Magyarország jó tanulója – jó sportolója a Honvédban bizonyítana

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.02.22. 11:30
null
Májer az előző fordulóban, a DVTK ellen is pályára lépett (Fotó: <a href="http://honvedfc.hu/">honvedfc.hu</a>)
Banó-Szabó Bence, Gazdag Dániel, Holender Filip, Nagy Gergő – csak néhány név azon saját nevelésű, kispesti játékosok közül, akik az elmúlt években kerültek ki a Honvéd utánpótlásából, és ma már állandó helyük van az első csapatban. A sor tavasszal akár Májer Milánnal is folytatódhat, aki a télen kis híján klubot váltott, de azóta két bajnokin is játszott, a Magyar Kupában gólpasszt adott, ezért úgy érzi, bíznak benne és megvan az esélye, hogy alapemberré váljon. S ennek mindent alá is rendel.

 

Májer Milán egy évvel ezelőtt, 18 évesen került fel a Honvéd utánpótlásából az első csapathoz. Tavaly tavasszal nyolc meccsen pályára is lépett az NB I-ben, majd a nyáron egyszer Európa-liga-találkozón is beállt, de miután az új idényben, az ősszel az élvonalban csak háromszor cserélte be Supka Attila, a télen szóba került a távozása. Több lehetőség közül választhatott, az élvonalból és a másodosztályból is több klub kereste, köszönhetően annak, hogy az NB III-ban jó teljesítményt nyújtott az elmúlt fél évben, 14 mérkőzésen tízszer volt eredményes. Emellett 2017 őszén gólt lőtt az ifi BL-ben, majd játszott az U19-es válogatottban is.

A NYÁRI DÖNTÉSRŐL…

„A télen két NB I-es csapat is hívott, ezek a klubok akár végleg is szerződtettek volna, de a Honvéd végleg nem akart elengedni, ami mutatta, hogy hosszú távon számolnak velem a kispesti klubnál – tekintett vissza az átigazolási időszakra a Nemzeti Sport Online megkeresésére Májer Milán. – Viszont miután az ősszel nem kaptam sok lehetőséget, szóltak a klubnál, hogy gondolkodjak el egy kölcsönszerződésen. Az NB II-ben, a Dorognál játszhattam volna a tavasszal. Emiatt nem is utaztam el a Honvéd törökországi edzőtáborába, és jártam is Dorogon, de gondolkodási időt kértem. Kikértem a csapattársaim véleményét, akik kivétel nélkül biztattak, hogy legyek türelmes, mert meg fogom kapni a lehetőséget, és most úgy tűnik, igazuk lett. Másrészt az is befolyásolt, hogy átadták a Honvéd új utánpótlásközpontját, aminek köszönhetően kifogástalan körülmények között készülhetünk.”

Májer döntését abszolút pozitívan fogadta Supka Attila vezetőedző is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a legutóbbi két bajnokin csereként beállt, majd a Tiszakécske elleni, szerdai Magyar Kupa-meccset végig is játszotta, és a találkozót eldöntő, egyetlen gól előtt ő futott el a szélen és passzolt középre Ben-Hatirához, aki az átadásból megszerezte első kispesti gólját.

„Amikor nemet mondtam a dorogi lehetőségre, egyből hívtam a mestert, aki mondta, hogy nyilván jót tehetett volna nekem, ha az NB II-ben végigjátszom a tavaszt, viszont azt éreztem rajta, valahol örül, hogy maradtam. Mondta is, hogy vár vissza az edzésekre, és dolgozzak sokat, hogy be tudjam verekedni magam a csapatba. Ugyanezt mondta George F. Hemingway elnök úr is, amikor beszéltem vele .”

A JÖVŐRŐL ÉS A FIATALSZABÁLYRÓL…

Májert arról is kérdeztük, hogyan hathat a helyzetére az, hogy a nyáron a támadók közül Holendernek és Danilónak is lejár a szerződése a klubnál.

„Holender és Danilo is tapasztalt, jó játékos, őket most még nem tudom kiszorítani a csapatból, de azért dolgozom, hogyha lesz távozó a támadósorból, akkor a nyártól én legyek az, aki a helyére kerül. A következő idénytől már szeretnék kezdőjátékossá válni a Honvédban, ezért maradtam, ez a célom” – hangsúlyozta a középen és a szélen is bevethető támadó, aki nem bánja, hogy az elmúlt nyáron eltörölték az NB I-ben az úgynevezett „fiatalszabályt”.

„Egy évvel ezelőtt, amikor felkerültem az első csapathoz, több lehetőséget kaptam, mint amire számítottam. A nyáron aztán átalakult a keret, és az előző fél év nem teljesen úgy alakult, ahogy terveztem. Ha a fiatalszabályon nem változtatnak, biztosan többször játszom, de úgy vagyok vele, ne azért kerüljek be a felnőttcsapatba, mert muszáj, hanem azért, mert ott a helyem. Így többet ér a csapattagság, és nyilvánvaló, hogy nagyon meg kell dolgozni érte.”

A TANULÁSRÓL ÉS AZ ELISMERÉSEKRŐL

Májert a díjairól is kérdeztük, ugyanis több elismerést kapott a közelmúltban, és nemcsak a futballpályán, hanem a tanulásban is eredményes évet zárt…

„Valóban sikerült több fronton is jó eredményeket elérnem. Minisztériumi elismerést kaptam, Magyarország jó tanulója és jó sportolója címmel jutalmaztak, középiskolámban, az Egressy Gábor Szakgimnáziumban pedig bronzplakettel ismerték el a tanulmányi eredményeimet. Viszont miután maximalista vagyok, az érettségi után úgy éreztem, most nem tudnék két fronton megfelelni, és mivel most számomra a Honvéd a legfontosabb, az, hogy az NB I-ben segíthessem a csapatot, ezért egyelőre nem tanultam tovább. De később még szeretnék. Szerencsére a futballban is több elismerést kaptam, ezek megerősítettek abban, hogy jó úton járok. A Honvéd legtöbbet fejlődött játékosának odaítélt Puskás Ferenc-díjra, a Honvéd-MFA év játékosa címre és a Kispesti Futball Ház által odaítélt év felfedezettje díjra is büszke vagyok. Mindent megteszek, hogy a jövőben is bizonyítani tudjak, és hosszú távon is bekerüljek a Honvédba.”

NB I, 2018–2019, 22. FORDULÓ
FEBRUÁR 23., SZOMBATHELYSZÍN
17.00: Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna
17.00: Mezőkövesd–Kisvárda
Mezőkövesd, Városi Stadion
17.00: Mol Vidi–Haladás
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
17.00: Újpest–DVTK
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
17.00: Paks–DVSCPaks, Városi Stadion
19.30: Honvéd–MTK (Tv: M4 Sport)
Gyirmót, Alcufer Stadion
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik