Mészöly Géza: Nem akarom megcsalni az Újpestet

Vágólapra másolva!
2011.08.11. 10:14
Címkék
Nincs szerencséje a külföldiekkel Mészöly Gézának. A Vasasnál olasz kapcsolat miatt köszöntek el tőle, most Újpesten holland szakember, Leo Beenhakker mondott fel neki.

– Meglepte, hogy kirúgták?
– Nem tagadom, meglepett – mondta Mészöly Géza, akivel egyoldalúan bontott szerződést az Újpest. – Ez még akkor is igaz, ha négy vereség után minden edzőnek megfordul a fejében a hogyan tovább. Én mégis úgy gondoltam, aki látta az Újpestet, érzékelhette, hogy ez nem szedett-vedett csapat, igenis van tartásunk és játékunk. – Meglepte, hogy kirúgták?
– Nem tagadom, meglepett – mondta Mészöly Géza, akivel egyoldalúan bontott szerződést az Újpest. – Ez még akkor is igaz, ha négy vereség után minden edzőnek megfordul a fejében a hogyan tovább. Én mégis úgy gondoltam, aki látta az Újpestet, érzékelhette, hogy ez nem szedett-vedett csapat, igenis van tartásunk és játékunk.

Mészöly Géza egyelőre nem akar másik csapatot
 (Fotó: Németh Ferenc)
Mészöly Géza egyelőre nem akar másik csapatot (Fotó: Németh Ferenc)

– Csak pontjuk, meg góljuk nincs.
– Ezzel nehéz vitatkozni, de azt vallom, egy edzőnek akkor kell felállnia a kispadról, ha úgy látja, hogy a csapata szétesett, és már nincs hatással a játékosokra. Mondhatnék példát a jelenlegi NB I-ben is erre, de inkább nem akarok. Nálunk szó sem volt ilyesmiről. A Paks ellen például hatvan percig jól futballoztunk. Ha Rajczi belövi a tizenegyest, nyerünk, és most egészen másról beszélgetünk.

– Leo Beenhakker azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy hétfőn hosszasan elbeszélgetett Önnel, ezután döntött a menesztéséről. Mit mondott neki, hogy kapus nélkül küldi pályára csapatát?
– Valóban sokáig beszélgettünk, és úgy éreztem, hogy azonos a futballról alkotott véleményünk. Ezek szerint tévedtem. Gyanítom, Beenhakker úr már szombat este döntött, de ez végül is lényegtelen.

– Haragszik rá?
– Szó sincs róla. Leo Beenhakker világhírű szakember, ráadásul Újpesten olyan pozícióba helyezték, hogy szíve joga eldönteni, ki legyen az edző. Sajnálom, hogy így alakult, szerettem volna maradandót alkotni Újpesten. Tudom, hogy ez a fiatal csapat előbb-utóbb beérik. Kár, hogy ennek én nem lehetek részese.

– Ilyenkor meg szokták kérdezni: hogyan tovább?
– Eszembe sem jutna azonnal átülni egy másik csapat kispadjára. Lehet, hogy furcsa, amit mondok, megcsalásnak érezném az Újpesttel szemben. Le kell ülepedniük bennem a történteknek, s át kell értékelnem sok mindent. Nem titok, az elmúlt hetek meglehetősen viharosan teltek Újpesten, talán ez is belejátszott a kudarcokba. De nem akarom erre fogni, mint ahogy a hihetetlen pechsorozatunkra sem. Büszke vagyok rá, hogy az Újpest futballtörténelmének részese lehetek, de megyek tovább. Előbb-utóbb újra megtalálom a helyem a magyar futballban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik