Magyar Kupa: hat góllal nyert az Újpest, nyolccal az MTK, eggyel a Loki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.22. 17:14
null
Támad a kék mezes BKV Előre (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros 2–0-ra megverte vendégként a Csongrád megyei első osztályban szereplő Szegedi VSE-t a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának szombati játéknapján. Az MTK, a Mezőkövesd, a Paks és az Újpest fölényes sikert aratott a legjobb 64 közé jutásért vívott mérkőzéseken, kettővel nyert a Puskás Akadémia, és ha csak egy góllal, de felülkerekedett ellenfelén a DVSC is. Pályaválasztóként mindössze öt csapat győzött szombaton, és az első két osztály képviselői közül csupán egy klub búcsúzott: a Dorog, amelynek három tizenegyesét is kivédte Lékai Soma, a Szekszárd kapusa a 120 percet követő párbaj során.

 

BKV ELŐRE–DVSC 1–2
Tudósító: Borbola Bence

Merítésnyi szotyola száz forint, a tökmag kétszáz. Régen ennyiből egész mérkőzésre való ropogtatni valót lehetett venni, ma már legalább 800 vagy 1000 forintot kell az árus néninél hagyni, hogy a – vidékiesen szólva – tutyella ne fogyjon el a hajrára. A BKV Előre-pályán az idős néni be is tárazott a magokból: ha nem is gazdagodott meg a bevételből, egy-két tízezrest zsebre vághatott.

A Szegedi VSE–FTC mérkőzésről ide kattintva olvashatnak!

A Sport utcai létesítmény nem csak a szotyolás hölgy miatt idézi a régi (szép) időket. Az eredményjelző barátok közt is legalább húszéves (Hazai, Vendég), a kapu mögött két óriási traktorgumi éktelenkedik, hátul, a Ciprus utcában, a lakópark ötödik emeleti teraszáról pedig jó szemű drukker figyeli a pályán zajló eseményeket, a 15 Celsius-fokos hidegben zöld színű pokrócot dobott magára, és a korlátra feltett lábakkal élvezte a mérkőzést. A harmadosztályú BKV Előre játékosai alighanem megszokták már, hogy ha nagyot rúgnak a labdába és kaput tévesztenek, a másik kapu mögött parkoló sárga villamosokat találhatják telibe. A lelátó a szó szoros értelmében fapados, a nézők mégis összegyűltek a DVSC elleni meccsre, a kezdéskor csak úgy villogtak a telefonok vakujai, egyik anyuka a labdaszedőket, a másik apuka a hazai BKV játékosait fotózta, ahogy kezet ráznak a híres debreceni futballistákkal.

Az első húsz percben aztán úgy tűnt, Bódi Ádámék meg sem állnak hat-nyolc gólig, a gyors vezetés után egymás után alakították ki a helyzeteket, Varga Kevin a kapufát is eltalálta, ám a vége meglehetősen kínkeservesre sikerült a vendégeknek. A BKV Előre kapusa, Nacsa Péter egy év után ezen a napon tért vissza a pályára, keresztszalag-szakadását követően az utóbbi időben betegséggel is bajlódott – erre mondják, a szakmai stáb valóban rögtön a mély vízbe dobta.

„Nagy nap volt a szombati – így a kapus, akinek többször is bravúrt kellett bemutatnia. – Egy esztendő után védtem újra, azt hiszem, nem okoztam csalódást. Szerintem tompán játszott a Debrecen, de az is lehet, annyit adott csak ki magából, amennyi éppen kellett a továbbjutáshoz. Egész héten arra készültünk, hogy gyorsabb, tempósabb találkozó lesz, mint a harmadosztályú meccseink, és ez be is igazolódott. A mérkőzés után bontottunk egy pezsgőt az öltözőben, rászolgáltunk a koccintásra, mert megnehezítettük a debreceniek dolgát.”

Mint utólag kiderült, a csereként beálló Könyves Norbert gólja fontos volt, hiszen ha az nincs, ki tudja, hogyan alakul a hajrá. A vendégek ekkor már finoman fogalmazva sem villogtak, sok volt a hiba a játékukban, talán nem véletlen, hogy az utolsó húsz percre a lakópark teraszáról is eltűnt a lelkes szurkoló.

„Sok helyzetet kidolgoztunk, hamar lezárhattuk volna a mérkőzést, de felhoztuk az ellenfelet – ismerte el Könyves Norbert. – A vége így kicsit izgalmas lett, bár a hazaiak csupán a lefújást előtti pillanatokban rúgták a gólt, úgyhogy idejük sem volt megkezdeni az utolsó rohamokat. Figyelmetlenek voltunk. Örülök a gólomnak, hiszen sokáig sérült voltam, ezért jó ideje nem találtam már be.”

BKV ELŐRE (NB III)–DEBRECENI VSC 1–2 (0–1)
BKV Előre Stadion, 350
néző. V: Bogár Gergő (Szécsényi István, Király Zsolt)
BKV ELŐRE: Nacsa – Szedlacsek, Girán, Miklósvári, Ihos – Csanálosi (Szegő, 61.), Ferkó – Irmes, Csepregi, Sánta (Rákos, 72.) – Balogh B. (Bata, a szünetben). Vezetőedző: Menczeles Iván
DVSC: Kosicky – Barna Sz., Pávkovics, Mészáros N., Kusnyír – Bódi (Könyves, 58.), Jovanovic (Damásdi, 81.), Haris, Varga K. (Takács T., 55.) – Szécsi M., Bereczki. Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Szécsi M. (0–1) a 8., Könyves (0–2) a 65., Bata (1–2) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Menczeles Iván:
– Arra készültünk, hogy megmutassuk magunkat, és bizony helytálltunk. Rosszul kezdtünk, ám rendeztük a sorokat. A srácoknak azt mondtam, az ellenfélben jobb játékosok vannak, de nem a név futballozik.
Herczeg András: – Jól kezdtünk, gólt szereztünk, és húsz perc alatt le is zárhattuk volna a találkozót. Több helyzetünk volt, azonban kimaradtak a lehetőségek. A második félidő már csak szenvedés volt a részünkről.

Lukács Dániel (99) is szerzett egy gólt az Újpestben (Fotó: Makovics Kornél)
Lukács Dániel (99) is szerzett egy gólt az Újpestben (Fotó: Makovics Kornél)

 

BÁTASZÉK–ÚJPEST 1–7
Tudósító: Rónai Gábor

Bátaszéket ellepték az Újpest-szurkolók. Már délelőtt is lehetett látni néhány lila sálas drukkert a Tolna megyei kisváros utcáin, s ahogy közeledett a kezdés, úgy teltek meg egyre jobban a környékbeli vendéglátóhelyek. Jókedvűen beszélgettek, énekeltek a vendégszurkolók – vidámságukat tökéletesen meg lehetett érteni, csapatuk címvédőként érkezett a kupameccsre, és kellemesebb ellenfelet nem is kaphatott volna, mint egy megyei első osztályban szereplő együttest.

A bátaszéki szurkolók is kitettek magukért, már órákkal a kezdés előtt kifeszítették drapériáikat, ők már napok, hetek óta erre az összecsapásra készültek.

„Igazi fociünnep lesz, meglátja, kiejtjük a lila-fehéreket” – mondta egyikük.

A sorsolás óta a játékosok is ezt a napot várták, ahogy Brecska László, a hazaiak edzője fogalmazott: futballistái életük meccsére készültek, s ebben a tudatban is futottak ki a pályára. Amikor Kovács Imre játékvezető a sípjába fújt, dugig telt a háromszázötven fős betonlelátó, s még legalább ezren álltak a pályát övező korlátok mellett.

Címvédő ide vagy oda, az első percekben egyáltalán nem látszott a két fél közötti háromosztálynyi különbség. Faller András már a második percben kapura emelt a félpályáról, s Fürst József is jó néhányszor ígéretesen húzta meg a jobb szélen. A három magyarral felálló Újpest persze nem ijedt meg, s az első hazai hibát rögvest góllal büntette: Balázs Benjámin a bal oldalról, 25 méterről emelt az üres kapuba. Aztán nem sokkal később ismét a nagy kedvvel játszó Balázs Benjámin villant, ezúttal a másik oldalon: remek jobb oldali beadását Georgi Beridze közelről a kapuba lőtte. A bátaszékieket láthatóan megfogta a két gól, az Újpest könnyedén rászámolhatott volna a hazai csapatra. Hogy nem tette meg, arra majdnem ráfizetett. A hajrában Kertész József szépített egy kavarodás után, s bizony még jó néhány meleg pillanat adódott az újpestiek kapuja előtt az első félidő végéig.

A szünetben sokan emlegették a szomszédos Dunaszekcső bravúrját. A baranyai kiscsapat 1996 decemberében 1–0-ra legyőzte a Ferencvárost – éppen egy bátaszéki, Pankovics Róbert góljával. Hasonló csodára a második félidőben már nem volt esély, az Újpest „növelte” a fordulatszámot, s végül 7–1-es győzelmet aratott. Nebojsa Vignjevics vezetőedző a szünet után szép sorjában pályára küldte az első félidőben pihentetett alapembereit – még jó, hiszen nem árt játékban lenni a jövő szombati, Ferencváros elleni derbi előtt.

„Egy kicsit nehezen lendültünk játékba, a hazai együttes hibája is kellett ahhoz, hogy megszerezzük az első gólunkat – mondta Balázs Benjámin, aki a bátaszéki kapus, Klézl Tamás rossz kijövetele után emelt az üres kapuba. – Jó volt látni, hogy ilyen sokan kijöttek a találkozóra. Önbizalom-növelőnek mindenképpen jó lesz ez a hét gól a Fradi elleni derbire. A kupa nálunk mindig fontos, örülök neki, hogy biztosan jutottunk tovább.”

A bátaszékiek szépítő gólját jegyző Kertész József így értékelt: „Épphogy bele tudtam tenni a lábamat a labdába a kapu előtti kavarodásnál, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült betalálnunk a címvédőnek. Edzőnk azt kérte tőlünk, hogy bátran támadjunk, élvezzük ki a találkozó minden percét, azt gondolom, ez sikerült is. A meccs végére egy kicsit elfáradtunk, de így is örök emlék lesz mindenkinek a találkozó.”

BÁTASZÉK SE (Tolna megye I.)–ÚJPEST FC 1–7 (1–2)
Bátaszék, 1200 néző. V: Kovács Imre (Aradi József, Gyürüsi Péter)
BÁTASZÉK: Klézl – Dobra, Kiss P., Rátkai, Samu – Fürst (Mészáros E., 69.), Botos, Gábor G., Kertész – Földvári (Régi, 59.), Faller (Kovács B., 86.). Edző: Brecska László
ÚJPEST: Gundel-Takács – Pauljevics, Bojovics, Horj, Burekovic (Novothny, 63.) – Onovo (Cseke, 77.), A. Diallo – Nwobodo (Zsótér, 63.), Balázs B., Beridze – Lukács D.. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Balázs B. (0–1) a 19., Beridze (0–2) a 28., Kertész (1–2) a 37., Bojovics (1–3) az 54., Lukács D. (1–4) a 67., Bojovics (1–5) a 73., Zsótér (1–6) a 82., Cseke (1–7) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Brecska László:
– Gratulálok az Újpestnek, de a játékosaimnak is, hiszen tisztességgel helytálltunk a címvédő ellen. Hetven percig bírtuk, a végére elfáradtunk. Az első félidei játékunkból erőt meríthetünk a bajnoki mérkőzéseinkre.
Nebojsa Vignjevics: – Azt kértem a csapatomtól, tisztelje az ellenfelet, hiszen többször előfordult már a kupában, hogy valamelyik együttes nem így tett, s kiesés lett a vége. Örülök neki, hogy magabiztosan teljesítettük a feladatot.

Akrobatamutatvány Bryan de Jesústól, a Puskás Akadémia ecuadori légiósától (Fotó: Meder István)
Akrobatamutatvány Bryan de Jesústól, a Puskás Akadémia ecuadori légiósától (Fotó: Meder István)

 

KOMÁROM–PUSKÁS AKADÉMIA 1–3
Tudósító: Nagy Zsolt

A gyönyörű, három oldalról is fákkal körülvett Molaji Sporttelepen fogadta az NB III Nyugati csoportjában 9. helyen álló Komárom a Puskás Akadémia együttesét. A felcsúti klub az NB I eddigi nyolc fordulójában csak egyetlen győzelmet aratott, de azt múlt hétvégén a címvédő Mol Vidi ellen (2–1), így önbizalomban nem szenvedtek hiányt Benczés Miklós futballistái, akik ennek megfelelően kezdték a mérkőzést.

„Szaltózott egyet, láttad?” – kérdezte egy kisfiú a szüleitől a mérkőzés 5. percében, amikor Radó András beadását Bryan de Jesús sikertelenül igyekezett ollózva a kapu felé rúgni. A megjegyzés érthető módon derültséget váltott ki a hazai szurkolókból, ám csak egy pillanatra zökkentette ki őket a szotyola és tökmag feszült ropogtatásából, a Puskás Akadémia ugyanis többször a komáromi védelem mögé került a széleken, különösen Radó András futballozott lendületesen. Néhány perc múlva a nyomás góllá érett, egy bal oldali szöglet Hegedűs Jánost találta meg, és a védő fejese védhetetlenül a kapu bal oldalába hullott.

„Ébresztő!” – érkezett a reakció a nézőtérről, de a hatás eleinte elmaradt. Két perccel a gól után a vendégek ecuadori támadója, Bryan de Jesús került ziccerbe, bal alsó sarokba tartó lövését követően Rigó Gábor hatalmas bravúrral ütötte oldalra a labdát.

MENEKÜLTEK A JÁTÉKVEZETŐK

Régi „szép időket” idéző jelenetek zajlottak le a Gesztelyi FCE–Sajóbábony VSE mérkőzés (0–1) után: a Nemzeti Sport értesülései szerint a játékvezetőknek menekülniük kellett.

A helyiek nehezen viselték, hogy a játékvezető hat percet hosszabbított, az pedig csak olaj volt a tűzre, hogy az NB III-as ellenfél az utolsó percben megszerezte a győztes gólt.

A játékvezetőknek szó szerint menekülniük kellett, arra sem volt idejük, hogy kitöltsék a kiállításokat is hozó mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvét.

„Lődd el!” – jött az újabb utasítás a tribünről szinte minden alkalommal, amikor a komáromiak harminc méternél közelebb kerültek a vendégek kapujához, és a hazaiak a 22. percben eleget is tettek a kérésnek, de még hogy! Egy ellentámadás során a jobb szélről visszagurított labdát Végh Tibor kegyetlenül erősen és pontosan zúdította a léc érintésével a kapu bal oldalába.

A mérkőzés a bombagól hatására kiegyenlítetté vált, a félidő közepére hirtelen odalett a Puskás Akadémia kezdeti lendülete, helyette a vendégek sokpasszos, kombinatív játékkal próbáltak helyzetbe kerülni. A komáromiak azonban tartani tudták a ritmust, sőt a félidő végére több kisebb helyzetet kialakítottak, és összességében a döntetlennel talán ők vonulhattak bosszúsabban az öltözőbe.

„Így kellene játszani minden meccsen, esküszöm, az első háromban lennénk” – érkezett a következő komáromi meglátás. A második félidő ennek ellenére vendéghelyzettel kezdődött, s ha Balogh Balázs nyolc méterről eltalálja a labdát, könnyen visszavehette volna a vezetést a Puskás Akadémia.

„Még van idő” – kiabálták a nyugtatással egybekötött buzdítást a hazai játékosok felé harminc perccel a vége előtt, és az égszínkék mezes futballisták becsületesen küzdöttek tovább. Mezőnyben egyenlő ellenfelei voltak a magasabban jegyzett vetélytársnak, s helyzetekig is el-eljutottak. Persze ahhoz, hogy ezt megtehessék, nagy szükség volt hátul Rigó Gábor teljesítményére, aki remek védésekkel tartotta a lelket együttesében. A 71. percben azonban ő sem tehetett semmit, a csereként beállt Benedik Mioc tizenegy méterről, védhetetlenül fejelt egy bal oldalról érkező beadást a kapu jobb alsó sarkába.

A gól érezhetően megtörte a komáromiak hitét, a Puskás Akadémia egyre jobban érvényesítette az akaratát és Ján Vlasko közeli lövése révén néhány perccel később kettőre növelte az előnyét. A mérkőzés sorsa innentől nem volt kérdéses, a lefújásig hátralévő csaknem tíz perc úgy telt el, hogy különösebb helyzetet nem hozott. Az eredmény alapján úgy tűnhet, hogy a komáromiak sima vereséget szenvedtek, a valóság azonban az, hogy az osztálykülönbség a mérkőzés kétharmadában nem igazán látszott, így a hazai labdarúgók mindenképp büszkék lehetnek a teljesítményükre. A Puskás Akadémia vonult le viszont győztesen a pályáról, és mivel múlt hétvégén a Vidit is legyűrte, joggal lehet feltételezni, hogy az őszi szezon hátralévő felében is jobb formában, eredményesebben futballozhat.

KOMÁROM VSE (NB III)–PUSKÁS AKADÉMIA 1–3 (1–1)
Komárom, 600
néző. V: Gaál Ákos (Király Krisztián, Kulman Tamás)
KOMÁROM: Rigó – Hajba (Vincze V., 79.), Katona A., Tóth I., Musitz (Bán, 75.), Módi – Schiller, Göblyös, Végh B., Végh T. (Kiss K., 88.) – Tóth P. Vezetőedző: Bozsik Péter
PUSKÁS: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler – Osváth, Szakály P. (Knezevic, 61.), Urblík (Bokros Sz., 84.), Vlasko, Balogh B. – Radó, De Jesús (Mioc, a szünetben). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Hegedűs J. (0–1) a 11., Végh T. (1–1) a 22., Mioc (1–2) a 71., Vlasko (1–3) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Bozsik Péter:
– Talán az első negyedórában volt egy kis megilletődöttség, de ezt követően bátran futballoztunk, nem csak védekeztünk és véres háttal vártuk az ellenfelet a kapunknál. Jól játszottunk, szép gólt szereztünk. Kis hiányérzetem van, mert talán a tizenegyesekig eljuthattunk volna, ha a végéig tudunk összpontosítani.
Benczés Miklós: – Tipikus kupameccset játszottunk, ezért kell uralni egy ilyen mérkőzést. Jól kezdtünk, a kapott gól aztán kissé megbéklyózta a csapatot. A második félidőben sokat tettünk azért, hogy megszerezzük a győzelmet, számos helyzetünk volt, megérdemelten nyertünk. Ez a siker is tovább építi a csapatunkat.

MAGYAR KUPA
6. FORDULÓ, további szombati mérkőzések

SZEGEDI VSE (Csongrád megye I.)–FERENCVÁROS 0–2 (0–1)
Szeged, Vasutas Sportpálya, 3500 néző. V: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Garai Péter)
SZVSE: Pluhár – Kormányos, Vastag, Seres, Nagypál – Pócs D., Csamangó – Végh A., Bilics (Bakos Á., 87.), Juhász S. (Baka, 69.) – Kelemen B. (Vitos, 46.). Vezetőedző: Brinszky Adrián
FTC: Holczer – Lovrencsics G. (Csonka A., 84.), Otigba, Blazic, Leandro – Szpirovszki, Sigér – Csernik (Koch, 62.), Lanzafame (Finnbogason, 64.), Petrjak – Böde. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Leandro (0–1) a 21., Finnbogason (0–2) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Brinszky Adrián:
– Az ország legnépszerűbb csapata hamisítatlan focihangulatot teremtett térségünkben, ezért jár a köszönet a Ferencvárosnak. Fizikai és technikai fogyatékosságaink miatt eleinte nem mertük vállalni, a hajrában azonban megpróbálkoztunk a bátrabb támadójátékkal, ám ellenfelünk extrém találata megpecsételte a sorsunkat.
Szerhij Rebrov: – Tiszteltük megyei első osztályú ellenfelünket, ezért erős kerettel érkeztünk Szegedre. A színvonalas játékra alkalmatlan pályán kiharcolt győzelmünkkel elégedett vagyok.

FŐVÁROSI VÍZMŰVEK (Budapest I.)–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 0–5 (0–0)
Budapest, Váci út, 450
néző. V: Urbán Eszter (Kovács Gábor, Sinkovicz Dániel)
VÍZMŰVEK: Balázs B. – Török, Csikós, Kuklis, Cserjés – Köböl K., Bagdán – Pásztor Á. (Szalai B., 76.), Buhály, Peller Á. (Kuhár, 73.) – Katona G. (Lénárt, 84.). Edző: Véber György
MEZŐKÖVESD: Szappanos – Varjas L., Hudák D., Szalai A., Silye (Földi, 10.) – Molnár G., Varjas Z., Meszhi (Wieland, 76.) – Szakály D., Alves, Koszta. Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Koszta (0–1) az 53., Szakály D. (0–2) a 68., Alves (0–3) a 71., Molnár G. (0–4) a 80., Szakály D. (0–5) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Véber György:
– Hetven percig teljesen egyenrangú partnerei voltunk a Mezőkövesdnek, alaposan megizzasztottuk az első osztályú csapatot, így megérdemelten járt a vastaps a lefújást követően a játékosoknak. Ebből a mérkőzésből lehet építkezni, a ma mutatott küzdőszellemmel és teljesítménnyel teljes mértékben elégedett lehetek.
Kuttor Attila: – Ellenfelünk rendkívül szervezetten futballozott, az első félidőben sajnos csak elvétve sikerült feltörnünk a védelmét, a helyzeteinknél pedig nem összpontosítottunk kellőképpen. A fordulás után már eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsoltunk, s a meccs végére kiütközött a két csapat között lévő háromosztálynyi különbség.

TÁLLYA KSK (NB III)–MTK BUDAPEST 0–8 (0–4)
Ibrány, 300
néző. V: Takács János (Berettyán Péter, Kövér Tamás)
TÁLLYA: Hegedűs I. – Nyitrai, Bihari, Minczér, Bocsi – Németh B. – Huszti D. (Horváth B., 70.), Turcsik, Németh D. (Paranai, 70.), Mihálszki (Lakatos L., 78.) – Ondó. Edző: Uray Attila
MTK: Horváth L. (Varga B., 67.) – Katona M., Balogh B., Baki, Szelin – Kanta J., Vogyicska – Vass P. (Bognár I., 67.), Farkas II B., Gera D. (Kulcsár T., 67.) – Torghelle. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Torghelle (0–1) a 6., Farkas II B. (0–2) a 19., Farkas II B. (0–3) a 35., Szelin (0–4) a 38., Gera D. (0–5) a 47., Vass P. (0–6) a 62., Gera D. (0–7) a 66., Bognár I. (0–8) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Uray Attila:
– Az első félidőben nagyon könnyen kaptuk a gólokat, ez a csapatomra eddig nem volt jellemző. Ki kell mondanunk, hogy reális eredmény született, holott reménykedtünk abban, hogy szorosabb lesz a mérkőzés.
Feczkó Tamás: – Nagyon jó talajú pályán, olykor közönségszórakoztató játékkal, szép gólokat szerezve, magabiztosan nyertünk.

THERMAL SPA SIKLÓS (Baranya megye I.)–PAKSI FC 0–5 (0–3)
Siklós, 500
néző. V: Böcskei Balázs (Baghy Csaba, Kovács Branko)
SIKLÓS: Szabó B. – Hazenauer, Kósa, Bognár S., Molnár S. – Horváth I. (Sztojka N., 71.) – Schmidt P. (Kolompár K., 66.), Szabó Zs., Sztojka A., Varga Á. (Árvai, 66.) – Pásztor D. Játékos-edző: Nagy Balázs
PAKS: Rácz G. – Vági A., Lenzsér, Berdó M., Molnár D. – Kővári, Egerszegi – Remili (Haraszti, 69.), Nagy R. (Kecskés T., 71.), Bartha – Simon A. (Adamcsek, 83.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Remili (0–1) a 14., Nagy R. (0–2) a 21., Bartha (0–3) a 27., Remili (0–4) a 68., Haraszti (0–5) a 75. percben
Kiállítva: Bartha (Árvai megrúgásáért) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Balázs:
– Nekünk ez egy örömmérkőzés volt, hiszen mindenképpen NB I-es csapatot szerettünk volna kapni. Úgy érzem, nem vallottunk szégyent, talán csak egy gólt hiányolok a játékunkból.
Csertői Aurél: – Kötelező feladatot teljesítettünk a kulturáltan futballozó Siklós ellen. Volt lehetőség azoknak is szerepet adni, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

NB II-es érdekeltségű mérkőzések
Fegyvernek Városi SE (Jász-Nagykun-Szolnok megye I.)–Monor (NB II) 0–6 (Szuhodovszki 15., Szabó T. 32., 33., 62., Tóth Á. 57., Balanescu 75.)
1908 SZAC Budapest (Budapest I.)–Békéscsaba (NB II) 0–3 (Dávid 33., Babinyecz 53., Urbin 75.)
Hódmezővásárhely (NB III)–Vác FC (NB II) 1–3 (Kecskeméti 53., ill. Varga Sz. 14., Borvető 38., Zsolnai R. 43.)
Körösladányi MSK (Békés megye I.)–Budaörs (NB II) 2–8 (Laksteter 60., Knyihár 87., ill. Medgyes 15., 82., Csiki 25., Lengyel B. 55., 65., Sajbán Máté 57., Sajbán Miklós 75., Fejős 80.)
Nyírbátor (NB III)–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 0–3 (Bakos Sz. 52., Hornyák 66. – 11-esből, Gulyás 91.)
Király SZE (Vas megye I.)–Kaposvári Rákóczi (NB II) 0–3 (Csernák 9., 73., Fodor M. 81.)
Kozármisleny (NB III)–ETO FC Győr (NB II) 0–4 (Jakab 1., Erdélyi 24., Völgyi 71., Mervó 87.)
Berkenye SE (Nógrád megye I.)–Duna Aszfalt TVSE (NB II) 0–5 (Juhász L. 17., Kirchner 26., Szabó L. 48., Sirokmán 52., Gréczi G. 64.)
Sárrétudvari KSE (Hajdú-Bihar megye I.)–ZTE (NB II) 0–1 (Novák Cs. 74.)
Fűzfői AK (Veszprém megye I.)–Soroksár (NB II) 0–5 (Kundrák 17., Tamási Zs. 32., Albert Á. 42., Kispéter 75., Bor 90.)
Putnok (NB III)–Csákvár (NB II) 0–2 (Sejben 15., Oroszi 33.)
Szeged-Grosics Akadémia (NB III)–BFC Siófok (NB II) 0–1 (Petneházi 16.)
Pécsi MFC (NB III)–Kazincbarcika (NB II) 1–2 (Szellák 68., ill. Takács P. 15., Fótyik 88.)
Szekszárd UFC (NB III)–Dorogi FC (NB II) 1–1 (Dombi G. 18., ill. Vígh Á. 88.) – tizenegyesekkel 4–3

NB III-as érdekeltségű eredmények
Lipót Pékség SE
(Győr-Moson-Sopron megye I.)–Kecskeméti TE (NB III) 3–2
Dunaharaszti MTK (NB III)–Szentlőrinc SE (NB III) 0–1
Edelényi FC (Borsod-Abaúj-Zemplén megye I.)–Sárvár FC (NB III) 1–6
Csesztreg (Zala megye I.)–Makó FC (NB III) 0–4
Ikarus-Maroshegy (Fejér megye I.)–Taksony SE (NB III) 0–2
Tiszasziget SE (Csongrád megye I.)–Termálfürdő Tiszaújváros (NB III) 1–3
Nagyatádi FC
(Somogy megye I.)–Pénzügyőr (NB III) 1–2
Nagykanizsa (NB III)–Iváncsa (NB III) 0–1
PTE-PEAC (Baranya megye I.)–FC Ajka (NB III) 1–4
RKSK (NB III)–THSE-Szabadkikötő (NB III) 1–1 – tizenegyesekkel 6–7
Felsőtárkány
(Heves megye I.)–Ménfőcsanak (NB III) 1–3
Gesztelyi FCE
(Borsod-Abaúj-Zemplén megye I.)–Sajóbábony SE (NB III) 0–1
BVSC-Zugló (Budapest II.)–Érdi VSE (NB III) 0–1

További eredmények
Viadukt SE Biatorbág
y (Pest megye I.)–Balatonfüred (Veszprém megye I.) 4–2
Technoroll Teskánd KSE
(Zala megye I.)–Mezőfalva Medosz SE (Fejér megye I.) 3–0
Tiszafüred (Jász-Nagykun-Szolnok megye I.)–Dabas-Gyón FC (Pest megye I.) 0–2
Schott Lukácsháza (Vas megye I.)–Balassagyarmati VSE (Nógrád megye I.) 1–4
Kecskeméti LC (Bács-Kiskun megye II.)–Körmendi FC (Vas megye I.) 0–1
Úrkút Sportkör (Veszprém megye I.)–Balatonlelle (Somogy megye I.) 1–1 – tizenegyesekkel 3–4
Tatabányai SC
(Komárom-Esztergom megye I.)–Hajdúböszörményi TE (Hajdú-Bihar megye I.) 3–2

A győztesek továbbjutottak.

A VASÁRNAPI PROGRAM
12.30:
Bőny SE (Győr-Moson-Sopron megye II.)–Budapest Honvéd (NB I)
13.00:Cigánd (NB III)–Mol Vidi (NB I) (Tv:M4 Sport)
14.00:Öttevényi TC (Győr-Moson-Sopron megye I.)–Gyöngyösi AK (NB III)
14.00:Kalocsai FC (Bács-Kiskun megye I.)–Ibrány SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye I.)
14.00:Balkányi SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye I.)–TARR Andráshida SC (NB III)
15.00:Bonyhád VLC (Tolna megye I.)–Budafok (NB II)
15.00:Gyöngyöshalász SE (Heves megye I.)–Gyirmót FC Győr (NB II)
15.00:Szolnoki MÁV (NB III)–Kisvárda (NB I)
15.00:Nagykőrösi Kinizsi (Pest megye I.)–Vasas (NB II)
15.00:Csepel FC (NB III)–Haladás (NB I)
15.00:ESMTK (NB III)–DVTK (NB I)
15.00:SZEOL (NB III)–Balmazújváros (NB II)
15.00:FC Hatvan (Heves megye I.)–Ceglédi VSE (NB II)
15.00:Jászberény (NB III)–Mosonmagyaróvár (NB II)
15.00:Jánoshalmi FC (Bács-Kiskun megye I.)–Füzesgyarmati SK (NB III)
15.00:Eger SE (NB III)–Dunaújváros (NB III)
15.00:Oroszlányi SZE (Komárom-Esztergom megye I.)–Ózdi FC (Borsod-Abaúj-Zemplén megye I.)
15.00:Szarvasi FC (Békés megye I.)–Debreceni EAC (NB III)
15.00:Tordas SE (Fejér megye I.)–Sényő (NB III)
15.00:Hévíz SK (Zala megye I.)–Pápai Perutz FC (NB III)
15.00: FC Dabas (NB III)–Salgótarjáni BTC (NB III)
15.00:Sárisápi Bányász SE (Komárom-Esztergom megye I.)–Vecsési FC (Pest megye I.)
15.00:Jánossomorja (Győr-Moson-Sopron megye I.)–III. kerületi TVE (NB III)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik