MK: A magyar edzőkért is küzdünk – Kuttor Attila; „Lanzafaméékat nyugtatni kell”

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.06.02. 15:52
null
Kuttor Attila szerint most elkezdhetik visszaállítani a magyar edzők renoméját (Fotó: Tumbász Hédi)
Szerda este a Mezőkövesd Zsóry és a Budapest Honvéd találkozik a Puskás Arénában a Magyar Kupa döntőjében. A finálé előtti sajtótájékoztatón Kuttor Attila arról beszélt, hogy most a magyar edzők renoméjáért is küzdenek, míg Pisont István elárulta: a kupát még sohasem nyerő Davide Lanzafamét inkább nyugtatni kell, mint motiválni.

 

A Mezőkövesd vezetőedzője, Kuttor Attila elmondta: a hosszabb ideje sérült Guzmics Richárdon kívül mindenki bevethető lesz a szerdai kupadöntőben.

„A Honvéd kipróbált, harcos csapat, sok csatát megéltek már a játékosai, nyertek bajnokságot, kupát, ismerős nekik a helyzet. Nekünk is vannak olyan tapasztalt labdarúgóink, akik átéltek ilyet, ők is tudják, hogy mit kell tenni ebben a helyzetben. Ott voltam a Puskás Aréna nyitó meccsén, természetesen eljátszottam a gondolattal, hogy egy ilyen találkozón edzőnek lenni felemelő érzés.”

A szakember arra a felvetésre is reagált, hogy hét év után először biztosan magyar tréner fogja kupagyőzelemre vezetni csapatát. (Kondás Elemérnek sikerült 2013-ban a Debrecennel, egyébként bajnokságot is ő nyert legutóbb magyarként, még 2014-ben.)

„A magyar edzők renoméját próbáljuk visszaállítani arra a szintre, amelyben az előző évtizedekben volt, ez jó lépés lehet ezen az úton.”

A mezőkövesdiek középpályása, Berecz Zsombor a döntő után 3 mérkőzésen sem léphet majd pályára a bajnokságban, mivel eltiltották Márkvárt Dávid megütéséért.

„Nem beszéltem Dáviddal az eset óta, de a mérkőzésen és a felvételen is ugyanazt láttam: szerettem volna a labdát megvédeni, előtte eltaláltam a fejét, de ez nem szándékos ütés volt. A határozat alapján szándékosnak vélték, furcsálltam is az ítéletet, de próbálunk fellebbezni.”

Berecz egyébként korábban már a Vasas és a Mol Fehérvár színeiben is volt kupadöntős.

„Az egyiken játszottam, de vesztettünk, tavaly nem léptem pályára, de nyertünk. Remélem, most játszani fogok, és győzni is.”

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Pisont István is a sérültekről beszélt először: a Debrecen ellen lecserélt kapus, Tomás Tujvel állapotáról kedden kapnak visszajelzést.

„Bízom benne, hogy rendben lesz. Egy-két játékosunknak, például George-nak van kisebb problémája, de bízom benne, hogy mindenki a rendelkezésemre áll majd.”

Az edzőt arról kérdezték: mennyit számíthat, hogy ők vasárnap, míg a Mezőkövesd szombaton lépett pályára a bajnokságban?

„Sokat számít, biztosan frissebbek lesznek. Próbálunk kompenzálni, de akár befolyásoló tényező is lehet a döntőben.”

Az viszont biztos, hogy motiválni nem kell a játékosokat…

„Kamber már öt kupadöntőt veszített el, Lanzafame pedig még nem nyert egyet sem, úgyhogy nagyon magas az adrenalin, inkább nyugtatni kell mindenkit, mint felpörgetni. Egységes a csapat, ez a két-három eredmény összehozta a társaságot.”

Batik Bence a Ferencvárossal már háromszor nyert kupát, sőt 2015-ben még gólt is szerzett a Fehérvár elleni döntőben.

„Átfut a fejemen, hogy ez lehetne már a negyedik kupagyőzelmem, huszonhat évesen, ilyen sok kihagyással ez nagy dolog. Viszont a tavalyi vereség miatt óriási hiányérzetünk van, szeretnénk ezt pótolni.”

JÚNIUS 3., SZERDA
MAGYAR KUPA
DÖNTŐ, PUSKÁS ARÉNA
20.00:
Bp. Honvéd–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik