Megegyeztek Yannickkal, négy évre a Lokié

Vágólapra másolva!
2010.01.21. 18:08
null
Yannick (jobbra) és Bartha Csaba az aláírás után (Fotó: dvsc.hu)
Címkék
A Debrecen hivatalos honlapján jelentette be, hogy miután mindenben megegyezett Mbengono Andoa Yannickkal, négyéves szerződést kötött a kameruni csatárral. A Kecskeméttel már napokkal ezelőtt sikerült egyezségre jutni a Lokinak – adta hírül a dvsc.hu.  

Ahogy arról a délelőtt folyamán beszámoltunk, Mbengono Yannick szerdán újra Debrecenbe utazott. A KTE-Ereco légiósa a háromnapos próbajáték, avagy ismerkedés után hétfőn ugyan visszatért Kecskemétre, ám esetleges klubváltása ügyében előrelépés történt, így szerda este ismét Debrecenben tárgyalt a bajnokcsapat vezetőivel.

"Az utolsó simításoknál tartunk Yannickkal kapcsolatban. A két klub vezetői már mindenben megegyeztek, csak a csatáron múlik, hogy a Loki játékosa legyen" – nyilatkozta Rózsa Pál a Petőfi Népe csütörtöki számában.

Végül minden akadály elhárult, és a játékossal is sikerült egyeszségre jutni, aki aláírta négyéves szerződését a Lokihoz:

"A Kecskemétnek és a játékosnak sikerült megegyeznie a DVSC Futballszervező Zrt.-vel – tudatta a Debrecen hivatalos honlapjával dr. Bartha Csaba sportigazgató. – Klubunk a csatár játékjogának megszerzéséért Szűcs Istvánt fél évre kölcsönadja, illetve egy játékos – nagy valószínűséggel Dudu Omagbemi - játékjogát a későbbiek során átruházza a Kecskemétnek, emellett a DVSC pénzbeli juttatást is ad a KTE-nek. A mai nappal tehát Mbengono Andoa Yannick a Debrecen labdarúgója lett, a játékossal négy évre szóló megállapodást kötöttünk."

Mbengono Yannick1987. március 20-án született Beroua-ban. A kameruni csatár többször szerepelt hazája korosztályos válogatottjában, segített csapatának kivívni az olimpiai részvételt, de a játékokra nem kapott meghívót. 2006-ban igazolt a Honvédhoz, majd egy évvel később a Kecskemét labdarúgója lett. A KTE-nél hatalmas elismerésnek örvendett, a szurkolóktól a Janika becenevet kapta.  2009-ben a második legjobb magyarországi idegenlégiósnak választották.

Nem csak az erősítésekről szólt a szerdai nap Debrecenben: kialakult a címvédő programja a február 2.-12. közötti, törökországi edzőtáborban. A DVSC hivatalos honlapjának nyilatkozó Szűcs Mihály elmondta, a Loki először a Szibir Novoszibirszkkel mérkőzik meg (február 4.), majd a szlovén élvonal listavezetője a Koper következik (február 6.). Újabb két nap múlva a bolgár Plovdivval mérkőzik meg a Loki, majd „vasutasrangadót" játszik a Lokomotiv Szófiával. A program végén Gaál Miklós csapatával, az Amkar Permmel találkozik a Debrecen.

JÖTTEK-MENTEK: DEBRECEN

 

Érkezett: Czanik Károly (szlovákiai, Nyíregyháza – kölcsönből vissza), Szélpál Tamás (Nyíregyháza – kölcsönből vissza), Varga Zoltán (REAC – kölcsönből vissza), Nagy Zoltán (Budpaest Honvéd – kölcsönből vissza), Szilágyi Péter (Vasas – kölcsönből vissza), Faggyas Milán (DVTK – kölcsönből vissza),Mbengono Yannick (kameruni, KTE-Ereco)

 

Távozott: Szélpál Tamás (Szolnoki MÁV FC, kölcsönbe), Kerekes Zsombor (visszavonult), Czanik Károly (Szolnoki MÁV FC, kölcsönbe), Leandro (magyar-brazil, Omonia Nicosia – Ciprus), Hugo Leonardo Pereira Nascimento (brazil, ?), Szűcs István (KTE-Ereco, kölcsönbe), Dudu (nigériai, KTE-Ereco ?)

 

Akivel tárgyalnak: Völgyi Dániel (Győr), Antony Robic (francia-portugál, szabadon igazolható),  Essama (kameruni, ?), Michael Langer (osztrák, Freiburg)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik