HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.06.07 14:47 Frissítve: 2014.05.18 02:56

Mégis lesz mérkőzés a Szuperkupáért

A Magyar Labdarúgó-szövetség sajtóosztálya érdeklődésünkre megerősítette, hogy ebben az évben is rendeznek Szuperkupa-mérkőzést. Bár a versenykiírás értelmében a DVSC-t illetné a trófea, a Sport Tv-vel kötött megállapodás értelmében mégis kell mérkőzést játszani.

Még egyszer összecsap egymással a DVSC és a Videoton (Fotó: Szabó Miklós)
Még egyszer összecsap egymással a DVSC és a Videoton (Fotó: Szabó Miklós)

Korábban érdeklődésünkre az MLSZ munkatársa megerősítette, hogy mivel a DVSC nyerte meg a Magyar Kupát és a bajnokságot is, a szezon után nem kerül sor Szuperkupa-mérkőzésre – a versenykiírás szerint. A helyzet azonban furcsa fordulatot vett.

„Az eredeti versenykiírás értelmében nem kellene Szuperkupa-mérkőzést rendezni, de a Sport Tv-vel kötött szerződés miatt mégis módosítottunk a kiíráson, így sor kerül a találkozóra, amelyen a bajnokság első és második helyezettje csap össze" – mondta megkeresésünkre Dinnyés Márton, az MLSZ sajtóosztályának munkatársa.

„Ezt a változatot az MLSZ a legutóbbi elnökségi ülésén fogadta el. Az időpontról a csapatok egyeznek meg, és a szövetség ez alapján dönt, hogy mikor és hol lesz a mérkőzés."

Jelen esetben a fentiek azt jelentik, hogy a bajnok és kupagyőztes Loki a Soproni Liga második helyezettjével, a Videotonnal küzd meg a Szuperkupáért. A fehérvári csapat már az időpontot is tudja, legalábbis hivatalos honlapján erről adott tájékoztatást.

„Az MLSZ honlapunk érdeklődésére megerősítette, hogy az idén is rendez mérkőzést a Szuperkupáért. Miután a DVSC idén a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerte, a Loki ellenfele a Soproni Liga ezüstérmese, a Videoton FC lesz. Egyelőre annyi biztos, hogy július 7-én, szerdán semleges helyszínen játszik majd a kupáért a két csapat" – áll a vidi.hu-n.

Az eset azért is különösen érdekes, mert a Magyar Kupa-döntő után az MLSZ munkatársa érdeklődésünkre megerősítette, hogy a versenykiírás értelmében nem lesz Szuperkupa-mérkőzés. Arra azonban nem sokan számítottak, hogy egy tv-vel kötött szerződés miatt változnak a dolgok.

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.