Második bajnoki labda: Videoton-Kaposvár

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 13:29
null
Felkerülnek a tablóra? Jön a Vidi második lehetősége a bajnoki cím biztosítására (Fotó: Németh Ferenc)
A Bp. Honvéd ellen a Bozsik-stadionban nem sikerült, összejön-e a Kaposvár ellen a Sóstóiban? A Videoton a múlt héten saját hibájából nem szerezte meg a labdarúgó NB I bajnoki címét, kedden a Paks győzelme napolta el a bajnokavatást, szerdán viszont alighanem a fehérváriak összes szurkolója azt várja, hogy az este bajnokünnepléssel teljen. Következik a 28. forduló második fele.

Lesz-e szerda este pezsgőzés Székesfehérváron? Ez a 28. forduló legnagyobb kérdése. A Paks keddi győzelme elnapolta a bajnokavatást, a tolnaiak hátránya öt pont a Videotonnal szemben – a Videoton viszont a Kaposvár elleni sikerrel biztosan megszerzi a klubtörténet első bajnoki aranyérmét. A játékosok nem izgulnak, Mezey György vezetőedző reméli, sokan jönnek a meccsre.

A SZERDAI PROGRAM
Újpest–Kecskeméti TE 17.30 (Tv: Sport1)
Videoton–Kaposvár 19.00 (Tv: Duna Tv)
Győri ETO–Bp. Honvéd 20.00
MTK–Haladás 20.00 (Tv: SportM)

„Tulajdonképpen számítani lehetett rá, hogy a Paks nyer Siófokon, vagyis nem történt semmi rendkívüli. Egyébként a mi feladatunk most is ugyanaz, mint lett volna, ha a házigazda nyeri meg az mérkőzést: szerdán Fehérváron le kell győznünk a Kaposvárt. Úgy érzem, a Kaposvár elleni meccsel vége lesz a számolgatásnak, ez azonban nem jelenti azt, hogy a szezonnak is. Azt követően is lesz még két fontos bajnoki mérkőzésünk, ráadásul a Magyar Kupa döntőjében is érdekelve vagyunk" – mondta a Nemzeti Sportnak Farkas Balázs, a Vidi középpályása.

„A Kaposvártól a szokásos repertoárt várom, vagyis azt, hogy életre-halálra küzd ma este – mondta a vidi.hu-nak mérkőzés előtti nyilatkozatában dr. Mezey György, vezetőedző. – Ami minket illet, a Honvéd ellen nagyon sok hibával játszottunk, így most egy kevés taktikai hibát elkövető, magabiztosan játszó Videotonra számítok. Miután tegnap délután a Paks legyőzte a Siófokot, így még inkább adott a feladat: nyernünk kell! Ezúttal is azt kérem a fehérváriaktól, minél többen látogassanak ki a mérkőzésre, és segítsék, buzdítsák a csapatot, hogy mindannyian részesei lehessünk végre a várva várt fiesztának!"

A Kaposvár az MK-elődöntőben kétszer is kikapott a Videotontól, jön a harmadik összecsapás: Sisa Tibor együttesének fontos lenne az ünneprontás, lévén egy vereséggel a Rákóczi „beragadna" a hatodik helyre, viszont egy győzelemmel utolérné pontszámban a dobogós – így El-t érő helyen álló – Ferencvárost.

„A Videotonról tudjuk, hogy az ország legjobb csapata, és nagyon nehéz megverni otthon. Szeretnénk meglepetést szerezni, bár ők az esélyesek. Ha máshogy nem is, dacból szeretnénk olyan produkciót mutatni, ami pontot, pontokat érhet. Kaposvár eddigi legjobb eredménye a hatodik hely volt, ezt szeretnénk túlszárnyalni, ami nagyon nagy dolog lenne. Bízom a játékosokban, és remélem, tudunk pontokat gyűjtögetni még a hátralévő fordulókban" – mondta Sisa Tibor vezetőedző a rakoczifc.hu-nak.

kerdes=Megszerzi-e a Videoton szerdán a bajnoki címet?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Megszerzi-e a Videoton szerdán a bajnoki címet?
mceBlockPasteEnd


Újpesten két lila-fehér csapat csap össze, a Kecskemét látogat Mészöly Géza együtteséhez. Az újpestiek védősora lassan elfogy („mindössze" Dvorschák, Vermes, Kiss Zoltán és Rubus sérült), Marin Matos meccs helyett külföldi próbajátékon van. Lázár Bence játéka derékfájdalmak miatt kérdéses.

Győrben a kispestiek vendégeskednek, a találkozón Takács Ákos volt társai ellen küzdhet.

„Nyilván van bennem egy kis drukk, hiszen még fél éve sincs, hogy azokkal játszottam együtt, akik most ellenfélként érkeznek Győrbe. A Ferencváros ellen már átéltem hasonlót, ezért persze új nem lesz ez az érzés. Természetesen ismerem a Honvéd erősségeit, és tudom, hogy mi miben vagyunk jók, mik az erényeink. A futballmérkőzésen, ahogy a sakkban is, fontos a jó taktika, s bízom benne, hogy ezúttal a saját elképzeléseink érvényesülnek majd. Amiben javíthatunk, az talán a helyzetkihasználás; ha a kapu előtt jobban oda tudunk figyelni, nem lesz gond a Honvéd legyőzése" – nyilatkozta Takács az etofc.hu-nak.

Estére marad a „haláltánc": az MTK nagyon nagy bajban van, a Haladás meg egy vereséggel kerülhet bajba – a kiesési helyosztón a házigazdáknak csak a győzelem lenne jó. Az évekig az MTK-ban futballozó Kenesei Krisztián részese volt a tradicionális fővárosi nagycsapat legutóbbi kiesésének a kilencvenes években.

„Az MTK-nál nevelkedtem, ott lett belőlem élvonalbeli játékos, szép sikerek részese lehettem, de tizenhét esztendősen átéltem azt is, milyen az, amikor a csapat búcsúra kényszerül. Fiatalként mindig azt hittem, majd a következő meccset hozzuk, aztán egyszer csak rá kellett döbbennem, kiesés lett a »majd legközelebb« vége. Nagyon rossz érzés volt átélni a búcsút, senkinek sem kívánom. Sokat köszönhetek az MTK-nak, azonban egyelőre még veszélyzónában vagyunk, ezért győzelemmel szeretnénk biztossá tenni helyünket a legjobbak között. Biztosra veszem, Garami József feltüzeli a játékosait, ennek ellenére mi nem pontot, hanem pontokat akarunk szerezni” – mondta Kenesei a Nemzeti Sportnak.

„Foglalkoztat, hogy az MTK miként jutott idáig, ám a kérdés igencsak összetett. Amikor a klubnál fiatalítani kezdtek, rövid távon még működött. A Kanta József nevével fémjelzett korosztály kétezer-nyolcban bajnok lett, csakhogy ezután megtorpanás következett. Minden évben jöttek a fiatalok, most azonban nem tudják azt a terhet elviselni, hogy feljebb lépve az ifjúsági csapatból bent kell maradni az NB I-ben. Nekünk ősszel a padlóról sikerült felállnunk, meglehet, az MTK-nak már nem lesz ideje rá...”

LABDARÚGÓ NB I
28. FORDULÓ, SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
VIDEOTON–KAPOSVÁR
Székesfehérvár, 19.00 (Tv: Duna Tv) V: Musial (lengyel)
Videoton: Bozsovics– Lázár, Lipták, Vaskó, Hidvégi – Gosztonyi, Sándor Gy., Elek Á., Vasziljevics – Nikolics, André Alves
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Bank, Zsók, Gujic – Balázs B., Hegedűs D., Pedro, Pavlovics – Oláh L., Perics
ÚJPEST–KTE-ERECO
Szusza-stadion, 17.30 (Tv: Sport1) V: Jarzebak (lengyel)
Újpest: Balajcza – Szokol, Takács Z., Litauszki, Pollák – Mitrovics, Tajthy – Balajti, Balogh Balázs, Böőr – Ahjupera
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovics, Balogh Béla, Mohl – Ebala, Csukics – Bori, Litsingi, Foxi – Tököli
GYŐRI ETO–BP. HONVÉD
Győr, 20.00 V: Bognár T.
Győr: Sztevanovics – Takács Á., Djordjevics, Fehér Z., Völgyi – Kiss M., Pilibaitis, Ji-Paraná, Dinjar – Koltai, Alekszidze
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú N. – Horváth A., Hidi – Moreira, Zelenka, Ivancsics – Bright
MTK–HALADÁS
Hidegkuti-stadion, 20.00 (Tv: SportM) V: Vad II L.
MTK: Hegedüs – Hajdú, Szekeres, Sütő, Vukadinovics – Wolfe, Kanta J., Pátkai – Hrepka, Tischler, Pál A.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel D., Tóth P. – Sluka, Irhás, Simon Á., Halmosi – Oross, Kenesei K.

 

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 27 16 7 4 54–26 +28 55
2. Paksi FC 28 15 5 8 47–35 +12 50
3. Ferencvárosi TC 28 14 4 10 46–42 +4 46
4. DVSC-TEVA 28 12 9 7 51–40 +11 45
5. ZTE FC 28 13 5 10 47–45 +2 44
6. Kaposvári Rákóczi 27 13 4 10 40–36 +4 43
7. Vasas 28 11 6 11 33–42 –9 39
8. Budapest Honvéd 27 10 7 10 32–31 +1 37
9. Újpest FC 27 10 6 11 43–36 +7 36
10. Kecskeméti TE-Ereco 27 11 2 14 47–50 –3 35
11. Lombard Pápa Termál FC 28 10 5 13 39–47 –8 35
12. Győri ETO FC 27 8 11 8 34–33 +1 35
13. Szombathelyi Haladás 27 9 7 11 36–34 +2 34
14. BFC Siófok 28 7 10 11 25–36 –11 31
15. MTK Budapest 27 7 6 14 30–42 –12 27
16. Szolnoki MÁV FC 28 4 6 18 24–53 –29 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik