McCabe orosz újsághirdetésben, ipari termékek között árulja a Fradit

Vágólapra másolva!
2010.12.10. 12:35
null
A Vedomosztyi című lapban megjelent hirdetés
Címkék
A Vedomosztyi című orosz üzleti napilapban megjelent fizetett hirdetésben keres tulajdonostársat Kevin McCabe, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa.

„Vezető magyar futballklub finanszírozó partnert keres" – címmel jelent meg az orosz üzleti napilap, a Vedomosztyi csütörtöki számának utolsó előtti oldalán, egy malombővítési lehetőséget kínáló hirdetés mellett az a felhívás, amelyben Kevin McCabe befektetőtársat keres a zöld-fehér klub működtetéséhez. A hirdetés megfogalmazása szerint a potenciális befektetőre – akitől minimum 1 milliárd rubelnyi (25 milliónyi eurónyi) összeget vár az angol üzletember – „a klub megkezdett átalakításának folytatása érdekében van szükség".

A hirdetés Közép- és Kelet-Európa legpatinásabb csapatának nevezi a Ferencvárost; röviden ismerteti a klub eddigi eredményeit, stadionja előnyös elhelyezkedését – utal az új, 22 ezres aréna elfogadott építési terveire –, valamint ismertetőt közöl Kevin McCabe egyéb, futballal kapcsolatos befektetéseiről.

Mint ismeretes, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa, Kevin McCabe november 9-én jelentette be hivatalosan, hogy részben vagy egészben értékesítené a zrt. részvényeit.

Az angol üzletember nem sokkal később a Financial Timesnak adott nyilatkozatában megerősítette a szándékát, kvázi meghirdette a Ferencváros eladását.

McCabe a brit gazdasági lapnak még arról beszélt, hogy mintegy ötvenmillió euróra – 13.84 milliárd forintra – tartja a Ferencváros labdarúgócsapatának és az ingatlanoknak az értékét, és arról is beszámolt, hogy magyar befektetőkkel már tárgyalt, de nem jutott egyezségre. Ezután kerültek szóba külföldi lehetőségek.

„Kevin McCabe továbbra is azt szeretné, ha magyar befektetőtársat találna. Amennyiben nem jár sikerrel, akkor a nemzetközi kapcsolatait felhasználva keres majd vevőt, aki lehet akár orosz vagy lett is" – nyilatkozta a múlt hónapban a Blikknek az FTC Zrt. igazgatója, Alexander Gerstl.

Nos, a jelek szerint az orosz lehetőségben még mindig gondolkodik McCabe, aki az újsághirdetéssel meglehetősen érdekes módját választotta a partnerkeresésnek. Gerstl aligha erre gondolt, amikor azt mondta, a tulajdonos a nemzetközi kapcsolatait felhasználva keres befektetőt.

Érdekes kapocs egyébként a történetben, hogy az az orosz lap, melyben megjelent a hirdetés, részben ugyanannak a cégcsoportnak a tulajdonában van, mint a brit Financial Times.

ALEXANDER GERSTL: SOKAKKAL TÁRGYALUNK A NAGYVILÁGBÓL
 

Alexander Gerstl, a Ferencvárosi TC-t működtető zrt. vezérigazgatója nem lát kivetnivalót abban, hogy Kevin McCabe tulajdonos oroszországi újsághirdetésben keres vevőt a futballcsapatra.

„Kevin McCabe a saját ügyeit úgy intézi, ahogy jónak látja. Angol tulajdonosunk mindig is azt állította, itthon vagy külföldön befektetőpartnert keres, utóbb a magyar befektetőjelöltek hiányában úgy módosított, hogy akár teljes egészében is hajlandó értékesíteni a tulajdonjogát – mondta Alexander Gerstl péntek délután a Nemzeti Sportnak, hozzátéve: – Sokakkal tárgyalunk a nagyvilágból, de talán megértik, hogy folyamatban lévő ügyekről nem szívesen nyilatkozom."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik