Mészöly: Nem mindenáron cél a nemzetközi kupaindulás

Vágólapra másolva!
2011.03.16. 11:35
null
A Kaposvár a Megyeri úton szedett össze egygólos előnyt (Fotó Németh Ferenc)
Címkék
A negyedik, utolsó kiadó helyért száll harcba a Kaposvár és az Újpest a labdarúgó Magyar Kupában. Az első mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban nyert 3–2-re a zöld-fehér csapat, az újpestiek pedig most idegenben próbálják meg kiharcolni a továbbjutást.

Az Újpest a bajnokságban már aligha érhet el kiugró eredményt az idén (a csapat 23 ponttal a tabella tizenegyedik helyén áll), gondolhatnánk, az egyetlen út a lilák számára, hogy megmentsék az idényt, ha megnyerik a Magyar Kupát.

Csakhogy a Megyeri úton másként gondolkodnak: nem történik tragédia, ha a csapat nem jut ki a nemzetközi porondra.

„Minden siker fontos a számunkra, s természetesen szeretnénk továbbjutni Kaposvárott is, de nem görcsölünk ezen – mondta a Nemzeti Sportnak Mészöly Géza, a lilák vezetőedzője. – Reálisan kell nézni a dolgokat, nem célunk mindenáron a nemzetközi kupában való indulás jogának kiharcolása, ami persze nem azt jelenti, hogy nem akarunk bejutni a Magyar Kupa döntőjébe. Szeretnénk a Kaposvár ellen is sikeresen venni az akadályt, idegenben minimum két gólt kell lőnünk ehhez, nem kivitelezhetetlen feladat."

„Nincs más választás, ezt látniuk kell szurkolóinknak is – folytatta a szakember. – Éppen most nézegettem a papírjaimat, kilencen nincsenek itt abból a csapatból, amely a közelmúltban négy egyről öt négyre megverte az MTK-t. A drukkereknek tudomásul kell venniük, hogy átalakuláson megyünk át, ám azt joggal várják el, hogy mindent megtegyünk a sikerért, és ne kezdjünk olyan rosszul meccset, mint a hét végén tettük a Vasas ellen. Nehéz helyzetben vagyunk, de voltunk ennél már mélyebben is, biztos vagyok benne, hogy végül sikeresen zárjuk a szezont. A Kaposvár ellen mindent megteszünk a továbbjutásért, de akkor sem omlunk össze, ha végül kiesünk, s nem jutunk el a Magyar Kupa döntőjéig."

Az Újpesttel ellentétben (bajnokin 1–0-s vereség a Vasastól), a Rákóczi számára jól alakult a hétvége: a kaposváriak 3–0-ra megnyerték a megyei rangadót a Siófok ellen, így továbbra is tagjai az NB I közvetlen élmezőnyének. S most az MK-ban is jó esélye van a csapatnak, hogy a legjobb négy közé kerüljön.

„Úgy tűnik, valami rontás ül ránk az Újpest elleni mérkőzéseken... A múlt heti első meccs előtt négyen megbetegedtek, most majdnem ugyanennyi játékos sérülés miatt nem állhat rendelkezésre. Így már csaknem egy csapatra való hiányzónk van. A múlt héten egy, az újpestinél is fiatalabb csapattal, nagy lelkesedéssel és koncentrációval nyertünk három kettőre. Most ismét a fiatalokon a sor, én nagyon bízom bennük, és úgy gondolom, óriási eredmény lenne, ha bejutnánk az elődöntőbe. Nagy siker lenne ez a kaposvári klub életében" – mondta Sisa Tibor, a Kaposvár vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.

A két csapat ma 17 órakor játszik egymással, s dönti el, hogy melyikük csatlakozik negyedikként a már továbbjutott ZTE-hez, Videotonhoz és Kecskeméthez.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Kaposvári Rákóczi–Újpest FC 17 óra
Az első mérkőzésen: 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik