Magyar Kupa: idegenben nyert a DVTK és a Szolnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.14. 16:13
null
A fehér mezes Ugrai Roland a végül győzelmet érő gólját ünnepli (Fotó: Földi Imre)
A Diósgyőr és a Szolnok is nyert alacsonyabb osztályú ellenfele vendégeként kedden a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

 

A miskolciak a másodosztályú Cegléd, míg a Tisza-partiak a harmadik vonalban szereplő Szentlőrinc vendégeként diadalmaskodtak.

A két mérkőzést a játékterek használhatatlansága miatt halasztották szombatról keddre.

CEGLÉDI VSE–DIÓSGYŐRI VTK 0–1 (0–1)
Albertirsa,Ecsedi László Sportcentrum, 300néző. Vezette:Takács J. (Berettyán, Horváth Róbert)
CVSE: Mursits – Fürjes, Preklet, Farkas András, Nagy S. – Albert Á., Takács P. – Tóth L., Fröhlich (Asztalos, 66.), Tihanyi (Peres, 58.) – Karacs (Szabó V., 66.). Vezetőedző: Nagy Mihály
DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Busai, Elek – Vela (Makrai, 80.), Nono (Dausvili, 68.), Ugrai (Fülöp I., 68.) – Szarka. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző:
Ugrai (26.)
MESTERMÉRLEG
Nagy Mihály:
– Amit ezen a talajon lehetett, azt megtettük, a körülményekhez képest jó iramú mérkőzést játszottunk. Az első félidőben a futball minősége sem volt rossz, idővel aztán egyre sárosabbá vált a játéktér. A Diósgyőr csak szabadrúgások és szögletek után veszélyeztetett, ezeknek a helyzeteknek a kivédekezése nálunk erősebb csapatoknak is gondot jelent. Télen először játszottunk füvön, ami hasznos volt a hétvégi bajnoki előtt.
Horváth Ferenc: – Nem tartom jó ötletnek, hogy február közepén tétmeccseket rendezzenek Magyarországon, a pályák állapota ugyanis irreálissá teszi a játékot. A második félidőben már csak sárdagasztás zajlott, taktikáról nem beszélhettünk. Annak örülök, hogy előnyből várhatjuk a visszavágót.

SZENTLŐRINC SE–SZOLNOKI MÁV FC 0–2 (0–0)
Szentlőrinc, 500 néző. Vezette: Szilasi (Lémon, Mohos)
SZENTLŐRINC: Ambrusics – Vágner, Bodó, Nagy R., Kalmár – Domonkos (Turi T., 73.), Füredi – Királyházi (Reith, 61.), Temesvári (Berdó V., 61.), Horváth P. – Tóth A. Edző: Turi Zsolt
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Balogh M., Papp Sz. (Horgosi, 86.), Dedics – Kovács O. (Berdó P., a szünetben), Kenderes – Rokszin, Pantovics, Tóth L. (Magyar B., 83.) – Olasz. Edző: Balogh Pál
Gólszerző: Olasz (63.), Tóth L. (79. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Turi Zsolt:
– Az első félidőben jobban játszottunk, nagy lehetőségeink is adódtak, de kimaradtak. A másodikban már kevesebb jó támadásunk volt, és az ellenfél könyörtelenül kihasználta hibáinkat.
Balogh Pál: – Lelkes, szervezett hazai csapat ellen szereztük meg a győzelmet, megnyugtató előnyt szereztünk a visszavágóra. Hazai pályán is nyerni szeretnénk.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Szentlőrinc SE (NB III)–Szolnoki MÁV FC (NB II) 0–2
Ceglédi VSE (NB II)–Diósgyőri VTK 0–1

Korábban játszották
Zalaegerszegi TE (NB II)–Újpest 1–4
Dorogi FC (NB II)–Vasas FC 1–2
Csákvár (NB II)–Soproni VSE (NB II) 2–1
Érdi VSE (NB III)–Budafoki MTE (NB III) 2–1
Mezőkövesd–Gyirmót FC Győr 0–0
Ferencváros–Bp. Honvéd 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik