Mégis érkezhet játékos a Real Madridtól a Fradihoz

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2013.07.29. 13:54
null
Mateos még képben van a Ferencvárosnál (Fotó: realmadrid.com)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Ferencváros a héten még több játékos szerződtetéséről tárgyal. Az ennek ellentmondó sajtóhírek dacára továbbra sem került le a napirendről a Real Madrid játékosa, a 26 esztendős David Mateos szerződtetése, és egyelőre a holland Evander Sno ügye sem zárult le, bár a középpályás iránt Hollandiából is van érdeklődés.

Először is kezdjük azzal, ami hivatalosnak tekinthető. A klubnál érdeklődésünkre megerősítették azt az információnkat, mely szerint a spanyol csatár, Manuel Bleda már nincs a csapatnál, és nem is lesz a Ferencváros játékosa. Ugyanakkor a volt pécsi U-válogatott Nagy Dominiknek jó esélye van rá, hogy szerződést kapjon.

A szintén tesztelt bosnyák támadó, Mirza Halilagic ügye még nem dőlt el, de úgy tudjuk, az ő szerződtetésére kisebb az esély.

Ugyanakkor más játékos még érkezhet a a zöld-fehérekhez. A Nemzeti Sport Online információi szerint – az ennek ellentmondó hírekkel szemben – a korábban szóba kerülő David Mateos szerződtetése továbbra is téma a Ferencvárosnál. A múlt héten Ricardo Moniz vezetőedző a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy egy spanyol csatár és egy védő is érkezhet a klubhoz. A csatár Bleda már megérkezett, de mint fent jeleztük, már távozott is. A védő azonban még nem jött, de úgy tudjuk, előrehaladott egyeztetések folynak az ügyében.

Mateos a legutóbbi szezonban a Real Madrid B-csapatában, a Real Madrid Castillában 31 meccsen játszott a spanyol másodosztályban, egy gólt is szerzett. A 2010–2011-es szezonban pályára lépett a Real Madrid első csapatában, az Ajax elleni, 4–0-ra megnyert BL-meccsen 10 percet játszott, és egyszer a Király-kupában is szóhoz jutott José Mourinho együttesében. A spanyol élvonalban korábban a Real Zaragoza futballistájaként kapott lehetőséget 14 meccsen.

Hamarosan, akár már a héten eldőlhet, hogy sikerül-e megegyezni a védő kölcsönvételéről, aki jelenleg az Egyesült Államokban túrázik a Reallal. Ha ő mégsem jön, akkor egy holland védő kerülhet képbe.

A másik holland kiszemelt, Evander Sno ügye eléggé bonyolultnak tűnik. Úgy tudjuk, a múlt héten Magyarországon járó védekező középpályásról továbbra sem mondtak le a Ferencvárosnál, és a héten visszavárják, hogy folytassák, illetve lezárják az egyeztetéseket (ezt követően kerülne sor az orvosi vizsgálatra). Ugyanakkor a korábban két szívrohamon is áteső, de már egészséges labdarúgó iránt Hollandiából is van érdeklődés, és a holland sajtóhírek alapján egyre kisebb az esélye a ferencvárosi szerződésnek. A twentefans.nl beszámolója szerint Sno a Twente hétfő délelőtti edzésén tűnt fel – korábban az RKC Waalwijkkel is hírbe hozták. A voetbalzone.nl úgy tudja, bár a Ferencváros ajánlatot tett a korábban többek között a Feyenoordban, az Ajaxban és a Celticben is játszó Snónak, a 26 esztendős holland labdarúgó nem szeretne a magyar klubnál futballozni.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza), Ulysse Diallo (mali, Sabab Szahel – Libanon), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, kölcsönből vissza), Hidvégi Sándor (MTK Budapest), Kurucz Péter (Siófok FC), Jack Tuijp (holland, szabadon igazolható, legutóbb Volendam – Hollandia), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, Antwerp – Belgium?), Batik Bence (MTK – kölcsönbe), Júnior Fell (brazil, ?), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, ismét kölcsönbe), Juha Hakola(finn, ?), Martin Klein (cseh, ?), Máté János (Szolnok), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Orosz Márk (Lombard Pápa, kölcsönbe), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza), Marko Ranilovic (szlovén, Kaposvár), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklósi TK, kölcsön után végleg)
Kiszemeltek: David Mateos (spanyol, Real Madrid Castilla), Mirza Halilagic (bosnyák, FK Radnicki Lukavac – Bosznia Hercegovina, próbajáték), Nagy Dominik (Pécsi MFC, próbajáték), Evander Sno (holland, szabadon igazolható, legutóbb NEC – Hollandia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik