MK: védője lőtte tovább a Soroksárt; tizenegyesek Csákváron

Vágólapra másolva!
2016.10.25. 20:10
A Soroksár védője, Lorentz Márton ziccerből szerzett góljával 1–0-ra győzött a megyei I. osztályú Ménfőcsanak otthonában, ezzel a legjobb 32 közé jutott a Magyar Kupában. A Szolnok a Dunaújvárost győzte le idegenben, szintén továbbjutott. A Csákvár hazai pályán tizenegyesekkel győzte le és ejtette ki a Békéscsabát.

A Soroksár kihasználta a kétosztálynyi különbséget, de a végén még izgulhatott a sikerért, a 90. percben hazai szöglet után még védenie kellett Palásthy Dávid kapusnak.

A Szolnoki MÁV Dunaújvárosban harcolta ki a továbbjutást. Az első félidő után még a hazaiak vezettek Ablonczy Gerjén góljával, de Kenderes Zoltán a fordulást követően duplázott, Olasz Dénes pedig bebiztosította Balogh Pál csapatának továbbjutását.

Csákváron két NB II-es csapat találkozott, a 9. helyen álló Fejér megyei csapat a 4. Békéscsabát fogadta. A 7. percben Spitzmüller István szabálytalansága után Oldal Tibor 26 méteres szabadrúgásból talált be Mursits Roland kapujába.

A csákváriak Horváth Roland és Molnár Tibor révén többször veszélyeztettek a szünet előtt, de maradt az 1–0. A második félidőből hét perc telt el, amikor egy békéscsabai ellentámadás végén Gránitz Patrik egyenlített.

A hátralévő időszak legnagyobb helyzete a csákvári Paudits Patriké volt, de fejese után a labda a kapufát találta el.

Nem változott az állás, mint ahogy a hosszabbításban sem, így jöhettek a tizenegyesek. Az első csabai rúgó (Nagy István) és a második csákvári (Kocsis Gábor) hibázott, a többiek belőtték, egészen a hetedik párig tartott a szétlövés. Ekkor Oldal Tibor Betalált, Spirtzmüllera kapu fölé lőtt, ígytovábbjutott a Csákvár.

MAGYAR KUPA
2. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Ménfőcsanak (megyei I)–Soroksár (NB II) 0–1 (Lorentz 42.)
Dunaújváros (NB III)–Szolnoki MÁV (NB II) 2–3 (Ablonczy 14., Csehi 92., ill. Kenderes 55., 71., Olasz 90.)
Csákvár (NB II)–Békéscsaba (NB II) 1–1 (Oldal 7., ill. Gránitz 52.) – 11-esekkel 6–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik