Mendieta és Juninho is Győrbe érkezhet

Vágólapra másolva!
2010.10.11. 11:46
null
Marinelli (kékben) a Boca Juniors mezét is viselhette már (Fotó: Action Images – archív)
A játékengedély, a zöld kártya és az állampolgárságot igazoló okmány is megérkezett Győrbe, így minden akadály elhárult az elől, hogy Carlos Marinelli már a hét végén bemutatkozzon az NB I-ben.

Az ETO pénteken a Pápát fogadja, s bár az argentin játékosnak erőnlétileg még van lemaradása, nem zárható ki, hogy Pintér Attila – ha csak rövid időre is – pályára küldi a 28 éves támadót. A Diósgyőrből 2006 telén távozó Jeremias Buz után Carlos Marinelli lehet a következő argentin labdarúgó, aki pályára lép a magyar élvonalban.

„Örülök, hogy megjöttek a papírjaim, remélem, minél hamarabb bemutatkozhatok a csapatban – mondta Carlos Marinelli, aki korábban játszott többek között a Boca Juniors, a Middlesbrough, a Torino és a Braga együttesében is. – Jól érzem magam Magyarországon, optimistán tekintek a jövőbe. Aki azt hiszi, levezetni, vegetálni érkeztem Győrbe, nagyot téved. Szeretném, ha a következő szezonban is nemzetközi kupában indulna a csapat, s bejutnánk az Európa-liga csoportkörébe. Ez a legnagyobb vágyam."

Carlos Marinelli elismerte, korábban vajmi keveset tudott labdarúgásunkról, emlékei szerint annak idején még az édesapja beszélt neki egy legendás magyar együttesről. „Tudom, hogy néhány évtizeddel ezelőtt Magyarország igazi futballnagyhatalom volt, édesapám képes volt egész estéken át mesélni az önök válogatottjáról. Azóta viszont alig-alig hallottam a magyar labdarúgásról, ha jól tudom, nem sok argentin játékos futballozott errefelé. Ebből a szempontból amolyan felfedező vagyok – kíváncsian várom, sikerül-e meghódítanom Magyarországot."

Az ETO vezetői sem titkolták a szerződés aláírásakor, hogy Carlos Marinelli bizonyos értelemben a jövő embere lehet, s ahogy a Pintér Attila vezette szakmai stáb annak idején több labdarúgót is felépített már, az argentin futballistára is kemény edzések várnak. Az ETO új szerzeménye barátságot ápol a brazil világbajnok Juninhóval és a spanyol Gaizka Mendietával, így az sem zárható ki, hogy a két világsztár egyszer Győrbe érkezik, hogy megnézze cimboráját. S ami még fontos a győriek szempontjából: Carlos Marinelli olasz állampolgár is, ez pedig nagy könnyebbséget jelent az ETO számára, hiszen a szabályok szerint egyszerre legfeljebb öt Európai Unión kívüli állampolgár tartózkodhat a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik