Előnyben az Újpest, de élnek a balmazújvárosi remények is az MK-ban

Vágólapra másolva!
2018.04.17. 18:50
null
Nagy Dániel (jobbra) az első félidőben duplázott, de az Újpest még közel sem érezheti magát a döntőben (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében, a párharc első felvonásán az Újpest hazai pályán 2–1-re legyőzte a Balmazújvárost. A visszavágót május 9-én rendezik meg.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC–BALMAZÚJVÁROS 2–1 (2–0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion. V: Pintér Cs.
Újpest: Pajovics – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Szankovics – Pauljevics (Zsótér, 67.), Nagy D., Nwobodo (Cseke, 74.) – Novothny (Tischler, 79.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Balmazújváros: Pogacsics – Habovda, Póti, Rus, Uzoma – Vajda S. (Harsányi, 76.), Sigér D., Batarelo (Erdei, 67.), Majszuradze – Arabuli, Andrics (Rudolf, 32.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Nagy D. (19., 33.), ill. Arabuli (85.)

A másik elődöntőben
Április 18., szerda

20.15:Puskás Akadémia–Debreceni VSC (Tv:M4 Sport)

VISSZAVÁGÓK
MÁJUS 8.
20.00:
DVSC–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport)
MÁJUS 9.
20.00:
Balmazújváros–Újpest (Tv:M4 Sport)

ÖSSZEFOGLALÓ

A várakozásoknak megfelelően újpesti fölénnyel kezdődött a Magyar Kupa-elődöntő a Szusza Ferenc Stadionban, igaz, a hazaiak az első negyedórában csak meddő labdabirtoklási fölényben voltak.

Ezután azonban felpörögtek az események, a 17. percben Branko Pauljevics a találta el a kapufát, két perccel később pedig már gólt ünnepelhettek az újpestiek: Nagy Dániel 16 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (1–0) – a gól után egyébként nem ok nélkül reklamáltak a balmazújvárosiak, mivel az újpesti támadás egy szabálytalannak tűnő labdaszerzésből indult.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri idén a Magyar Kupát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A folytatásban Bojan Szankovics és Novothny Soma is egy-egy átlövéssel próbálkozott, az újabb újpesti gólt azonban ismét Nagy Dániel szerezte: a középpályás ezúttal ballal, a kapu bal oldalát lőtte ki a 33. percben (2–0) – ennek köszönhetően megnyugtató előnnyel vonulhattak a hazai játékosok a pihenőre.

A fordulás után egyre jobban éledezett a Balmazújváros, igaz, Litauszki Róbert révén tovább növelhette volna az előnyét az Újpest, Pogacsics Krisztián azonban hárította a hazaiak csapatkapitányának közeli lövését.

Erre Bacsana Arabuli válaszolt egy léccel – Filip Pajovics csak szemmel verte a labdát –, majd a grúz csatárnak a gól is összejött: a 85. percben a csereként beálló Erdei Carlo beadása után fejesét még védte a szerb kapus, a kipattanót azonban már a hálóba vágta (2–1).

Így az Újpest 2–1-re megnyerte a mérkőzést, a kései Arabuli-gól azonban a Balmazújvárosnak is adhat okot a reménykedésre a május 9-i visszavágó előtt.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

94. perc: Véget ért a mérkőzés, az Újpest 2–1-re legyőzte a Balmazújvárost az MK-elődöntő első mérkőzésén. A visszavágót május 9-én rendezik meg.

94. perc: Burekovic bal oldali szöglete felszabadítottak a vendégek.

91. perc: Három perc a ráadás a meccs végén.

90. perc: Rudolf bal oldali szöglete után Arabuli került kis híján helyzetbe, Litauszki azonban fel tudott szabadítani.

85. perc: GÓÓÓL! OTT A SZÉPÍTÉS! Erdei jobb oldali beadása után Bacsana Arabuli fejesét védte Pajovics, a kipattanóra azonban a grúz csatár ért oda először, és három méterről ballal a kapus fölött a hálóba küldte a labdát. 2–1

82. perc: Cseke fejelt jóval a kapu fölé szorongatott helyzetben egy jobb oldali beadás után.

79. perc: Megtörtént a harmadik újpesti csere is, Novothny helyére Tischler Patrik érkezett.

76. perc: Az utolsó balmazújvárosi csere is megtörtént, Vajdát Harsányi Zoltán váltotta.

75. perc: Rudolf az oldalhálóba küldte a labdát egy bal oldali szabadrúgásból, 25 méterről.

74. perc: Újabb újpesti csere, Nwobodo hagyta el a pályát, helyére Cseke Benjámin állt be.

73. perc: Habovda löbbölése után Rudolf mellel átvette a labdát, majd a kapu fölé bombázta azt.

72. perc: LÉC! Arabuli ugrott ki, majd Litauszki mellett néhányszor megtolta a labdát, végül 14 méterről ballal lőtt, de a labda a lécről a kapu fölé pattant. Ez most nem Pajovicson múlt, a kapus csak szemmel verte a labdát…

69. perc: Védés! Burekovic szöglete után a hosszú oldalon Litauszki átvette a labdát, dekázott néhányat, majd tüzelt, Pogacsics azonban egy nagy vetődéssel védte a lövését.

67. perc: A vendégek is változtattak, Batarelo helyére Erdei Carlo Alex állt be.

67. perc: Újpesti csere, Pauljevicset Zsótér Donát váltotta.

66. perc: Szankovics nagyjából 30 méterről próbálkozott, de nem találta el a kaput.

65. perc: Onovo kísérletezett nagyjából 20 méterről, és a labda ugyan mellé ment volna, Pogacsics szögletre nyomta azt.

60. perc: Batarelo lecsúszott beadása kis híján megtréfálta Pajovicsot.

56. perc: Burekovic esett el Rus mellett a tizenhatoson belül, a balmazújvárosi védő azonban szabályosan szerelte az újpestit.

54. perc: Rudolf ugrott volna ki ziccerben, Majszuradze indítása azonban lesen találta meg.

49. perc: Egy bal oldali beadás után Rudolf nem tudott fejelni, így Arabuli próbálkozhatott lábbal, kísérlete után a labda azonban elkerülte a kaput.

Csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, a hazaiak indították útjára a labdát.

1. FÉLIDŐ

45+2. perc: Véget ért az első félidő, Nagy Dániel két góljának köszönhetően a szünetben 2–0-ra vezet az Újpest a Balmazújváros ellen.

45. perc: Egy perc ráadást jelzett a tartalék játékvezető, ennek nagy része Vajda ápolásával telt el.

43. perc: Pajovics húzott le biztosan egy magasan előrevágott labdát.

39. perc: Rudolf ugratta ki Vajdát, Burekovic azonban jól védekezett ellene, az újpesti védőnek sikerült blokkolnia a lövést.

37. perc: Majdnem megvan a mesterhármas! Nagy Dániel kísérletezett egy szép csel után 15 méterről, kissé balról, a labda azonban centikkel, de a bal oldali kapufa mellett hagyta el a pályát.

33. perc: GÓÓÓL! OTT A MÁSODIK! Nwobodo húzott befelé a bal oldalról, majd játékba hozta Nagy Dánielt, aki 19 méterről,ballal, félmagasan a kapu bal oldalába lőtte a labdát. 2–0

32. perc: Cserélt Horváth Ferenc, Nemanja Andrics helyét Rudolf Gergely vette át.

32. perc: Egy veszélyes balmazújvárosi támadás végén Vajda beadása nem talált társat.

30. perc: Sigér távoli bombája után a labda egy újpesti játékosról szögletre pattant. Pajovics biztosan lehúzta a labdát Habovda szöglete után.

28. perc: Onovo bal oldali beadása után Nwobodo lemaradt a labdáról, mozgásával azonban megzavarta Novothny, aki így szintén nem tudott veszélyeztetni.

26. perc: Újabb újpesti átlövés, ezúttal Novothny próbálkozott, a középre tartó lövését azonban könnyedén magához ölelte Pogacsics.

25. perc: Szankovics kísérletezett nagyjából 20 méterről, de a lövése után a labda elkerülte a jobb alsó sarkot.

24. perc: Onovo volt lesen.

21. perc: Arabuli jobb oldali beadása után Pajovicsnak kellett figyelnie, az újpesti kapus pedig a kapujából kivetődve el is ütötte a labdát.

19. perc: GÓÓÓL! EZ MÁR BENT VAN! VEZET AZ ÚJPEST! Batarelo veszítette el a labdát a saját térfelén, majd Novothny passzolt Nagy Dánielhez, aki a tizenhatos vonalán a kapu felé fordult, s jobbal a jobb felső sarokba küldte a labdát (1–0). Az esethez hozzátartozik, hogy Batarelo lábát Pauljevics eltalálta, így szerezhetett labdát a hazai együttes.

17. perc: KAPUFA! Burekovic bal oldali beadása után Póti pont Pauljevicshez fejelte a labdát. Pauljevics átvette a labdát, majd 13 méterről, ballal a bal oldali kapufát találta el.

A Balmazújváros minden játékosa visszahúzódik a saját térfelére, nagyjából 40-45 méterre a saját kapujuktól helyezkednek el a csatárok is, ezzel pedig egyelőre nem nagyon tud mit kezdeni az Újpest. A lilák leginkább a felezővonal közelében passzolgatnak.

11. perc: Onovo kísérletezett egy lövéssel a tizenhatoson belülről, a labda azonban lecsúszott a lábáról, így Pogacsicsnak nem kellett közbeavatkoznia.

7. perc: Balázs beadása után szögletre vágták a labdát a vendégek. A sarokrúgás után Nwobodo csúsztatott, de a hosszún Litauszki néhány centivel lemaradt a labdáról.

5. perc: Habovdát állították meg lesen.

4. perc: Egy kicsiben elvégzett balmazújvárosi szöglet után Batarelót választották el szabályosan a labdától.

Az újpestiek hagyományos lila-fehér csíkos mezükben, a balmazújvárosiak pedig tiszta fekete szerelésben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az Újpest–Balmazújváros mérkőzés a Magyar Kupa elődöntőjéből. A párharc tétje a döntőbe (május 23., Groupama Aréna) jutás, tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Nebojsa Vignjevics ebben a szezonban irányítja ötödször az Újpestet a Magyar Kupában, az ötből négyszer négy közé jutott a gárdával (csak tavaly nem), és a korábbi három alkalomból kétszer a döntőbe is bekerültek a lilák, sőt 2014-ben a DVTK ellen ők győztek! A korábban az Újpestben is futballozó Horváth Ferenc által irányított Balmazújvárosnak az Újpest lesz az első élvonalbeli riválisa ebben az MK-idényben.

„Egy jól játszó Újpesthez megyünk. Ezen a szinten már nem beszélhetünk könnyű mérkőzésről, ez sem lesz az. Szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy a visszavágóra is jó esélyekkel állhassunk oda, annak ellenére is, hogy a bajnokság élvez prioritást” – idézi a balmazfoci.huHorváth Ferenc kupameccs előtti várakozásait.

„Egyértelmű célunk a Magyar Kupa döntőjébe jutni, ehhez már csak egy lépést kell sikerrel vennünk. Borzasztó lenne most elbukni. A balmazújvárosiak életük lehetősége előtt állnak, az idény elején aligha álmodtak arról, hogy eljuthatnak az elődöntőig. Ráadásul a hétvégén a bajnokságban hazai pályán megverték a Diósgyőrt, így alighanem önbizalommal telve érkeznek hozzánk” – mondta a Nemzeti Sportnak a meccs előtt Balázs Benjámin, az Újpest játékosa.

A Magyar Kupa legjobb négy csapata közé két, futballszempontból meglehetősen kicsinek számító település, a 17 ezer fős Balmazújváros és az 1800 lelket számláló Felcsút együttese is bejutott. Ha a Balmazújváros vagy a Puskás Akadémia megnyeri a sorozatot, több szempontból is történelmet ír! Részletek itt!

ÚT AZ ELŐDÖNTŐIG
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓMTK (NB II)–Újpest FC 3–2
Tj.: az Újpest, 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal
Békéscsaba Előre (NB II)–Balmazújváros 1–2
Tj: a Balmazújváros 7–1-es összesítéssel
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSÚjpest FC–MTK (NB II) 2–1Balmazújváros–Békéscsaba Előre (NB II) 5–0
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓPaksi FC–Újpest FC 0–2
Tj.: az Újpest kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel
Balmazújváros–ETO FC Győr (NB II) 0–0
Tj.: a Balmazújváros, 3–2-es összesítéssel
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSÚjpest FC–Paksi FC 2–0ETO FC Győr (NB II)–Balmazújváros 2–3
8. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)Vecsési FC (NB III)–Újpest FC 0–5Dunaújváros (NB III)–Balmazújváros 1–3 – h. u.
7. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)Gödöllői SK (megyei I)–Újpest FC 0–3Bátaszék (megyei I)–Balmazújváros 0–1
6. FORDULÓ (A 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT)Öttevény (megyei I)–Újpest FC 0–6Karancslapujtő (megyei I)–Balmazújváros 0–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik