nemzetisport.hu 2019.04.18 21:42 Frissítve: 2019.04.18 21:50

MK: a döntőre is elvesztette Marko Nikolicsot a Mol Vidi

A hétközi Magyar Kupa-elődöntők után a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága megtartotta szokásos ülését, amelyen a kupameccseken történtekkel foglalkoztak, és hoztak döntéseket. A DVSC ellen a Mol Vidi kispadjától elzavart Marko Nikolics vezetőedző és a játékvezető működésére kétszer is negatív megjegyzést tevő Brockhauser István edző egyaránt két-két, míg a kiállított Juhász Roland egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Juhász Roland az elődöntő visszavágóján nem játszhat (Fotó: Szabó Miklós)

 

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) április 18-i ülésén az alábbi személyre szóló határozatokat hozta.

„NB I

Luiz Felipe Ventura Dos Santos (Kisvárda), mert a Kisvárda–Diósgyőr mérkőzésen sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor a hazai csapat gólja után a kapuja mögötti vendégszektor felé fordult és ugrálva, karjaival gesztikulálva hergelő mozdulatokat tett a vendégszurkolók felé, írásbeli megrovásban részesült.

Magyar Kupa

Marko Nikolics vezetőedző (Mol Vidi), mert a játékvezető ítélete ellen szóval és mozdulattal sportszerűtlen módon tiltakozott, amiért a kispadról elküldték, majd a technikai zónát vonakodva hagyta el, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Brockhauser István edző (Mol Vidi), mert a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment és ott a játékvezető működésére negatív kijelentést tett, amelyet az öltözőfolyosón újból megismételt, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni eltiltás

Juhász Roland (Mol Vidi) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltás.”

Mindez azt jelenti, hogy a Marko Nikolics és Brockhauser István nem lehet ott a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, s ha a DVSC ellen kiharcolja a továbbjutást a fehérvári csapat, akkor a döntőn sem. Velük szemben Juhász Roland viszont döntőbe jutás esetén azon pályára léphet.

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.