Marko Nikolics: A szezon egyik legjobb meccsét láthatták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.24. 09:26
null
Marko Nikolics balszerencséről, Erik van der Meer bírói hibákról beszélt a Videoton és a Honvéd döntetlenje után (Fotó: Török Attila)
A Videoton és a Honvéd edzője is úgy érzi, megnyerhették volna az 1–1-re végződő találkozót. Csertői Aurél, Herczeg András és Nebojsa Vignjevics győzelem, Horváth Ferenc, Pintér Attila és Radványi Miklós vereség után értékelt, míg Michael Oenning és Illés Béla nosztalgiázott. Íme, a mestermérlegek!

 

VIDEOTON–HONVÉD 1–1
MARKO NIKOLICS, a Videoton vezetőedzője:
– Úgy alakult, ahogyan elterveztük. A vezetésünk után nagyobb terület nyílt előttünk, a nézők élvezhették a meccset. Mindkét oldalon sok lehetőség adódott, kiegyenlített összecsapás volt. Két pontot elveszítettünk, sok helyzetet puskáztunk el, legalább hat lehetőség jut eszembe... Pechesek is voltunk, ugyanis balszerencsés gólt kaptunk, a labda irányt változtatott Fiola Attilán. Szerintem a szezon egyik legjobb meccsét láthatták a nézők. Danko Lazovics és Loic Nego mellett Vinícius is hiányzott, ő azonban hamarosan visszatérhet sérüléséből. De nem szabad erre fognunk a döntetlent, a többiek megfelelően helyettesítették a hiányzókat.

ERIK VAN DER MEER, a Honvéd vezetőedzője: – Nagyon rosszul kezdtünk, pedig készültünk, felhívtam a figyelmet arra, hogy inkább csak a biztosat válasszuk, ennek ellenére rontottunk. Nagy luxus, hogy így kezdtünk, ám szerencsére kiegyenlítettünk. Nem tudok mit mondani a meg nem adott tizenegyesről... Nem akartam a bíróról beszélni, de úgy illik, hogy ha kérdeznek, válaszolok: a Debrecen ellen tigrisbukfencet mutatott be az ellenfél játékosa, mégis tizenegyest kapott a Loki. Akadt még baki az elmaradt büntetőn kívül is ezen a meccsen...

A Ferencváros–Diósgyőr mérkőzés edzői nyilatkozatait ide kattintva olvashatja el.

PAKS–BALMAZÚJVÁROS 1–0
CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője:
– Minden meccs nehéz, ez is az volt, mert bár nem hagytuk kibontakozni az ellenfelünket, nehezen született meg a vezető gól. Aztán persze rúghattunk volna még egyet is, azzal korábban eldőlt volna a három pont sorsa. Ha Bartha László egészséges, ő játszott volna Kulcsár Dávid helyett. Ám van egy nehezen múló sérülése, vérömleny keletkezett a combjában, ezért nem számíthattam rá. Egyébként Kulcsár Dávidnak nem volt szokatlan a szerepköre, hiszen korábban támadóként futballozott. Simon Márk rendszeresen jó teljesítményt nyújt az NB III-ban, megérdemelte, hogy az NB I-ben is bemutatkozzon.
HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – Színvonalasnak egyáltalán nem nevezhető találkozó volt, az pedig, hogy nem alakult ki parádés futball, jobbára a sok védő szerepeltetésének tudható be. Sajnos minden mérkőzésen elkövetünk egy gól előtti buta hibát. Most is ez történt. Később, amikor már hátrányban játszottunk, hiába volt meg a mezőnyfölény, gólt nem sikerült szereznünk. Nem is a vereségekkel van a baj, hanem azzal, ahogyan kikapunk. Mivel nehéz feldolgozni, hogy apróságok miatt marad el a siker. Mert ha több góllal vernének meg bennünket, azt mondanánk, nincs helyünk az élvonalban, na de így...

DEBRECEN–PUSKÁS AKADÉMIA 3–0
HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője:
– Örülök, mert jó teljesítményt nyújtottunk, és mert voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények is. Sikerünk értékét növeli, hogy nagyon képzett, technikás gárdát sikerült két vállra fektetnünk. Jól felkészültünk az ellenfélből, a játékosok megvalósították, amit elterveztünk, így nem ért minket meglepetés. Varga Kevin remek adottságú játékos, nagy jövő előtt áll.
PINTÉR ATTILA, a PAFC vezetőedzője: – Jól kezdtük a mérkőzést, volt két helyzetünk, amit elterveztünk, azt megvalósítottuk, ám a szünet előtti percben sajnos gólt szerzett a Debrecen. Hátrányba kerültünk, így természetesen váltanunk kellett, és ez kockázattal jár. A hazaiak két rögzített játékhelyzet után eldöntötték a meccset. Megyünk tovább a megkezdett úton!

MEZŐKÖVESD–ÚJPEST 2–4
RADVÁNYI MIKLÓS, a Mezőkövesd vezetőedzője:
– Nehéz hétről hétre ilyen mérkőzéseket értékelni. Jól kezdtünk, nyomás alá helyeztük az Újpestet, úgy éreztem, idő kérdése, hogy mikor döntjük el a találkozót. Lendületesen, szellemesen futballoztunk, a befejezéseknél kellett volna jobban figyelni. Magunknak köszönhetjük a vereséget, az első félidőben az ellenfelünk gyakorlatilag nem rúgott kapura. Ha kihasználjuk a lehetőségeinket, eldönthettük volna a találkozót. Illetve, meg is rúgtuk a második gólunkat, csakhogy a játékvezető valamilyen oknál fogva nem adta meg. Ez az Újpest ma verhető volt. Ha valaki azt gondolja, hogy a rossz eredményekben én vagyok a hibás, akkor vállalom a felelősséget, és leülök az elnök úrral beszélgetni.
NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Talán túl korai volt a sok csere, de nagyon nem néztünk ki jól. Mire vártam volna? Elismerem, kockázatos volt, póker nyelven fogalmazva all-int húztam, de ezt most be kellett vállalni. A játékosokon a kialakult helyzet miatt hihetetlen nagy nyomás van. A meccs elején nem voltunk kellően agresszívek, az első és a második félidő között ebben is óriási volt a különbség. A cserék lendületet hoztak a pályára, bizonyították, nagyszerű karakterek. Nem azt mondom, hogy ezzel a győzelemmel megoldottunk minden problémát, ám remélhetőleg elindultunk felfelé. Novothny Soma az a típusú csatár, aki a kapu előtti tízméteres sávban veszélyes igazán. Ki kell szolgálni, és mesterhármasával most megmutatta, mire képes.

VASAS–HALADÁS FÉLBESZAKADT
MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője:
– Annak idején a Wolfsburg pályaedzőjeként éltem át hasonlót, az sem volt kellemes érzés. Kár, hogy nem folytathattuk a játékot, mert úgy vélem, uraltuk a mérkőzést és biztatóan futballoztunk. Innen kell folytatnunk legközelebb.
ILLÉS BÉLA, a Haladás sportigazgatója: – Annak idején, még az MTK játékosaként hasonló élményben volt részem a norvég Rosenborg elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. Vezettünk három kettőre a Hungária körúton, és ott is elment az áram. Pokoli érzés volt.

NB I, 2017–2018, 10. FORDULÓ
SZEPTEMBER 23., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Vasas FC–Haladás – 0–0-nál félbeszakadt
Budapest, Szusza Ferenc StadionVad II István
Ferencváros–Diósgyőri VTK 2–0
Budapest, Groupama ArénaSzabó Zsolt
Paksi FC–Balmazújváros 1–0
Paks, Városi Stadion
Karakó Ferenc
Debreceni VSC–Puskás Akadémia 3–0
Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
Mezőkövesd–Újpest FC 2–4Mezőkövesd, Városi Stadion
Solymosi Péter
Videoton FC–Bp. Honvéd 1–1Felcsút, Pancho Aréna
Bognár Tamás
NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 10 6 3 1 21–11 +10 21
2. Ferencvárosi TC 10 5 4 1 22–10 +12 19
3. Debreceni VSC 10 5 2 3 16–8 +8 17
4. Budapest Honvéd 10 4 4 2 17–15 +2 16
5. Puskás Akadémia FC 10 4 2 4 15–16 –1 14
6. Vasas FC 9 4 1 4 13–15 –2 13
7. Újpest FC 10 3 4 3 15–15 0 13
8. Paksi FC 10 3 4 3 17–18 –1 13
9. Diósgyőri VTK 10 3 3 4 15–19 –4 12
10. Szombathelyi Haladás 9 3 6 7–18 –11 9
11. Mezőkövesd Zsóry FC 10 2 2 6 12–22 –10 8
12. Balmazújváros 10 1 3 6 11–14 –3 6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik