Második belgiumi meccsén ikszelt az Újpest

Vágólapra másolva!
2012.07.14. 21:40
Címkék
A Kortrijk elleni 5–0-s vereség után a második belgiumi felkészülési mérkőzésén már jobb teljesítményt nyújtott az Újpest: a lila-fehérek vezettek is az ugyancsak élvonalbeli Sint-Truiden ellen, s végül 1–1-es döntetlenre végeztek vele. A Haladás kikapott az orosz Rosztovtól, a Győri ETO két meccset játszott a cseh Slováckóval, az egyiken nyert, a másikon döntetlent játszott.

Az Újpest döntetlenre végzett a Sint-Truiden otthonában (Fotó: ujpestfc.hu)
Az Újpest döntetlenre végzett a Sint-Truiden otthonában (Fotó: ujpestfc.hu)
Az Újpest döntetlenre végzett a Sint-Truiden otthonában (Fotó: ujpestfc.hu)
Az Újpest döntetlenre végzett a Sint-Truiden otthonában (Fotó: ujpestfc.hu)
Az Újpest döntetlenre végzett a Sint-Truiden otthonában (Fotó: ujpestfc.hu)

SINT-TRUIDEN–ÚJPEST

Az újpestiek kezdőcsapatában ezúttal is szerepelt a két próbajátékos, a védő, Kenny Gillet és a támadó, Yadin Zaris, majd a folytatásban beszállt a mérkőzésre a jamaicai utánpótlás-válogatott Yannick Salmon és a belga-török kettős állampolgár Ramazan Cevik is.

Az ujpestfc.hu beszámolója szerint a találkozó elején inkább a lila-fehérek előtt adódott több lehetőség, majd Balajcza Szabolcsnak is egyre több védeni valója akadt. Az újpestieknél a szünetben beállt Barczi Dávid, ám őt talpsérülés miatt nem sokkal később le kellett cserélni.

A 63. percben Christ játszott ki a szélre Kovács Dánielhez, aki remekül tekert középre, labdájára Zaris érkezett, és bevetődve, öt méterről a hálóba lőtte a labdát. Negyedórát vezettek a lila-fehérek, a 78. percben egyenlítettek a hazaiak: Vang Jang lépett ki egyedül a védők között, majd elgurította a labdát Balajcza mellett. Az Újpest 1–1-et játszott a Sint-Truidennel.

SINT-TRUIDEN–ÚJPEST FC 1–1 (MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA)

Sint-Truiden VV–Újpest FC 1-1 (0-0) Felkészülési...by ujpestfc
NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SINT-TRUIDEN (belga)–ÚJPEST FC 1–1 (0–0)
Sint-Truiden, Stayen, 800 néző
ÚJPEST: Balajcza – Nagy P., Mihajlovics (Pollák, 64.), Litauszki, Gillet – Balogh B. (Cevik, 60.), Vasziljevics, Proesmans (Salmon, 35.), Christ (Remili, 70.) – Kabát (Barczi, a szünetben; Kovács D., 50.), Zaris (Zamostny, 70.)
Gólszerző: Vang (78.) ill. Zaris (63.)

ROSZTOV–HALADÁS

A haladas.hu beszámolója szerint a 26. percben Nagy Gábortól Andorka kapott remek átadást a jobb oldalon, befutott a tizenhatoson belülre, egy csellel visszavette a labdát a rátámadó védő mellett, majd ballal a hosszú sarokba zúdított – a labda a kapufáról pattant a hálóba (0–1).

A 39. percben a jobb oldali szögletzászlótól pár méterre szabadrúgáshoz jutott a Rosztov, a belőtt labdát Djakov 14 méterről a bal alsó sarokba vágta. Szünet után a 48. percben egy beívelés után a védők röviden szabadítottak fel, az érkező Adamov pedig nyolc méterről a léc alá bombázott (2–1).

„A Rosztov volt a legerősebb csapat, amellyel felkészülésünk során eddig találkoztunk. Az első harmincöt perc nagyon jól sikerült, egyenlő erők küzdöttek egymással, itt is, ott is adódtak helyzetek. A második félidőben az orosz csapat nagy védelmi hibából szerezte meg a győztes találatot. Az utolsó fél óra csendben lecsordogált, ekkor már nem nagyon volt helyzet, langyos második félidőt játszottunk. Jó néhány fiatal játékos szóhoz jutott a mai mérkőzésen, közülük Czafit Richárd jövő héttől velünk készül. Egyrészt elégedett voltam mai teljesítményével, másrészt szűkös a keretünk” – mondta Artner Tamás vezetőedző a haladas.hu-nak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FK ROSZTOV (orosz)–HALADÁS 2–1 (1–1)
Unterschützen, 50 néző. Vezette: Windisch
HALADÁS: Rózsa (Mursits, 60.) – Schimmer (Búrány, a szünetben), Guzmics, Jagodics (Szakály A., 50.) Halmosi (Nagy Z., 60.) – Rajos (Szvoboda, 60.), Horváth A. (Kulcsár K., a szünetben) – Nagy D., (Gyurján, 60.) Nagy G., (Horváth D., 60.) Radó (Ugrai, a szünetben) – Andorka (Czafit, 60.). Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerző: Djakov (39.), Adamov (48.), ill. Andorka (26.)

GYŐRI ETO–SLOVÁCKO

A Győri ETO szombaton két meccset is játszott a cseh Slováckóval. Az eto.hu beszámolója szerint az első mérkőzésen az első percektől kezdve fölényben játszott a fiatalokkal megtűzdelt ETO, igaz, az első félidőben csak helyzetekig jutott. A második játékrész 6. percében Varga Roland egyedül maradt 25 méterre a kaputól, és óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba. A mérkőzést a csereként beálló Rati Alekszidze döntötte el, amikor néhány perccel a mérkőzés vége előtt szép fejessel megszerezte csapata második gólját.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy Marek Strestík rúgást kapott a bokájára, és nem tudta befejezni mérkőzést, sérülése miatt további kivizsgálások várnak rá. A találkozón a holland Marlon és a portugál Leonardo próbajátékosként szerepelt.

Az elsőnél kiegyenlítettebb összecsapást hozott a két gárda második mérkőzése. Szünet után a csehek végletekig kijátszott, formás akció végén szerezték meg a vezetést, majd egy perccel később Pátkai Máté indítása után Varga Roland verte meg egy az egyben védőjét, és a kapust elfektetve a hálóba gurított.

Igazságos döntetlen született. A találkozóról hiányzott a sérüléssel bajlódó Takács Ákos, Dudás Ádám, Vladimir Djordevics, Nikola Trajkovics és Völgyi Dániel, utóbbi arccsontműtéten esett át, és mintegy három hét múlva játszhat legközelebb.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
GYŐRI ETO–SLOVÁCKO (cseh) 2–0
ETO Park, Kemping-pálya, 300 néző. V: Becséri
GYŐRI ETO: Molnár P. – Marlon (Leonardo), Lang, Totadze, Nagy Á. – Pilibaitis (Varga T.), Nicorec (Paget), Strestík (Ganugrava) – Tokody (Vankó), Ahjupera (Alekszidze), Varga R. (Nicsenko)
Gólszerző: Varga R., Alekszidze
GYŐRI ETO–SLOVÁCKO (cseh) 1–1
ETO Park, centerpálya, 500 néző. V: Böcskei
GYŐRI ETO: Sztevanovics – Svec, Lipták, Sztanisics (Totadze), Dinjar – Pátkai, Kamber, Kronaveter – Koltai, Dina, Andrics (Varga R.)
Az ETO gólszerzője: Varga R.

SLAVEN BELUPO–KAPOSVÁR

A horvát élvonal legutóbbi bronzérmese, az északír Portadown elleni El-párharcára készülő Slaven Belupo 2–1-re győzött a Kaposvár ellen.

A Kaproncán megrendezett találkozón a Rákóczi szerezte meg Jammeh Haruna góljával. A gambiai támadó a hazaiak legtapasztaltabb és leggólerősebb játékosának, Davor Vugrinecnek a hibáját kihasználva labdát szerzett, majd higgadtan értékesítette helyzetét.

A horvát csapat a második félidő elején egyenlített, a győztes találatot pedig a 90. percben lőtte, úgy, hogy a hajrában a Kaposvár előtt is több lehetőség adódott a gólszerzésre, főleg pontrúgások után.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

SLAVEN BELUPO (horvát)–KAPOSVÁR 2–1 (0–1)

Kapronca, 500 néző.
KAPOSVÁR. 1. félidő: Hajdúch – Okuka, Bank, Zámbó, Pavlovics – Horváth T., Safaric, Oláh L., Balázs B. – Waltner, Haruna (Sedlák). 2. félidő: Horváth L. – Fenyvesi (Farkas P.), Vadas, Major, Jánvári – Katona Gy. (Házi), Kovács O., Brlecic (Zmukic), Cehic – Bőle, Milovanovics
G: Kokalovic (50.), Saban (90.), ill. Haruna (23.)

CIBALIA VINKOVCI–LOMBARD PÁPA

A horvát élvonalbeli bajnokságban legutóbb ötödik helyen végző HNK Cibalia Vinkovcihoz látogatott a Lombard Pápa. A hazaiak a hamarosan rajtoló bajnoki főpróbájukat tartották a Lombard ellen. A horvátok hamar kétgólos előnyt szereztek, a félidő végén azonban Mouhamadou Seye fejes gólja újra minimálisra csökkentette a különbséget.

A második játékrészben több cserét is végrehajtott Bene Ferenc, a pápaiak trénere, ám a hátrányt nem sikerült ledolgozni, ellenben vendéglátóik még egy góllal szomorították a Pápát, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HNK CIBALIA VINKOVCI–LOMBARD PÁPA 3–1 (2–1)
Vinkovci-stadion, 500 néző.
LOMBARD PÁPA: Nacsa – Nagy S., Balogh B., Dlusztus, Németh M. - Horváth L., Maróti, Fellai – Arszics – Seye, Andrew. Cserék: Seye helyett Simon A., Andrew helyett Cekulajevs, Horváth L. helyett Mauro, Fellai helyett Rodenbücher, Maróti helyett Quintero, Arszics helyett Tóth G.
A Lombard gólját Seye szerezte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik