Mészöly Géza: Van esély Radó vagy Mervó érkezésére

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.01.21. 09:23
null
Mészöly Géza nem aggódik a távozók miatt (Fotó: NS-archív)
Mészöly Géza, a labdarúgó NB I-ben hetedik helyen telelő Haladás vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt Gaál Bálint és Hegedűs János távozásáról, illetve Radó András vagy Mervó Bence lehetséges szerződtetéséről.

 

– Sok időt nem töltöttek el idehaza, hiszen ismét külföldön, Horvátországban edzenek.
– A Porec melletti Medulin üdülőközpontjában vagyunk – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a Nemzeti Sportnak. – A hírek szerint gyönyörű helyre megyünk, az időjárás is kifogástalan, tíz Celsius-fokban edzhetünk és játszhatjuk a meccseinket. A zord időjáráshoz képest valóságos felüdülés lesz az ottlétünk.

– Az őszi alapcsapatából újabb két játékost veszítettek el, ráadásul sok a sérültjük is. Hegedűs János és Gaál Bálint helyett kiket szemelt ki?
– Sajnálom a távozásukat, mindketten fontos tagjai voltak a csapatomnak. Ugyanakkor edzőként büszke vagyok rá, hogy ilyen kapósak a futballistáink. Gaál Bálintot némi túlzással én fedeztem fel, nálam lett alapember, a Haladás értéke. Róla még másfél évvel ezelőtt sem tudták, hogy kicsoda, az értéke töredéke volt a mostaninak, hiszen a Vasas több tízmillió forintért vásárolta ki tőlünk.

– Furcsa lehetett Mészöly Géza szájából, amikor azt mondta Gaál Bálintnak: „Ne menj a Vasasba!”
– Nem mondtam neki ilyet. Sőt, az öltözőben, a csapat előtt jelentettem ki, hogy a helyében én is elfogadtam volna a kedvezőbb ajánlatot, és a nagyobb célokért küzdő csapat hívó szavát. S nem azért, mert éppen a Vasasról van szó. Érdekes helyzet ez… A barátaim, ismerőseim hívnak, és mondják: Géza, eladják, kiárusítják alólad a csapatodat. Nem veszed észre?! Én persze megnyugtatok mindenkit, hogy szó sincs ilyesmiről. Akadtak átmeneti nehézségek a Haladás életében, nekem, nekünk ezt tudomásul kellett vennünk. Most a Gaál Bálintért befolyt összegből jut mindenkinek, és én biztos vagyok benne, hogy ezek a bizonyos átmeneti nehézségek megoldódnak, és tavasszal minden és mindenki a helyére kerül. A Haladásnak továbbra is merész céljai vannak, szeretnénk meghatározó klubja lenni a magyar futballnak, de ehhez időre és türelemre van szükség.

– Meggyengült a télen a csapata?
– Lehet, de nem vagyok benne biztos. A távozók helyére jött Devecseri Szilárd, Jancsó András, Mészáros Karol, és még egy csatárra mindenképpen szükségünk van. Van esélyünk rá, hogy Radó András vagy Mervó Bence is csatlakozzék a Haladás keretéhez, az utóbbiak természetesen kölcsönbe. Ha ezeket a neveket nézem, azt mondom, bátran várhatjuk a tavaszt, mivel a sérültjeink is sikeresen gyógyulgatnak, visszatérhet a kapuba Király Gábor, és végre bevethető lesz a spanyol Ezequiel Calvente is. Van még munkánk, de ahogy ön is mondta, csiszolódunk, egyre inkább összecsiszolódunk.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MÉSZÖLY GÉZA SZERINT ELÉRHETŐ-E A HALADÁS SZÁMÁRA A DOBOGÓ, ILLETVE, MI A KLUB HOSSZÚ TÁVÚ CÉLJA, KERESSE A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁT!

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Funsho Bamgboye (nigériai, szabadon igazolhatóként, előző klubja: ASPIRE Academy – Katar)
Kölcsönbe érkezők: Mészáros Karol (szlovákiai, DVSC)
Kölcsönből visszatérők: Devecseri Szilárd (Mezőkövesd), Jancsó András (Gyirmót FC Győr)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Sjoerd Ars (holland, Fortuna Sittard – Hollandia), Gaál Bálint (Vasas), Hegedűs János (Puskás Akadémia FC)
Kölcsönbe távozók: Leandro Antonio Martínez (argentin-olasz, olaszországi – AS Lucchese Libertas – kölcsön után MTK Budapest)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Angyal Zsolt (ZTE FC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik