Mészöly szerint győzhettek is volna Debrecenben

Vágólapra másolva!
2010.09.20. 12:51
Az egy héttel ezelőtt a Ferencváros ellen hazai pályán parádézó Újpest (6–0) labdarúgócsapata vasárnap döntetlent (1–1) játszott az élvonalbeli bajnokság 7. fordulójában a címvédő DVSC-TEVA otthonában. A vendégek részéről Mészöly Géza vezetőedző és Balajcza Szabolcs is elismeri: több helyzete volt a hazaiaknak, míg Herczeg András, a debreceniek klubmenedzsere annak örült a leginkább, hogy játékosai fel tudták dolgozni a hétközi kupakudarcot.

Kabát (balra) és Vermes csatája a labdáért (Fotó: Mirkó István)
Kabát (balra) és Vermes csatája a labdáért (Fotó: Mirkó István)
Kabát (balra) és Vermes csatája a labdáért (Fotó: Mirkó István)
Kabát (balra) és Vermes csatája a labdáért (Fotó: Mirkó István)
Kabát (balra) és Vermes csatája a labdáért (Fotó: Mirkó István)

„Nem nézett ki jól, amikor elszállították – utalt Szokol Zsolt kiesésére és kényszerű cseréjére Mészöly Géza. – Nem láttam, hogy miként sérült meg, messze volt tőlem az eset, az első alkalommal viszont, amikor Laczkó Zsolt letaglózta, előttem zajlott le az esemény. Laczkó a játékosom volt, nem feltételezek szándékosságot a részéről, de így nem lehet a pályán „közlekedni", ahogy akkor ő tette. Azóta vissza is néztem a felvételt, a véleményem nem változott, sőt. Laczkó kicsit később Rajczi Péterrel is találkozott, a csatárunk szemöldöke felszakadt – ezek után Laczkó Zsolt szerzi a DVSC egyenlítő gólját..."

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NB I 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az újpesti szakember elégedett is, meg nem is a döntetlennel, viszont elfogadta, hogy a Nemzeti Sport Balajcza Szabolcsot látta a találkozó legjobbjának.

„Szabolcs hihetetlen magabiztosságot sugárzott, tartást adott a csapatnak. A DVSC-nek több helyzete volt, de ettől még érezhetem úgy, hogy ebben a meccsben benne volt a győzelmünk lehetősége is."

A vendégek gólját szerző Simek Péter a szünetben állt be: jó cserének bizonyult.

„Egész héten láttam rajta, hogy bizonyítani akar, nem sértődött meg, hogy az FTC ellen is csere volt. Debrecenben rántott egyet a csapaton, profi módon szállt be a meccsbe."

„Akik látták a találkozót, tapasztalhatták, hogy a játékosok feldolgozták a súlyos kudarcot, egyúttal megmutatták, jó teljesítménnyel igyekeznek feledtetni a történteket – vont párhuzamot a hétközi kupameccs és a hétvégi bajnoki között Herczeg András, a debreceniek klubmenedzsere. – A módszert tekintve nem kell semmi rendkívülire gondolni, a csütörtök este óta lezajlott egyéni és közös beszélgetések segítségével léptünk előre. Kétségtelen, hogy nagy akarattal, elszántsággal, energiával lépett pályára az együttes, amely a győzelmet is megszerezhette volna, ha nem fog ki kiváló napot az újpesti kapus, Balajcza Szabolcs. Védéseivel kulcsszerepet játszott a mérkőzésen."

SZOKOL – AGYRÁZKÓDÁS, PIHENÉS
Az újpestiek honlapja, az ujpestfc.hu arról számolt be, hogy Szokol Zsolt már az első ütközésnél agyrázkódást kapott. Akkor Laczkó Zsolt „terítette le", de a vendégvédő az ápolás után még visszatért, a félidő hajrájában azonban Yanncik rosszul sikerült becsúszását követően – amelynél a hazai labdarúgó lába fültövön találata Szokolt – már cserére szorult a játékos, aki a jobb karjában zsibbadást érzett, ezért azonnal kórházba szállították.
A húszéves védő azonban vasárnap este már el is hagyhatta a kórházat, és hazatérhetett, de a következő napokban pihenés vár rá.

A volt újpesti, jelenlegi debreceni játékos, Kabát Péter sokat segíthetett volna az ellenfél feltérképezésében, de a debreceni szakvezető elmondta: a támadó távozását követően a lila-fehérek igencsak megváltoztak.

„Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy Péter korábbi együttese ellen is tanúbizonyságot tett arról, mindig, minden körülmények között teljes motivációval játszik."

„Az ilyen helyzetre nem lehet külön készülni – utalt a vizes talajra Balajcza Szabolcs: az újpestiek kapusa bravúros védéseivel kiemelkedett a mezőnyből.

„Legfeljebb az segített, hogy egész héten esett az eső, így napok óta hasonló körülmények között edzettem. A nedves fű rossz hatását fokozta, hogy más csapatokhoz hasonlóan a Debrecen is a világbajnokság labdáját, a Jabulanit használja, amely különösen kezelhetetlen esőben.

 

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A 7. FORDULÓ LEGJOBB KÉPEIBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT GALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A 7. FORDULÓ LEGJOBB KÉPEIBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT GALÉRIÁNKAT!

Balajcza úgy véli: nem mondhatja igazságosnak a döntetlent, már csak azért sem, mert azzal alighanem megbántaná a debrecenieket.

„El kell ismerni, több helyzete volt az ellenfélnek. Különösen az első félidő első felében nyújtottunk érthetetlenül visszafogott teljesítményt. Elemeznünk kell az okokat, már csak azért is, mert a hétközi edzéseken úgy tűnt, mindenki nagyszerűen pörög."

Az újpesti kapus nem hiszi, hogy a Ferencváros elleni hatgólos diadallal „túlnyerték" volna magukat.

„Arra azért figyelni kellett, hogy két lábbal a földön maradjunk, és ebben nekünk, a csapat idősebb tagjainak különösen nagy felelősségünk volt, a debreceni út előtti napokban próbáltuk segíteni a fiatalokat."

DEBRECEN–ÚJPEST 1–1
(A Sport TV felvétele)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik