Mégis Tornyi lett a DVTK vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2009.12.16. 11:28
null
Tornyi Barnabás január 4-én kezdi meg a munkát Miskolcon (Fotó: M. Németh Péter-NS-archív)
Címkék
Szerda délelőtt Nagy Béla ügyvezető igazgató a DVTK internetes honlapján hivatalosan is megerősítette, hogy Tornyi Barnabás veszi át a Diósgyőr labdarúgócsapatának szakmai irányítását. A vezetőedző fél plusz egy éves szerződést kötött a klubbal, és január negyedikén áll munkába.

NÉVJEGY
Név: Tornyi Barnabás
Születési dátum:
1953. április 14.
Csapatai edzőként:
Szekszárdi Dózsa, Bonyhád, Szekszárdi Dózsa, Debreceni Kinizsi, Oroszlány, Tatabánya, Diósgyőri FC, Rába ETO, New York Soccer Club, Marlboro SC (amerikaiak), Diósgyőri FC, U21-es szövetségi edző, ZTE, Kispest-Honvéd, al-Tadamon (kuvaiti), Vasas, Dunaferr, Budakalász, Rojik FC, Tatabánya, Kazincbarcika, BFC Siófok, al-Vakra (katari), DVTK.

A klubvezető elárulta, már korábban megegyeztek a szakemberrel, ám Tornyi kérésének eleget téve azt csak most hozták nyilvánosságra, illetve nem erősítették meg a sajtó információit. Erre azért volt szükség, mert katari szerződését és felmondását intézte a tréner.

A diósgyőri szerződés opciós plusz egy éves időtartama automatikusan életbe lép, ha a csapat kiharcolja a bentmaradást.

Időközben a szakember már leadott egy listát is, amelyeken azoknak a neve szerepel, akikkel szeretné megerősíteni a DVTK keretét a tavaszi szezonra. A tárgyalások időközben már meg is kezdődtek a kiszemeltekkel.

Tornyi Magyarországon legutóbb Siófokon dolgozott – 2008 őszének végén –, és szakmailag ott sem volt könnyű helyzetben, hiszen kiesőjelölt csapathoz szerződtették. A Balaton-parti együttes Tornyi irányításával négy meccsen nyolc pontot szerzett, a szakember azonban külföldi ajánlatra várt, majd január elején meghozta döntését, és távozott. Hamarosan az is publikussá vált: a katari al-Vakra ajánlatát fogadta el.

Az al-Vakránál hosszú távra szakmai igazgatóként berendezkedő Tornyi a nyári szünetben még arra a kérdésre, meddig marad Katarban, a következőt válaszolta: „Ha Allah úgy akarja, évekig. Az biztos, hogy csodálatos életteret találtam, de az is igaz, hogy nem ez a szakmai csúcs számomra."

A diósgyőri együttest az ősszel Aczél Zoltán irányította, a nyári anyagi gondok az ősz folyamán megoldódni látszódtak, egyenesbe került a csapat, ám az eredmények várattak magukra. A csapat kieső helyen (15.) telel, két ponttal előzi meg a sereghajtó Nyíregyházát, és két ponttal van elmaradva a 14. helyen pillanatnyilag még bent maradó Bp. Honvédtól.

A miskolciak által kiszemelt edzők között volt a Vasastól menesztett Mészöly Géza is, ám vele nem született egyezség.

Tornyi edzői pályafutása során most léphet be 24. alkalommal a következő köszöntővel felnőttcsapat öltözőjébe: „Jó napot kívánok uraim, mától én vagyok a szakmai munka főnöke!"

Diósgyőrben immár harmadszor.

 

 EDZŐVÁLTÁSOK A SOPRONI LIGA 2009–2010-ES SZEZONJÁBAN
Szeptember 15., Szombathelyi Haladás: Csertői Aurél helyett Róth Antal
Október 21-28., Kecskeméti TE-ERECO: Tomiszlav Szivics (szerb) helyett Czéh László (ideiglenesen), majd Csertői Aurél
Október 23.-27., Budapest Honvéd: Sisa Tibor helyett Massimo Morales (olasz)
Október 29., Ferencváros: Bobby Davison (angol) helyett Craig Short (angol)
December 31.-január 1., Diósgyőr: Aczél Zoltán helyett Tornyi Barnabás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik