba nagykanizsai vendégjátéka nyitotta meg. A hirtelen jött havazás miatt egy ideig bizonytalan volt, hogy megrendezhetik-e a mérkőzést, de a Via Kanizsa Városüzemeltető Zrt. munkatársai, illetve diákok segítségével sikerült megtisztítani a pályát.

A mérkőzés elejétől az NB II-ben 3. helyen telelő Békéscsaba akarata érvényesült, a 7. percben Urbin Péter büntető utáni kipattanóval szerzett vezetést a vendégeknek, a 26. percben Szatmári István 16 méteres lövése talált utat a kapuba, a félidei 0–3-as eredményt pedig Gránicz Patrik állította be a 32. percben.

Szünet után az 56. percben Péntek Adrián büntetőjével szépített a megyei első osztályban szereplő UFC Nagykanizsa (1–3), de a folytatásban már nem változott az eredmény.

Következett a ZTE–Puskás Akadémia meccs. A felcsútiaknál az új szerzemények közül a szlovén Denis Klinar és Dejan Trajkovski is a kezdőcsapatban kapott helyet,a Videotontól kölcsönvett Ezekiel Henty ellenben nem került be a keretbe.

A rendezők önfeláldozó munkájának köszönhetően a hóeséshez képest ideális talajú pálya fogadta a csapatokat. A Puskás Akadémia oldalának beszámolója szerint a vendégek kezdték jobban a találkozót, és a 30. percben a vezetést is megszerezhették volna, ám Molnár Gábor elől végül ha nehezen is, de tisztázni tudtak a zalaegerszegiek.

A második félidő újabb Molnár-lehetőséggel indult, a Puskás Akadémia támadója Trajkovski beadása után pörgetett a kapu mellé. A kihagyott PAFC-lehetőségek megbosszulták magukat: a 66. percben Hegedüs Lajos szabálytalansága után tizenegyeshez jutott a ZTE, Vernes Richárd pedig nem hibázott (1–0).

A Puskás Akadémia megfázott Zalaegerszegen (Fotó: pfla.hu)
A Puskás Akadémia megfázott Zalaegerszegen (Fotó: pfla.hu)

A legnagyobb egyenlítési lehetőséget Trajkovski hagyta ki, a szlovén a csereként beállt Antonio Perosevic remek labdáját a lécre továbbította.

A Puskás Akadémia bosszankodhat a kihagyott helyzetek miatt, ám a javítási lehetőség adva lesz a február 28-ai visszavágón.

Talán a ZTE győzelménél is meglepőbb a Dorog debreceni sikere. A DVSC hiába került előnybe Kinyik Ákos közeli góljának köszönhetően, az NB II-es együttes Mészáros Áron révén tíz percen belül egyenlített egy hatalmas kapushibát kihasználva, majd a hajrában a csapatkapitány tizenegyesből is betalált, megszerezve a győzelmet a Dorognak, így Herczeg András csapata nehéz helyzetbe került a visszavágó előtt.

A nap talán legjobban várt meccsét, az Újpest és a Paks találkozóját az időjárási körülmények miatt végül elhalasztották. Az intenzív havazás ellenére sokáig úgy tűnt, hogy sikerül megbirkózni a viszontagságokkal, a labdaszedők nagy erőkkel takarították a pályát, ám a vonalazáson nem tudtak segíteni, hiába festették újra a határoló vonalakat.

A hó volt az úr: elmaradt az Újpest–Paks meccs (Fotó: Koncz György)
A hó volt az úr: elmaradt az Újpest–Paks meccs (Fotó: Koncz György)

Iványi Zoltán játékvezető rövid tanácskozás után a mérkőzés elhalasztása mellett döntött, a találkozó új időpontját később jelölik ki.

A keddi utolsó összecsapáson a DVTK próbálta megmenteni az NB I-es gárdák becsületét – mint utóbb kiderült, sikerrel. A Vácot fogadó miskolciak NikolaoszJoannidisz fejesével szerezték meg a vezetést, majd a végeredményt Bacsa Patrik állította be a hajrában, így Bódog Tamás együttese viszonylag nyugodtan készülhet a jövő heti visszavágóra (2–0).

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

UFC NAGYKANIZSA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 1–3 (0–3)
Nagykanizsa, 700
néző. Vezette: Zierkelbach Péter
NAGYKANIZSA: Szabó Á. – Kulcsár O. (Szalai D., a szünetben), Csáki, Szabó B., Hóbor – Hetesi, Gerencsér A. (Zsirai P., 84.), Kovács Gy. (Kulcsár R., 81.) – Horváth D., Péntek, Horváth P. Edző: Gombos Zsolt
BÉKÉSCSABA: Máthé – Mészáros M., Szélpál N., Kiss L. – Nagy S. (Lustyik, 55.), Viczián, Gránicz (Nagy I., 67.), Király P., Szatmári I. – Urbin (Kálmán, 85.), Tóth D. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Urbin (0–1) a 7., Szatmári I. (0–2) a 26., Gránicz (0–3) a 32., Péntek (11-esből, 1–3) az 56. percben
MESTERMÉRLEG
Gombos Zsolt: – A mérkőzés elején ellenünk megítélt büntető jogosságán még a csabaiak is csodálkoztak, csapatom pedig leblokkolt. Az első félidőben mutatott kapkodást a szünet után érett játékkal kompenzáltuk. Pozitívum, hogy a második félidőt megnyertük.
Boér Gábor: – Bár a hazai csapat a megyei bajnokságban szerepel, látszott, nem kevés munkát fektetett a mérkőzésbe. Megérdemelten nyertünk, és ha kicsit jobban koncentrálunk, még jobb eredménnyel várhatnánk a visszavágót.

ZTE FC–PUSKÁS AKADÉMIA 1–0 (0–0)
Zalaegerszeg,
ZTE Aréna, 428 néző. Vezette: Bogár Gergő
ZTE: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Fodor Á. – Patvaros, Hudák M. – Babati (Nagy G., 83.), Bedi, Vernes (Kovács Á., 80.) – Paudits (Jelena, 90.) Vezetőedző: Artner Tamás
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski – Zsidai – Molnár G., Madarász M. (Knezevic, 64.), Bacelic-Grgic, Prosser (Perosevic, a szünetben) – U. Diallo (Latifi, 56.) Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Vernes (11-esből, 1–0) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Artner Tamás:
– Ez a mérkőzés jó alap, amelyre építeni lehetne. Be is fejezhetném az edzői pályafutásomat, mert végre sikerült legyőznöm Pintér Attila aktuális csapatát.
Pintér Attila: – Ellenfelünk kihasználta az egyetlen hibánkat, emellett nagyon szervezetten, jól védekezett. Járattuk a labdát, kerestük a lehetőségeket, volt két-három helyzetünk, de azok kimaradtak. A visszavágón kiharcoljuk a továbbjutást.

DVSC–DOROGI FC 1–2 (0–0)
Debrecen, 800
néző. Vezette: Németh Ádám
DVSC: Nagy S. – Kuti (Tisza, 74.), Kinyik, Mészáros N., Ferenczi J. – Bódi (Tabakovic, a szünetben), Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Sós B., 57.) – Takács T., Könyves. Vezetőedző: Herczeg András
DOROG: Zima – Szalai A., Csató M., Bora, Németh Á. – Kitl, Lénárt – Kovács D. (Grabant, 80.), Mészáros Á., Városi (Nagyházi, 70.) – Vígh Á. (Sitku, 76.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Kinyik (1–0) az 56., Mészáros Á. (1–1) a 64., Mészáros Á. (11-esből, 1–2) a 82.
MESTERMÉRLEG
Herczeg András:
– A Dorog jobb volt, megérdemelten nyert, mi nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. Javulnunk kell!
Schindler Szabolcs: – Egész jól futballoztunk, bár nem sikerült mindent megvalósítani abból, amit elterveztünk. A másodosztályban sok a párharc, nekünk jobban fekszik, ha az ellenfelünk játszani akar. Az esélyek nem változtak, de annak örülök, hogy az arcunkból mutattunk valamit.

DIÓSGYŐRI VTK–VÁC FC 2–0 (1–0)
Mezőkövesd, 1434
néző. Vezette: Csonka Bence
DVTK: Antal – Brkovics, Lipták, Karan, Tamás N. – Vela (Kocsis G., 54.), Tóth B. (Ugrai, 83.), Hasani, Sesztakov – Joannidisz (Szarka, 59.), Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás
VÁC: Abu – Hegedűs Cs., Szabó N., Tóth F., Görgényi – Gulyás M., Burány (Halasi, a szünetben) – Kákonyi (D'Urso, 84.), Tóth G., Zsolnai – Balajti. Edző: Nagy Tibor
Gólszerző: Joannidisz (1–0) a 30., Bacsa (2–0) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Bódog Tamás:
– Kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, és külön elismerés illeti játékosaimat a harci szellemükért. A továbbjutás még nem dőlt el.
Nagy Tibor: – Tudtuk, hogy a diósgyőriek letámadnak bennünket, de bírtuk erővel. Mi a földön szeretünk futballozni, ám ezúttal nemigen nyílt mód rá, azonban így is adódott két gólszerzési lehetőségünk. Nincs bennem hiányérzet, a visszavágóra alaposan felkészülünk.

Újpest FC–Paksi FC – ELHALASZTVA

Szerda
16.00: ETO FC Győr (NB II)–Balmazújváros
17.00: MTK Budapest (NB II)–Sényő (megyei I.)
18.00: BFC Siófok (NB II)–Bp. Honvéd (Tv: M4 Sport)

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
2018. FEBRUÁR 27., KEDD
18.00:
Paksi FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
2018. FEBRUÁR 28., SZERDA
13.00:
Dorogi FC (NB II)–Debreceni VSC
13.00: Vác FC (NB II)–Diósgyőri VTK
13.00: Sényő (megyei I.)–MTK Budapest (NB II)
17.00: Békéscsaba (NB II)–UFC Nagykanizsa (megyei I.)
19.00: Puskás Akadémia FC–ZTE FC (NB II)
19.00: Balmazújváros–ETO FC Győr (NB II)
19.00: Bp. Honvéd–BFC Siófok (NB II)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik