Nemzetisport.hu 2010.06.07 14:47 Frissítve: 2014.05.18 02:56

Mégis lesz mérkőzés a Szuperkupáért

A Magyar Labdarúgó-szövetség sajtóosztálya érdeklődésünkre megerősítette, hogy ebben az évben is rendeznek Szuperkupa-mérkőzést. Bár a versenykiírás értelmében a DVSC-t illetné a trófea, a Sport Tv-vel kötött megállapodás értelmében mégis kell mérkőzést játszani.

Még egyszer összecsap egymással a DVSC és a Videoton (Fotó: Szabó Miklós)
Még egyszer összecsap egymással a DVSC és a Videoton (Fotó: Szabó Miklós)

Korábban érdeklődésünkre az MLSZ munkatársa megerősítette, hogy mivel a DVSC nyerte meg a Magyar Kupát és a bajnokságot is, a szezon után nem kerül sor Szuperkupa-mérkőzésre – a versenykiírás szerint. A helyzet azonban furcsa fordulatot vett.

„Az eredeti versenykiírás értelmében nem kellene Szuperkupa-mérkőzést rendezni, de a Sport Tv-vel kötött szerződés miatt mégis módosítottunk a kiíráson, így sor kerül a találkozóra, amelyen a bajnokság első és második helyezettje csap össze" – mondta megkeresésünkre Dinnyés Márton, az MLSZ sajtóosztályának munkatársa.

„Ezt a változatot az MLSZ a legutóbbi elnökségi ülésén fogadta el. Az időpontról a csapatok egyeznek meg, és a szövetség ez alapján dönt, hogy mikor és hol lesz a mérkőzés."

Jelen esetben a fentiek azt jelentik, hogy a bajnok és kupagyőztes Loki a Soproni Liga második helyezettjével, a Videotonnal küzd meg a Szuperkupáért. A fehérvári csapat már az időpontot is tudja, legalábbis hivatalos honlapján erről adott tájékoztatást.

„Az MLSZ honlapunk érdeklődésére megerősítette, hogy az idén is rendez mérkőzést a Szuperkupáért. Miután a DVSC idén a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerte, a Loki ellenfele a Soproni Liga ezüstérmese, a Videoton FC lesz. Egyelőre annyi biztos, hogy július 7-én, szerdán semleges helyszínen játszik majd a kupáért a két csapat" – áll a vidi.hu-n.

Az eset azért is különösen érdekes, mert a Magyar Kupa-döntő után az MLSZ munkatársa érdeklődésünkre megerősítette, hogy a versenykiírás értelmében nem lesz Szuperkupa-mérkőzés. Arra azonban nem sokan számítottak, hogy egy tv-vel kötött szerződés miatt változnak a dolgok.

2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.