Magyar Kupa: kétgólos Vasas-siker a Siófok ellen

Vágólapra másolva!
2013.02.23. 15:58
null
A Vasas kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra (Fotó: Havran Zoltán)
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Vasas hazai pályán 3–1-re legyőzte a Siófokot. A találkozón három tizenegyesre is sor került, a hazaiak részéről Nikolov Balázs kétszer, a vendégektől pedig Pál Szabolcs volt eredményes.

Zárt kapuk mögött, műfüvön került sor a másodosztályú Vasas és a Siófok csatájára, a pályán kívül lévő mintegy 100-150 hazai szurkoló sem tudott futballhangulatot varázsolni a találkozó során. A mérkőzés elején az NB I-es sereghajtó vendégek voltak a veszélyesebbek, Fehér Zsolt fejesét a léc hárította, de ezt követően kiegyenlítődött a játék, és a Vasasnak is akadtak lehetőségei.

A 36. percben büntetőhöz jutott a Vasas: Bobót rántották le a 16-oson belül, Nikolov pedig egy perccel később megszerezte a vezetést a házigazdának – az elvetődő Kurucz helyére a léc alá lőtt (1–0).

A második félidő elejét ismét megnyomta a Siófok, ám helyzetig nem jutott az élvonalbeli együttes, nem sokkal később pedig újabb tizenegyest rúghattak az angyalföldiek, és Nikolov ezúttal a bal alsóba lőtt (2–0).

A 65. percben Popovics kapott labdát a leshatáron, majd 10 méterről kapura lőtt, Kurucz csak hozzáérni tudott, hárítani nem, így már 3–0-ra vezetett a Vasas.

A találkozó hajrájában a vendégek is elvégezhettek egy tizenegyest, és mivel Pál Szabolcs sem hibázott (a kapu bal oldalába lőtt), a visszavágóra kétgólos előnnyel készülhet a Vasas (3–1).

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

VASAS–SIÓFOK 3–1

Fáy utca, Mészöly Kálmán edzőpálya (zárt kapuk mögött). Vezette: Solymosi (Horváth R., L. Tóth L.)
VASAS:
Szathmári Z. – Görgényi, Nikolov, Lucas, Katona M. – Thiago – Popovics (Ferkó Á., 67.), Cseke, Hohmann (Recklet, 72.) – Bobo (Szilágyi P., 80.), Wilson. Vezetőedző: Dirk Berger
SIÓFOK:
Kurucz – Kiss Z., Fehér Zs., Takács Z., Fodor M. – Kecskés, Windecker (Fejes, 68.) – Dajic, Melczer V. (Deák I., 76.), Nagy T. (Pál Sz., 64.) – Máté J. Szakmai igazgató: Horváth Károly
Gólszerző:
Nikolov (11-esből, 1–0) a 37., Nikolov (11-esből, 2–0) az 56., Popovics (3–0) a 65., Pál Sz. (11-esből, 3–1) a 83. percben
Kiállítva:
Kiss Z. (második sárga lap után) a 72. percben

MESTERMÉRLEG
Dirk Berger:
– Mindkét félidő elején görcsösek voltunk kissé, végül az egész heti kemény munka meghozta gyümölcsét. A győzelem kulcsa hatékony támadójátékunk volt.
Horváth Károly:
– Mind az eredménnyel, mind a mutatott játékkal elégedetlen vagyok. A mérkőzés során megvoltak a helyzeteink, azonban kihagytuk őket, ennek pedig nem lehetett más a vége, mint vereség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik