MK: a Paks küzdelmesen, a Mezőkövesd kiütéssel ment tovább

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 17:12
Mind a négy NB I-es klub továbbjutott a labdarúgó Magyar Kupában a vasárnap pályára lépő élvonalbeli együttesek közül. A Honvéd és a Fehérvár sikere után a Mezőkövesd a Mándok, a Paks a Hatvan otthonában győzött.

A Paks megszenvedett a Hatvan vendégeként, de így is tovább tudott jutni (Fotó: Nagy-Dobos Eszter/fchatvan.hu)
A Paks megszenvedett a Hatvan vendégeként, de így is tovább tudott jutni (Fotó: Nagy-Dobos Eszter/fchatvan.hu)
A Paks megszenvedett a Hatvan vendégeként, de így is tovább tudott jutni (Fotó: Nagy-Dobos Eszter/fchatvan.hu)
A Paks megszenvedett a Hatvan vendégeként, de így is tovább tudott jutni (Fotó: Nagy-Dobos Eszter/fchatvan.hu)
A Paks megszenvedett a Hatvan vendégeként, de így is tovább tudott jutni (Fotó: Nagy-Dobos Eszter/fchatvan.hu)

Megszenvedett Hatvanban a Paks, amely hiába szerezte meg a vezetést már a 11. percben Szakály Dénes találatával, csak rövid ideig volt előnyben. A 28. percben Karácsony Dávid szólója után egyenlített az NB III-ban szereplő házigazda (1–1). A paksifc.hu beszámolója alapján ugyan az élvonalbeli együttes jóval több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, hol Bajkán Balázs bravúrjai, hol a pontatlan utolsó passzok útját állták az újabb találatnak.

A fordulás után a Hatvané volt az első lehetőség, Kitl Krisztián lövését védte magabiztosan Rácz Gergő. Az 53. percben már nem Rácz, hanem a kapufa akadályozta meg a hazaiak gólját: Czibolya Gábor tekert kissé balról, a tizenhatoson belülről a keresztlécre. A Paks megúszta a nehéz pillanatokat, majd Bognár István lehetőségei jöttek. A 73. percben pedig összejött a második vendéggól is: Bognár sarokrúgása után Haraszti Zsolt lőtte laposan a hálóba a kipattanót (1–2). A 80. percben dőlt el a továbbjutás: Haraszti a kapuval szemben, a tizenhatos vonalában vette át a balról érkező beadást, majd védhetetlenül lőtt Bajkán mellett a hálóba (1–3).

A megyei első osztályban szereplő Mándokon a Mezőkövesd már az első félidőben magabiztos előnyre tett szert: Berecz Zsombor duplázott, valamint Jurina Marin is bevette a kaput (0–3). Az élvonalbeli gárda végül meg sem állt 8–1-ig, így több mint fölényes sikerrel lépett a 7. fordulóba.

Az NB II-es csapatok vasárnap is hibátlanok maradtak, a Soroksár és a Haladás egyaránt 3–0-ra, a Vasas 5–1-re, az Ajka 5–0-ra, a Gyirmót 8–1-re nyert alacsonyabb osztályú ellenfele otthonában.

Az NB III-as együttesek közül a III. Kerület 4–0-s sikerrel ment tovább (Remili Mohamed mesterhármast lőtt), a Cegléd pedig 5–1-re ütötte ki a szintén harmadosztályú Rákosmentét.

A Vasas 5–1-re nyert (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
A Vasas 5–1-re nyert (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)

MAGYAR KUPA
6. FORDULÓ

Az NB I-es csapatok mérkőzései
FC Tiszaújváros (NB III, Keleti csoport)–Budapest Honvéd (NB I) 1–7 (Kristófi 4. – 11-esből, ill. Gazdag 30., 60., 78., 85., Tóth-Gábor 47., Nagy G. 87., Aliji 90+3.)
Tiszaföldvár VSE (Jász-Nagykun-Szolnok I.)–Mol Fehérvár FC (NB I) 0–5 (Géresi 15., Nikolics 33., 81. – az elsőt 11-esből, Evandro 66., Papp M. 82.)

MÁNDOK VSE–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–8 (0–3)
Mándok, 500
néző. Vezette: Veizer Roland (Tőkés Róbert, Zsákai Milán)
MÁNDOK:
Virágh Cs. (Lovász G., 82.) – Elek Á., Lakatos I., Törtei, Ari – Illés Gy. (Bacsó A., 66.) – Baglyos, Erős G., Dallos, Gyüre T. – Katona Gy. Edző: Dancs Attila
MEZŐKÖVESD:
Rjabenko – Farkas A. (Vadnai, 69.), Neszterov, Karnyicki, Katanec – Lakveheliani – Cseri (Vajda S., a szünetben), Meszhi, Berecz – Szergyerov (Borjancsuk, a szünetben), Jurina. Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző:
Berecz (0–1) a 18., Jurina (0–2) a 31., Berecz (0–3) a 40., Erős G. (1–3) a 61., Borjancsuk (1–4) a 64., Vajda S. (1–5) a 68., Berecz (11-esből, 1–6) a 80., Borjacsuk (1–7) a 87., Törtei (öngól, 1–8) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Dancs Attila:
– Tudtuk előre, hogy ez a realitás. Nem is ez zavar, hanem hogy ekkora egyéni hibákat NB I-es és megyei szinten sem lehet elkövetni. Sajnos, csak egy-egy kapus- és mezőnycsere állt rendelkezésemre.
Kuttor Attila:
– Örülök a továbbjutásnak, megyünk tovább. Az első gól kicsit nehezen született meg, de összességében nem volt kérdéses, hogy mi jutunk tovább.

FC HATVAN–PAKSI FC 1–3 (1–1)
Hatvan,
500 néző. Vezette: Szőts Gergely (Molnár István, Kovács Brankó Krisztián)
HATVAN
: Bajkán – Fék (Simon M., a szünetben), Katona R., Labát, Gál M. – Virág, Karácsony – Lukács Zs. (Szabó R., 64.), Kitl K., Bartók I. – Czibolya (Sárközi Sz., 78.). Vezetőedző: Gulyás Gábor
PAKS: Rácz G. – Vas (Debreceni, 73.), Szélpál N. (Kővári, a szünetben), Lorentz, Szabó J. – Windecker, Balogh B. – Haraszti, Bognár I., Szakály D. – Szendrei (Görög, 81.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor
Gólszerző
: Szakály D. (11-esből, 0–1) a 10., Karácsony (1–1) a 27., Haraszti (1–2) a 72., Haraszti (1–3) a 79. percben
MESTERMÉRLEG

Gulyás Gábor
: – Jót tett nekünk a korán kapott gól, mivel a meccs legelején széteső volt a játékunk, de érdekes módon nulla egy után megnyugodtunk, és fel mertük vállalni a saját játékunkat. A második paksi találatig szervezetten futballoztunk, ígéretes lehetőségeink is voltak, de a végjátékba hiba csúszott. Úgy érzem, a második vendéggól megtörte a srácokat, ezután kicsit talán fel is adták. Összességében remekül helytálltunk, az eredmény miatt van hiányérzetem. A továbbiakra nézve pedig csak tanulhatunk abból, hogy ma egy NB I-es ellenfél ellen testközelből láthattuk, hogy magasabb szinten mennyivel képzettebbek a futballisták.
Osztermájer Gábor:
– Tipikus kupameccset játszottunk, amelyet megérdemelten nyertünk meg. A Hatvan szervezetten és lelkesen futballozott, mi pedig a kapu előtt sokat tévesztettünk. Fontos győzelem volt ez, már csak azért is, mert az ismert körülmények miatt lelkileg nem voltunk a topon. Most a fiatalokon a sor, őket próbáljuk olyan szintre hozni, hogy megállják a helyüket az élvonalban is, de még sok munka van velük.

Toponár SE (Somogy I.)–Puskás Akadémia (NB I) – elhalasztva

Az NB II-es érdekeltségű mérkőzések
Csepel FC (Budapest I.)–Soroksár SC (NB II) 0–3
(Orosz M. 6., Derekas 42., Erdélyi L. 46.)
Sényő FC (NB III, Keleti csoport)–Vasas FC (NB II) 1–5 (Páll Zs. 30., ill. Pekár 39., Birtalan 58., 63., Kovács M. 75., Vernes 83.)
Szegedi VSE (NB III, Közép-csoport)–Szombathelyi Haladás (NB II) 0–3
(Rácz F. 15., 83., Tóth Ba. 35.)
Kerekegyházi SE (Bács-Kiskun I.)–Gyirmót FC Győr (NB II) 1–8 (Bashiri-Shahroodi 42., ill. Varga B. 11., 27., 89., Hudák D. 23., 37., Simon A. 24., 75., Szegi V. 51.)
Ikarus-Maroshegy (Fejér I.)–FC Ajka (NB II) 0–5
(Tar Zs. 14., Nagy M. 40., Rélyi 65., 72., 81.)

Az NB III-as és alsóbb osztályú csapatok mérkőzései
Tarpa SC (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)–Komárom VSE (NB III, Nyugati csoport) 2–2
(0–1) – 11-esekkel 4–3
Ceglédi VSE (NB III, Keleti csoport)–Rákosmente KSK (NB III, Közép-csoport) 5–1
(3–1)
FC Dabas (NB III, Közép-csoport)–Dunaújváros PASE (NB III, Közép-csoport) 0
–3 (0–0)
Teskánd KSE (Zala I.)–Taksony SE (NB III, Közép-csoport) 1–3 (0–2)
ESMTK (NB III, Közép-csoport)–Tállya KSE (NB III, Keleti csoport) 1–3 (0–0)
Balmazújvárosi FC (Hajdú-Bihar I.)–III. Kerületi TVE (NB III, Nyugati csoport) 0–4
(0–2)
Zalaszentgróti VFC (Zala I.)–Nagyatádi FC (NB III, Nyugati csoport) 1–0
(1–0)
Csácsbozsok-Nemesapáti SE (Zala I.)–Szekszárdi UFC (NB III, Közép-csoport) 2–1 (0–1)
Gyöngyöshalász SE (Heves I.)–FC Nagykanizsa (NB III, Nyugati csoport) 3–4 (2–0)

A PÉNTEK-SZOMBATI MÉRKŐZÉSEKRŐL ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik