Kövesd: félreértés - Vaskó december helyett júniusig írt alá

Vágólapra másolva!
2013.11.13. 09:17
Noha az eredeti hírek a világhálón mindenhol (többek között a klub honlapján is) arról szóltak, hogy Vaskó Tamás csupán december 31-ig írta alá szerződését az újonc Mezőkövesdhez, a játékos a Nemzeti Sportnak elmondta, június végéig szól a kontraktusa.

„Nem tudom honnan vették ezt, hiszen június harmincadikáig szól a szerződésem – mondta a 29 esztendős védő. – Hétfő délután írtam alá az elém tett dokumentumokat, feketén fehéren szerepel bennük a júniusi időpont. Az más kérdés, hogy egy külföldi lehetőség esetén a télen szabadon távozhatom a klubtól.”

A Videotont a nyáron elhagyó hátvéd az utóbbi hónapokban nem szerepelt tétmérkőzésen, ám az MTK és Garami József segítőkészségének köszönhetően együtt edzhetett a kék-fehérekkel.

„Jó erőállapotban vagyok – mondta Vaskó Tamás. – Ha nem így lenne, nem jöttem volna Mezőkövesdre. A téli szünet előtt két Ligakupa- és három bajnoki mérkőzésen léphetek még pályára. Remélem, gyorsan játékba lendülök.”

A védő már az első edzéseken is részt vett, és bizakodó a jövőt illetően. Tisztában van azzal, hogy az újoncnak mindig nehezebb az élvonalban maradnia, mint a kellő tapasztalattal felvértezett együttesnek, ám szerinte a keret megfelelő a cél eléréséhez.

„Sok jó játékost igazoltak a vezetők, némi időre van szükség, amíg összeérik a csapat, és ha a szerencse is mellénk áll, biztosan bent maradunk az NB I-ben” – mondta a korábban az Újpest, a Tatabánya, az angol Bristol City, az olasz Avellino, a Videoton és a Kecskemét színeiben futballozó játékos. Vaskó Tamás megszerzésével a szakmai stáb célja egyértelmű volt, megszilárdítani a védelmet.

„Nagy szükségünk van a védő rutinjára – mondta Szlezák Zoltán másodedző. – Fontos a jövőt illetően, hogy még stabilabb legyen a védekezésünk, Vaskó Tamás személyében rutinos NB I-es, válogatott futballista került hozzánk. Tény, hogy az utóbbi hónapokban nem volt játékban, de az előttünk álló két Ligakupa-mérkőzésen, a Debrecen és a Balmazújváros ellen ráhangolódhat a bajnoki meccsekre. Biztos vagyok benne, hogy megoldja a rábízott feladatot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik