Huszonkét percig tartott a Vasas és Haladás meccse

TŐSÉR NORBERT, SINKOVICS GÁBORTŐSÉR NORBERT, SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.09.23. 17:56
null
Sötétbe borult a Szusza-stadion a Vasas–Haladás meccsen (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 10. fordulójának szombat délutáni Vasas–Haladás mérkőzésén gond adódott a világítással, és mivel egy óra alatt sem sikerült megoldani a problémát, Vad II István játékvezető félbeszakította a találkozót.

 

Egyszer csak sötét lett.

Nem nagyon, az ember nem a tenger fenekén érezhette magát, mégis szembetűnő volt a változás. Az efféle félhomály ideális az első szerelmetes éjszakán, finoman eltünteti a pocakot és a kelleténél nagyobb tomport, ám futballpályára nem való. Vad II István sporttárs is így gondolhatta, mert ahogy csökkent a fényerő, ahogy föladta a harcot néhány lámpatest, úgy sprintelt, úgy intett, szinte vezényelt, mintha büntetőt ítélne. Pedig a szabálytalanságot ezúttal nem balhátvéd, hanem a biztosíték okozta, illetve...

„Kérem szépen, én egy Vasas-törülközőbe fogadom, hogy nem a biztosíték ment gajra, itt bizony sokkal nagyobb a baj, véleményem szerint a trafó adta meg magát..."

Tihamér, a budaörsi darus mondta ezt bőrkalappal a fején. Senki sem tiltakozott, senki nem hurrogta le. Maradt a tanácstalanság, maradt a bizonytalanság, hogy mikor folytatódik a meccs.

A találkozó 20. percében jártunk, amikor a közelmúltban felújított újpesti stadion világítóberendezésének egy része bemondta az unalmast. Addig egészen jól szórakozott a publikum. Nem voltak ugyan sokan, de akik kijöttek, szinte végig biztatták a Vasast és a Haladást.

S tulajdonképpen a játékra sem lehetett panasz. Persze a színvonal nem olyan volt, mint amikor Ihász Kálmán, Puskás Lajos vagy Izsó Ignác terelte a labdát piros-kékben. Mindhárman ott voltak a lelátón és nézték az utódokat. És az angyalföldiek becsülettel tették a dolgukat, szinte megállás nélkül a Haladás térfelén folyt a játék, a piros-kékek villámgyors labdajáratással próbáltak rést ütni, rést találni a vendégek védőfalán.

Aztán Kire Risztevszki egyszer csak kapufát fejelt. Ekkor már sokan gólt kiáltottak, ám a vetődő Király Gábor segítségére sietett az a „hülye akác", ahogy Hofi Géza nevezte annak idején a lécet. Támadott, folyamatosan támadott az angyalföldi csapat, a Hali tulajdonképpen egyszer merészkedett előre, ám az veszélyes villámgyors kontra volt, amelynek végén Myke Bouard Ramos akár gólt is szerezhetett volna.

Nagyjából itt tartott a mérkőzés, amikor kialudtak a fények. A selejt bosszúja, mondhatnánk erre. És ez nem is lenne túlzás. Erre épp a Vasas és a Szombathely a legjobb példa, tudniillik a két gárda már másodszor járja meg a Szusza Ferenc Stadionnal ebben az évben. A tavaszi rajton is egymásnak feszülhettek volna, ám akkor a jég, a talaj akadályozta meg őket a játékban.Most meg ez a fránya trafó.

De nem is egy, hanem mindjárt két trafó. Merthogy kiderült, hogy háromból két trafó adta fel a küzdelmet, enyhe füstszaggal riogatva az újpesti klubházban mindenkit. Kész szerencse, hogy nem rendeltek el tűzriadót, nem hívták ki a káposztásmegyeri tűzoltóegylet tagjait, és nem lett nagyobb pánik.

Csak a meccs, a lényeg maradt el. A szurkolók eleinte türelmesen várakoztak, bízva a folytatásban. Buck úr, a hangosbemondó biztatta is a népet, hogy menjenek bátran a büfébe, igyanak, egyenek.

Csakhogy a Megyeri úti sporttelep kiszolgáló helyiségeiben maximum a fényezők lakhattak volna jól, mert egy árva nyolcnapos, fegyverként is használható szikkadt pogácsa sem volt a polcon. Nesze neked, komfortérzés!

Nem volt mit enni, nem volt mit nézni, csak a hideg, az lett egyre nagyobb. Aztán amikor Király Gábor nagyjából fél óra múlva kikocogott az öltözőből, ahová a játékosokat beküldte a bíró, és felnyalábolta a kapufa mellett hagyott kulacsát, már sejteni lehetett, hogy itt nem lesz folytatás. Pedig a fények, ha tompának, helyenként erőtlennek is tűntek, alkalmasak lettek volna a mérkőzés folytatására.

Ám Vad II sporttárs úgy döntött, jobb a békesség, nehogy valaki a félhomályban, 40 méterről bombázzon a pipába, a kapus pedig azzal védekezzen: emberek, sötét van, nem látok. Így ért véget a meccs. Buck úr még figyelmeztetni akarta a férfiakat a hangszóróján keresztül, hogy hívják fel a feleségeiket, mert előbb érnek haza – de erre már nem került sor, miként a befejezésre sem.

Az MLSZ versenybizottsága előreláthatólag jövő héten dönt a mérkőzés új időpontjáról. Egyébként a tavasszal elhalasztott Vasas–Haladás meccset végül a szombathelyiek nyerték 3–2-re.

NYILATKOZATOK A LEFÚJÁS UTÁN

Michael OENNING a Vasas vezetőedzője: „Annak idején a Wolfsburg pályaedzőjeként éltem át hasonlót, az sem volt kellemes érzés. Kár, hogy nem folytathattuk a játékot, mert úgy vélem, uraltuk a mérkőzést, és biztatóan futballoztunk. Innen kell folytatnunk legközelebb."

MÉSZÖLY Géza, a Vasas és a Haladás korábbi edzője: „Néztem a meccs adatait, és azt láttam, hogy a labdabirtoklás nagyjából hetven–harminc százalék a Vasas javára. Az angyalföldiek szemre is tetszetősen futballoztak, sajnálom, hogy így ért véget a mérkőzés."

ILLÉS Béla, a Haladás sportigazgatója: „Annak idején, még az MTK játékosaként hasonló élményben volt részem a norvég Rosenborg elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. Vezettünk három kettőre a Hungária körúton, és ott is elment az áram. Pokoli érzés volt."

LABDARÚGÓ NB I
10. FORDULÓ

VASAS–HALADÁS 0–0 – a 22. percben félbeszakadt
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. V: Vad II István

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 10 6 3 1 21–11 +10 21
2. Ferencvárosi TC 10 5 4 1 22–10 +12 19
3. Debreceni VSC 10 5 2 3 16–8 +8 17
4. Budapest Honvéd 10 4 4 2 17–15 +2 16
5. Puskás Akadémia FC 10 4 2 4 15–16 –1 14
6. Vasas FC 9 4 1 4 13–15 –2 13
7. Újpest FC 10 3 4 3 15–15 0 13
8. Paksi FC 10 3 4 3 17–18 –1 13
9. Diósgyőri VTK 10 3 3 4 15–19 –4 12
10. Szombathelyi Haladás 9 3 6 7–18 –11 9
11. Mezőkövesd Zsóry FC 10 2 2 6 12–22 –10 8
12. Balmazújváros 10 1 3 6 11–14 –3 6
NB I, 2017–2018, 10. FORDULÓ
SZEPTEMBER 23., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Vasas FC–Haladás – 0–0-nál félbeszakadt
Budapest, Szusza Ferenc StadionVad II István
Ferencváros–Diósgyőri VTK 2–0
Budapest, Groupama ArénaSzabó Zsolt
Paksi FC–Balmazújváros 1–0
Paks, Városi Stadion
Karakó Ferenc
Debreceni VSC–Puskás Akadémia 3–0
Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
Mezőkövesd–Újpest FC 2–4Mezőkövesd, Városi Stadion
Solymosi Péter
Videoton FC–Bp. Honvéd 1–1Felcsút, Pancho Aréna
Bognár Tamás
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik