Mennyit ér a bronzérem?; Interjú Dárdai Pállal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.16. 23:43
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Preisinger Sándor játékosainak a helyén volt a szívük, a belgákat 11-esekkel legyőző, jól játszó U17-es labdarúgó-válogatottunk – amellett, hogy megszerezte az írországi kontinenstorna 5. helyét – kvalifikálta magát az őszi világbajnokságra. A helyszínről Szeli Mátyás tudósított.
Preisinger Sándor játékosainak a helyén volt a szívük, a belgákat 11-esekkel legyőző, jól játszó U17-es labdarúgó-válogatottunk – amellett, hogy megszerezte az írországi kontinenstorna 5. helyét – kvalifikálta magát az őszi világbajnokságra. A helyszínről Szeli Mátyás tudósított.

A bronzérem értéke – mennyit ér a Ferencváros és a Mol Vidi mögött végezni a tabellán? És mennyit ér egy érem évek, évtizedek múlva? Miután a Debreceni VSC, az Újpest és a Bp. Honvéd lehet még dobogós, e három klub egy-egy korábbi bronzérmesét, Arany Lászlót, Gyimesi Lászlót és Nagy Lászlót kérdeztük: hogyan emlékszik vissza a harmadik hely megszerzésére? Mennyi esélyt ad az utódoknak? Somogyi Zsolt és Zombori András összeállítása.

Az élvonalban futballozó légiósok több mint harminc százaléka csak epizódszereplő, ráadásul az ő átlagéletkoruk csaknem 27 év. Pór Károly elemzése azonban itt nem áll meg, számos érdekes, sőt meglepő következtetésre jutunk, ha a számok mögé nézünk.

Labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya, Marco Rossi biztos benne, ha az azerbajdzsáni Eb-selejtezőn nyerünk, a walesiektől sem kapunk ki, őt pedig a múlt is ösztönzi, sosem felejti el, amikor a legutóbbi Eb alatt a taxisofőr arca piros-fehér-zöldben pompázott. Borbola Bence írása

A Hertha első csapatától szombaton elköszönő Dárdai Pál a lekerült nyomásról, a visszautasított ajánlatokról, a viszkető hátsóról és a családi programokról is beszélt lapunknak. Pietsch Tibor interjúja.

A címét megvédő győri női kézilabdacsapat immár négyszeres BL-győztes jobbszélsőjét, Bódi Bernadettet nem érdekelte semmi más, csak az, hogy jól érezze magát a pályán és ismét elhódítsák a trófeát. A szélsővel Papp Bálint beszélgetett.

Senki sem számított rá, hogy a 2017-es férfi kosárlabdabajnok Alba Fehérvár még a rájátszásért sem harcolhat az alapszakasz után. Bobory Balázs Simon Balázs ügyvezető igazgatót kérdezte, aki szerint mindenkinek megvan a felelőssége a kudarcban.

A 2020-as versenynaptárba bekerülő vietnámi és holland futam már egyértelműen utal a jövőbeli változásokra, és a menetrend hosszabb távon tovább módosulhat. De kik maradnak az elitklub tagjai? Az őrült nagydíjpókert Zsoldos Barna foglalta össze.

Budapesten tart előadást Donna de Varona, aki olimpiai bajnok úszóként és az első női sporttelevíziósként is legenda lett. Vincze Szabolcsnak beszélt nem mindennapi életéről, pályafutásáról, a nehézségekről és a leküzdésükről, amivel nem csak a nőknek mutatott példát, sőt Egerszegi Krisztinát és Hosszú Katinkát is dicsérte.

Megszokott pénteki Sportkrém-mellékletünk tartalmából. Négyszeres világbajnok freestyle-játékos, de futballozni nem tud és nem szeret Szász Kitti; Zsótér Donát ötven palacsintát is képes elkészíteni – és profin felszolgálni; Gosztonyi Andrásnál a magassági teszt döntött, hogy kosaras helyett focista lesz – de a teszt tévedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik