Mészáros: Jobbak vagyunk, mint a Videoton

Vágólapra másolva!
2012.07.11. 11:30
null
A bajnokságban változatos meccseket játszott a Videoton és a DVSC (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
A szerdai DVSC-Teva–Videoton mérkőzésnek (kezdés: 20.15) többek között az is a tétje, hogy a Loki hatodszor vagy pedig a címvédő székesfehérvári csapat második alkalommal  hódítja el a Szuperkupát. A találkozónak nem csak presztízse van, főpróbának is tekinthető a két együttes jövő heti nemzetközi megmérettetése előtt.

 

 

Az 1992-es Újpest–Ferencváros (3–1) mérkőzés óta a mostani lesz a tizenharmadik alkalom, amikor az előző évi bajnokcsapat és a Magyar Kupa- győztese megmérkőzik a serlegért. Illetve a megfogalmazás így nem egészen pontos. Ebben az esztendőben ugyanis éppen az a helyzet fordult elő, mint 2004-ben és 2010-ben, vagyis ugyanaz a klub (a Ferencváros, illetve a DVSC-Teva) végzett mindkét sorozatban az élen. A bajnokságban ezüstérmes együttes (a Videoton) azonban csak két éve kapott, illetve most kap esélyt a győzelemre. Ha valakiben is kétely vetődne fel a csapatok formáját illetően, azt megnyugtatjuk, mindkét fél vállalható sorozattal érkezik a fináléra.

A Debrecen a bajnokságban és a Magyar Kupában is veretlen maradt, a Ligakupában pedig az elődöntőig jutott, ugyanakkor a Videotonnál tavasszal senki sem gyűjtött több pontot a bajnokságban, megnyerte a Ligakupát, az MK-ban pedig a négy közé kerülés jelentette számára a végállomást. És ha mindez nem lenne elegendő, a felkészülési időszakban egyik csapat sem szenvedett vereséget.

„Igazi erőfelmérő, izzadságos mérkőzés vár ránk Székesfehérváron, s ez nem panasz, ellenkezőleg. Örülünk a meccsnek, hiszen pontos képet kaphatunk a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtező előtt arról, hol tartunk, ráadásul a bajnokság és a Magyar Kupa után a Szuperkupát is megnyerhetjük" – nyilatkozta Mészáros Norbert a Nemzeti Sportnak.

„Hasonló helyzetben van, mint mi, Székesfehérváron is együtt maradt a keret, s talán ez jelenti számára is a legnagyobb erősítést – mondta a Videotonnal kapcsolatban a DVSC védője. – Két erős csapat találkozik, de mert jobbak vagyunk, miénk lesz a dicsőség."

„Nem, mert itt óriási a tét – felelte Nemanja Nikolics a Nemzeti Sportnak arra a kérdésre, hogy a Szuperkupa olyan-e, mint egy edzőmeccs. – Győzelemre játszunk, nagyon komolyan vesszük a mérkőzést. Igazi főpróba ez az Európaliga- selejtező és a bajnokság előtt. A Debrecen elleni győzelem óriási lendületet adhat az egész őszre."

A Videoton támadója szerint a veretlenül bajnokságot nyerő DVSC jó csapat, ám a fehérvári együttest sem szabad leírni.

„Az nem lehet kérdés, hogy jó csapatról van szó, de azt se felejtsük el, hogy miénk is az. Tavasszal már megmutattuk az erőnket, a szlovéniai edzőtáborban is erős mérkőzéseket vívtunk, ráadásul nem is rosszul. Sokat fejlődtünk, rutinosabbak lettünk, még jobbak lehetünk, mint tavasszal" – tette hozzá Nikolics.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik