Mészöly Géza jött, látott, győzött

Vágólapra másolva!
2010.04.09. 21:02
null
Az Újpest újra győzött (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Újra győzött az Újpest. A lila-fehér csapat második sikerét ünnepelhette a tavaszi idényben, miután hazai pályán 2–1-re nyert a Zalaegerszeg ellen. A találkozón Darko Pavicsevics góljával még a ZTE szerezte meg a vezetést, ám Barczi Dávid és Kabát Péter találata gondoskodott arról, hogy Mészöly Géza vezetőedző győzelemmel térjen vissza a Megyeri útra.

Az új seprű jól seper, még ha régi is. Avagy Mészöly Géza a Zalaegerszeg elleni 2–1-es győzelemmel tért vissza az Újpest kispadjára.

Már a mérkőzés elején megszerezhette volna a vezetést az Újpest, ám ezúttal is az elmúlt időszakban tapasztalható, magyarul pocsék módon oldotta meg hatalmas helyzetét a lila-fehér csapat. Egészen pontosan Kabát Péter fejelt négy méterről, senkitől sem zavartatva a kapu mellé. A csatár talán hírtelen azt hitte, hogy Vlaszák Géza még az Újpestben véd...

Az a Vlaszák, aki a 21. percben szemmel volt nagyon „erős". Ismét Kabát veszélyeztetett: 18 méterről elvégzett szabadrúgása után azonban a labda fél méterrel elkerülte a jobb felső sarkot. A ZTE kapusa a bal kapufánál állt, még csak rá sem mozdult a labdára. A lövés kétség kívül gól lett volna, ha Kabát kaput talál.

A fociban azonban nincs „ha", csak a konkrétumok számítanak. A vendég csapat pedig egy konkrét góllal megszerezte a vezetést a 29. percben. Jobb oldali szögletet Kovács Gergő csúsztatott meg, a hosszún érkező Darko Pavicsevics pedig 5 méterről a léc alá fejelt. 0–1

Az első játékrész vége viszonylag eseménytelenül zajlott, a szünetben azonban „felpörgette" csapatát a visszatérése után első bajnokiján az Újpest kispadján ülő Mészöly Géza.

A hazaiak pedig viszonylag hamar, az 53. percben egyenlítettek. Tóth Norbert beadását követően Barczi Dávid fejelt kapura, amit ugyan kivédett Vlaszák, Iványi Zoltán asszisztense azonban jelezte, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, a játékvezető így megadta a találatot. 1–1

A második félidő második felére aztán egyértelműen a lila-fehér csapat került fölénybe. A ZTE nagyon magára húzta a rendkívül motiváltan játszó Újpestet. A mérkőzés eme szakaszában „érett" a hazai gól.

Ez a találat pedig a 77. percben érkezett el. Dusan Vasziljevics volt nagyon határozott, és elvette a labdát az ügyetlenkedő Illés Gyulától, majd az alapvonalról középre ívelt. A kapu előterében helyezkedő Kabát pedig okos, és tudatos mozdulattal, Vlaszák mozgásával ellentétes irányba visszafejelte a labdát a bal alsóba. 2–1

A folytatásban pedig már nem tudta megszerezni az egyenlítő találatot a ZTE, így az Újpest megszerezte második győzelmét a tavaszi idényben.

Mészöly Géza pedig győzelemmel tért vissza a Megyeri útra.

ÚJPEST-ZTE 2-1
 

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik