S. T. J. 2020.01.21 23:25

Még él a remény a kézi Eb-n; Lovrencsics legjobb éve

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Amikor a Lech Poznanban játszott, a harmadik idényében nyert bajnokságot, és bejutottak az Európa-liga csoportkörébe. A Ferencvárossal szintén a harmadik idényében sikerült a tabella élén végezni, és csapatával ugyanúgy eljutottak az El főtáblájára. Mivel Lengyelországban az aranyérmet hozó idény végén sérüléssel bajlódott, és kevesebbet játszott, Lovrencsics Gergő szerint az előző esztendő volt karrierje legjobb éve, bár a gólok és gólpasszok terén nem produkált olyan mutatókat, mint Lengyelországban, ám a válogatottban és a Fradiban is stabil játékosnak számít.

Múlt péntek éjszaka bomba robbant Larnaca belvárosában, egy apartman garázsában. A célpont Andreasz Konsztantinu ciprusi futball-játékvezető autója volt; a kocsija az elejébe rejtették a később működésbe hozott pokolgépet. A háttérben a fogadási maffia állhat. Az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) 2011 óta 84 alkalommal jelezték a ciprusiaknak, hogy furcsaságot észleltek az országban zajló valamelyik futballmérkőzéssel kapcsolatban. A helyi rendőrség jelenleg 22 esetet vizsgál, de eljárás még senki ellen sem indult. Az ügyben már a köztársasági elnök is megszólalt.

Marija Sarapova őszintén elmondta a melbourne-i sajtótájékoztatón, nem biztos abban, hogy jövőre visszatér a versenyre. A 32 éves orosz teniszező 366. az élő világranglistán, az Australian Open főtábláján is csak szabadkártyával vehetett részt, amit ötszörös Grand Slam-győztesként, 2008 melbourne-i bajnokaként természetesen kiérdemelt. Az idei szereplése viszont nem sikeredett hosszúra, rögtön az első fordulóban búcsúzott a horvát Donna Vekic ellen. Sarapovának ez volt sorozatban a harmadik Grand Slam-tornája, amelyen nem tudott mérkőzést nyerni.

Lipcsei Péterrel olvashatnak interjút Hajrá, foci! mellékletünkben. A Ferencváros legendás futballistája, az NB II-es Soroksár edzője a budapesti Old Boys I. osztályában az első helyen álló B.O.SZ. FC játékosa. Úgy érzi, a 48. évében járva kinőtt az öregfiúkból, az Old Boys-bajnokság viszont tökéletesen megfelel neki, ahol a harmadik félidő legalább annyira fontos, mint az első kettő... Hab a tortán, hogy régi játszótársakból sincs hiány, mások mellett ifjabb Albert Flórián, Wukovics László, Vilnrotter-Babócsy András és Kecskés Zoltán is a csapat tagja, Lipcsei pedig 19 találattal esélyes a gólkirályi címre.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.

2020.02.23 23:34:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

NS-VÉLEMÉNY. Azzal még várjunk, hogy máris megvan a következő szövetségi kapitány.