A Fradi-játékos után még mindig nem fizettek; több millió eurós tartozások

Vágólapra másolva!
2015.11.23. 10:55
null
Pintér Ádám múlt héten ellenfélként lépett pályára az MTK ellen, amelytől 2010-ben távozott – a Zaragoza azóta is tartozik az átigazolási díjával (Fotó: Veres Viktor)
Pintér Ádám szombaton az ötödik bajnoki meccsét játszotta a Ferencvárosban, csereként állt be a szünetben korábbi klubja, az MTK ellen. A védelemben és a középpályán is bevethető válogatott labdarúgó 2010-ben szerződött a kék-fehérektől a spanyol Zaragozához, de, mint az örökrangadó kapcsán megtudtuk, a spanyol klub még mindig nem fizette ki a játékos egymillió eurós vételárát. A teljes összeget már nem is fogja, a részletenkénti törlesztést pedig csak jövőre kell megkezdenie...

 

Pintér Ádám 2010 augusztusában szerződött az akkor még élvonalbeli, jelenleg a spanyol másodosztály 10. helyén álló Real Zaragozához, papíron egymillió-kétszázezer euróért (a transfermarkt.de adatai szerint). Azért csak papíron, mert az MTK azóta sem látta ezt az összeget. Illetve a klub tájékoztatása szerint egymillióval tartozik nekik a spanyol csapat, de a tartozás kamataival együtt ez az összeg mostanra akár már az 1.3 millió eurót is elérheti.

A kék-fehérek vezetősége 2012-ben büntetőfeljelentést is tett az ügyben az idő közben csődvédelem alá vont Zaragoza ellen, de sok változás azóta sem történt – erről az örökrangadó kapcsán nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak Domonyai László, az MTK klubigazgatója.

„Az egymillió euróról már biztosan le kell mondanunk. A Zaragoza csődeljárást kért maga ellen. Az ügy pedig ott tart, hogy a spanyoloknak hamarosan meg kell kezdeniük a törlesztést, de a teljes összegnek csak a bizonyos százalékát kaphatjuk meg, és azt is csak részletekben" – mondta a sportvezető.

„Ez persze nem vigasztal minket, de más kluboknak is hatalmas összegekkel tartoznak a spanyolok. Az ukrán Sahtar tízmillió, a szerb Partizan Beograd hétmillió euróra vár hiába" – tette hozzá Domonyai.

Pintér öt év után a nyáron tért vissza az NB I-be, és múlt szombaton pályára is lépett a Ferencvárosban volt csapata, az MTK ellen 1–0-ra elveszített mérkőzésen. A válogatott játékos 2010 óta, a Zaragoza után játszott már az orosz Tom Tomszkban és a görög Levadiakoszban is. A spanyol klub azonban még mindig tartozik az MTK-nak.

Magyar szemmel nézve azért is furcsa ez az eset, mert a Győri ETO-t 2011-ben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azért büntette meg (50 ezer eurós pénzbírság és hároméves kizárás az európai kupaküzdelmekből), mert 2009 helyett csak 2010-ben törlesztette az FC Flora felé Jarmo Ahjupera teljes vételárát, illetve annak utolsó részletét, a 150 ezer euróból ötvenezer eurót.

Az ETO akkor azzal védekezett, hogy nem is tudott volna fizetni, mert az észt klub nem állított ki számlát, így pedig a magyar törvények alapján nem volt lehetséges a törlesztés. A Zaragoza esetében azonban nem tudunk ilyen UEFA-büntetésről.

NB I, 16. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés Játékvezető Nézőszám
November 21., szombat
15.30 Paks–Haladás 20
Vad II István
1078
15.30 Bp. Honvéd–Újpest 12
Farkas Ádám
1500
15.30 Békéscsaba–Puskás Akadémia 21
Németh Ádám
632
15.30 Videoton–Vasas 20
Pintér Csaba
1616
15.30 DVSC–DVTK 10 Iványi Zoltán
2000
18.00 MTK–FTC 10 Erdős József
2114
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik