Mezőkövesd: a DAC közönségkedvence érkezett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 08:00
null
Jakub Brasen (jobbra) 2019-ig írt alá Mezőkövesden (Fotó: mezokovesdzsory.hu)
A labdarúgó NB I-ben kilencedik helyen végző Mezőkövesd bejelentette Jakub Brasen érkezését.

 

A besztercebányai születésű 28 esztendős játékosnak a 2016–2017-es szezon végén lejárt a szerződése a szlovák első osztályú Dunaszerdahelynél, azaz szabadon igazolható futballistaként érkezik Mezőkövesdre, ahol 2019. június 30-ig szóló megállapodást írt alá.

Brasen nevelőegyesületében, a Dukla Banská Bystricában kezdte meg profi pályafutását. 2014 februárjában igazolt a DAC-ba, amelynél a 2015–2016-os idényben a szurkolók megválasztották a tavasz legjobb játékosának, majd múlt ősszel ugyancsak ő végzett az élen a drukkerek voksai alapján.

A mögöttünk hagyott évadban a szlovák középpályás – aki szükség esetén szélső védőt, szélsőt vagy védekező középpályást is tud játszani – mindössze 23 tétmérkőzésen lépett pályára, és egy gólt szerzett, többször sérüléssel bajlódott. Pályafutása során 214 mérkőzésen játszott a szlovák élvonalban, összesen tizenöt gólt és tizenöt gólpasszt jegyzett.

A Mezőkövesdhez kapcsolódó további hír, hogy a vezetőség úgy döntött, 2018 nyaráig meghosszabbítja a csapatot az élvonalban tartó Radványi Miklós vezetőedző szerződését, míg Molnár Gáborral, Tarmo Kinkkel és Marek Strestíkkel megkezdte a tárgyalásokat a hosszabbításról.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Jakub Brasen (szlovák, szabadon igazolhatóként, legutóbb DAC – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Csirmaz István (Szolnok, ?), Engel Alex (Kazincbarcika, ?), Fröhlich Roland (Ceglédi VSE, ?), Heffler Norbert (Balmazújváros), Mihailo Milutinovics (szerb-magyar, Kozármisleny FC, ?), Rácz Ferenc (ETO FC Győr), Ribánszki László (Békéscsaba, ?), Vasas Gergő (Nyírbátor, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Stipe Bacelic-Grgic (horvát, Puskás Akadémia,?), Branko Pauljevics (szerb, Puskás Akadémia,?), Sós Bence (DVSC,?), Vági András (Paks,?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik