Mezőkövesd: Mini Fradit nem fogok építeni - Véber

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.10. 08:39
null
Véber György úgy érzi, a Mezőkövesd letette a névjegyét az NB I-ben <br />(Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Véber György az NB I-ben 12. helyen álló Mezőkövesd labdarúgócsapatának vezetőedzője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában értékelte az őszi szezont, beszélt a téli igazolásokról, kitért Vermes Krisztiánra, a Vaskó Tamás-ügyre, és reagált arra a felvetésre is, hogy „mini Újpestet” épít Kövesden. A szakvezető azt is beismerte, az ősz során kétszer is közel állt ahhoz, hogy távozzon.

„Összességében nem vagyok elégedett az őszi szereplésünkkel, de a tabella hellyel-közzel reális képet mutat a csapat szerepléséről – nyilatkozta a Digi Sportnak Véber György, az NB I-ben újoncként a 12. helyen telelő Mezőkövesd vezetőedzője. – Több pontunk is lehetne. Azért vagyok bosszús, mert megvoltak azok az idegenbeli bravúrok, melyekre számítottam is, de ezeket elrontottuk a gyatra hazai szereplésünkkel.”

A szakember azt is elmondta, hogy a Pécstől elszenvedett hazai vereség és a Videotontól elszenvedett idegenbeli fiaskó után már azt hitte, nem folytathatja a munkát. „A Videoton elleni meccs után már azt hittem, stoppal kell majd hazamennem Fehérvárról.” Mindkét meccs után elemezték a helyzetet Tállai Andrással, a klub elnökével, de végül nem történt váltás a kispadon.

Véber kitért a téli igazolásokra, beszélt a Puskás Akadémiához igazoló Vaskó Tamás ügyéről, és kitért a kiszemeltnek számító Vermes Krisztiánra is.

„Vaskó Tamás ügye nagy port vert a médiában. Gondoltam, hogy ez lesz, letagadták, hogy megegyeztünk. Pedig nem vagyok szenilis, december 8-án az évzáró vacsorán kezet fogtunk, megegyeztünk – mondta a szakember, aki ezzel ismét megerősítette korábbi nyilatkozatát, mely szerint megállapodott a védővel, hogy marad a csapatnál. – Vaskó Tamás nagy segítségünkre volt, sokat köszönhetünk neki, ahogy ő is nekünk, hiszen olyan szakmai munkát kapott nálunk, amelynek köszönhetően újra megfelelő szintre kerülhetett.”

Véber szerint Vaskó pótlását Vermes Krisztián szerződtetésével oldhatják meg. A szakember kitért a téli szerzeményekre is.

„Régóta folynak a tárgyalások Vermes Krisztiánnal kapcsolatban, és friss hír, hogy kaptam egy SMS-t a menedzserétől, hogy ma délután már csatlakozik hozzánk. Nagyon várom a felbukkanását, mert ő pótolhatja Vaskó Tamást. A téli igazolásokkal amúgy elégedett vagyok, mert a védelembe, a középpályára és a csatársorba is sikerült már erősítenünk” – nyilatkozta Véber, aki megemlítette, hogy a korábban tesztelt ukrajnai Szilvási Zoltánt is szerződtették. Az ukrán élvonalban is megforduló labdarúgót nagyon ígéretes játékosnak tartja. A mezőkövesdi edző egy őt gyakran érő kritikára is reagált.

„Sokszor megkapom, hogy mini Újpestet építek. Erre csak azt mondhatom, hogy mini Fradit nem fogok. Ugyanakkor nem az a lényeg, hogy ki hol játszott korábban, hanem az, hogy kik a szabadok a piacon és ki milyen képességű. Vermes Krisztiánnal és a télen már szerződtetett Rajczi Péterrel már dolgoztam együtt, mindkettejüket jól ismerem, tudom, hogy mire számíthatok tőlük. Ugyanakkor említhetem Tisza Tibort is, akinek a szerződtetése szintén szóba került, de ők nem azért kerültek képbe, mert korábban Újpesten is játszottak” – fogalmazott Véber, aki azt is elmondta, azért is van szükség rutinos játékosok szerződtetésére, mert a mezőkövesdi utánpótlásra egyelőre nem támaszkodhat (két saját nevelésű fiatal játékos edz az első kerettel, de nekik várhatóan még fejlődniük kell ahhoz, hogy szerepet kapjanak az NB I-ben). Arról korábban a Nemzeti Sport Online számolt be elsőként, hogy Tisza is szerepel a kövesdiek kívánságlistáján, de a csatár nem akart az újonchoz igazolni.

Véber a célokkal kapcsolatban elmondta, ebben a szezonban az alapvető cél a bennmaradás, de ha az első néhány fordulót jól kapják el, akkor a középmezőnybe is odaférhetnek. „A második NB I-es idényben pedig erős középcsapattá szeretnénk válni. Az cél, hogy hogy beszéljenek a csapatról, hogy felfigyeljenek ránk. Elmondhatom, hogy eddig csak pozitív visszajelzéseket kapok, sikerült letennie a csapatnak a névjegyét” – tette hozzá a vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik