Magyar Kupa: hat gólt szerzett a tartalékos Újpest

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 15:50
null
A piros mezes hazaiak nem jutottak gólig (Forrás: a<a href="https://www.facebook.com/Duna%C3%BAjv%C3%A1ros-PASE-161321020582765"><strong> Dunaújváros PASE FB-oldala</strong></a>)
A tartalékos Újpest 6–0-ra nyert az NB III-as Dunaújváros otthonában a labdarúgó MOL Magyar Kupa 7. fordulójában.

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ
Dunaújváros (NB III)–Újpest FC 0–6 (0–1)
Dunaújváros,
Dunaújvárosi Stadion, 500 néző. Vezette: Molnár A.
Dunaújváros:
Orczi – Barta, Hompót D., Vadász V. (Varga Zsombor, 81.), Báló (Ámon, 11.) – Markovics, Halász (Héjjas, 55.) – Kesztyűs M., Szepessy R. (Novák L., 81.), Dorogi – Novák Zs. Vezetőedző: Jakab Elek
Újpest: Banai – Pauljevics (Lubaki, 69.), Baosic, Risztevszki, Cerqueira – Katona Mátyás, Mitrovics (Antonov, 61.), Szakály P. – Bacsa, Gigics, Beridze (Stieber Z., 61.). Vezetőedző: Vilnrotter-Babócsy András (Predrag Rogan karanténja miatt)
Gólszerző: Beridze (5., 53.), Bacsa (47.), Gigics (54.), Katona Mátyás (65.), Stieber Z. (88.)

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

A koronavírus felütötte a fejét az Újpest háza táján is, de minden bizonnyal enélkül is tartalékosan léptek volna pályára a lila-fehérek a harmadosztályú Dunaújváros otthonában, ellenben nem utazhatott el a csapattal Predrag Rogan, aki helyett a kapusedző Vilnrotter-Babócsy András ült a kispadon.

És könnyed győzelemmel mutatkozhatott be: ugyan bátran kezdtek a hazaiak, a rutinos Báló Tamás majdnem gólt is szerzett (aztán hamar lesérült a Paksról érkezett játékos), de szép lassan kijött a tudáskülönbség, és a nagyon aktív Giorgi Beridze remekbe szabott találatával megszerezte a vezetést az Újpest.

Amely kissé könnyedén vette az első félidő nagy részét, de a szünet után már nem kegyelmezett: a fején nagy kötéssel játszó Bacsa Patrik közelről a kapuba fejelt, Giorgi Beridze értékesítette Petar Gigics gyönyörű passzát, majd visszaadta a „kölcsönt”, és máris 0–4 volt az állás.

Nem sok kellett volna az 1–4-hez, az Újpest tartalékcsapata ennyire nyert itt legutóbb, ám Szepessy Róbert bombája a kapufán csattant – ellenben a másik oldalon jóval közelebbről Katona Mátyás nem hibázott.

A cserék közül Stieber Zoltán csipkedte leginkább magát, a hajrá végén lőtt egy szép gólt: roppant könnyedén jutott tovább az Újpest a következő körbe.

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

PERCRŐL PERCRE


90+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Két perc a ráadás.

88. PERC Bacsa ad be balról jobbal, STIEBER ZOLTÁN ballal kissé balról a bal alsóba lő, 14-ről. 0–6!

86. perc Kesztyűs Barna testvére, Máté lő a léc fölé a 16-os előteréből.

82. perc Bacsa az ötös bal sarka előtt, de szereli nagy csatában Dorogi, aki az új csk. Szepessy után.

81. perc Novák Levente és Varga Zsombor váltja Vadászt és Szepessyt.

79. perc Stieber ballal 22-ről a jobb sarok felé lő, véd azonban Orczy.

75. perc Lubaki beadása nagyon rossz, a balról Antonové sem különb.

69. perc Pauljevics le, Rossy Lubaki váltja. Aki 22 éves, 2 éve van a klubnál, ez a 2. meccse a profik között.

68. perc Baosic nem sokkal fejeli a léc fölé Szakály jobb oldali beadását, hét méterről.

Katona első gólja a felnőttek között.

66. PERC NULLA ÖT, Antonov passzát KATONA MÁTYÁS ballal a bal alsóba vágja kissé jobbról, 17 méterről. 0–5!

Utóbbi balbekk, Cerqueira megy előrébb.

61. perc Beridze le, Stieber Zoltán be, Mitrovicsot Nemanja Antonov váltja.

Szepessy 35 éves, korábban Szolnokon és a Budafokban is futballozott.

59. perc MICSODA LÖVÉS! Szepessy jobbal 27-ről irgalmatlan erővel lő a jobb oldali kapufára, nem sokkal elvétve a felső sarkot!

57. perc Gigics jobblábas, 14 méteres lövését kikapja bal felső elől nagy bravúrral Orczy.

55. perc Halász le, Héjjas Zsombor be a hazaiaknál.

A légiós első magyarországi gólja.

54. perc Szakály passzát Bacsa balról a kapu elé rúgja, de ment Halász. Ám nem messzire, majd Bacsa beadását rossz helyre fejeli Hompót, Beridze jobb oldali beadását a jobb felsőbe fejeli hét méterről, középről PETAR GIGICS. 0–4!

53. PERC ELDŐLT, GIORGI BERIDZE Gigics remek kiugratását jobbal okosan elrúgja a bal alsó sarokba 11-ről, középről. 0–3!

49. perc Mauro kissé balról jobbal 22-ről nem sokkal teker a kapu túlsó felső sarka mellé.

47. PERC Csak újabb gól, Pauljevics jobb oldali, jobblábas beadását BACSA PATRIK öt méterről a kapu közepébe fejeli, mindenkit megelőzve. 0–2!

Csere nincs.

46. PERC FOLYTATJUK!

Csere nincs.

E párharc gólszerzői
Jonathan Heris 2
Giorgi Beridze 1
Mihailo Perovic 1
Simon Krisztián 1
Dusan Vasziljevics 1
Filip Sztaniszavljevics 1

Nikházi Márk 1

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Novák adhat be jobbról, de igen pontatlan. Szepessy középen üresen érkezett.

Egy perc a ráadás.

42. perc Katona emel szépen Gigics elé, de szépen robban ki a kapujából Orczi, és elhalássza előle a forintos labdát.

39. perc Markovics odalép Pauljevicsnek, akinek a jobb válla fáj. Banai rúg el egy rossz hazaadást Novák elől.

37. perc Rosszak azonban a beadások, Risztevszki és Banai levadássza mindet, egy 27 méteres szabadrúgásból sem tudnak veszélyeztetni a hazaiak.

35. perc Felbátorodott a hazai csapat, de stabilan áll a vendégvédelem.

30. perc Baosic nem figyel egy kósza beadás után, Novák kapura törhet, de nem elég gyors, a védő utoléri és visszaszerzi tőle a labdát.

Ritkán láthattuk még. A 28 éves portugál balhátvéd (teljes nevén Mauro Rafael Geral Cerqueira) korábban szerepelt többek között a CD Nacionalban, összesen 16 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. Legutóbb a másodosztályú Académica de Coimbrában futballozott, de július elseje óta szabadon igazolható volt.

28. perc Beridze jobbal a bal alsó mellé talál, Bacsa lehúzta a fejét a lövés elől.

23. perc Novák megindul szépen a balon, Baosic szereli kőkeményen, de szabályosan.

20. perc ZICCER, Pauljevics jobb oldali beadását rossz helyre fejeli Hompót, de Szakály jobbal hétről feladja a labdát a kapusnak…

Báló 193 NB I-es meccsén 28 kanadai pontot szerzett, ő dunaújvárosi nevelés, az Újpest ellen játszott legtöbbször karrierje során, ez volt a 19. meccse. Két kanadai pontjához majdnem hozzátett egyet.

15. perc Mezőnyjáték, majd Baosic csúsztatja kapura 13-ról Beridze beívelését, de ment fejjel az ötösön Áman. Beridze kornere után Bacsa közelről a kapuba fejel, de les. Nem kímélte pedig a fejét a turbános támadó!

A 2010-es években Keglovics Bence, Koval Viktor és Rosta Levente érkezett Újpestre a Dunaújvárostól, onnan 2011-ben Floszmann Tamást igazolták le.

E két csapat kétszer találkozott egymással, 3-0–a és 3-1–re nyertek a fővárosiak a 2014–2015-ös NB I-es idényben.

11. perc Ámon Áron váltja.

10. perc Báló a földön, ápolás, a mimikájából kiindulva csere lesz. Biztos, mert már korábban is cserét kért.

9. perc Mauro nagyon szépen megy el a balon, ballábas beadását a léc fölé fejeli nem sokkal tízről Beridze.

6. perc A grúz jobbal nem sokkal lő most a bal alsó mellé 22-ről, középről.

5. PERC GIORGI BERIDZE ezt jobban eltalálja, szabadrúgásból, a tizenhatos bal sarkáról jobbal a rövid felsőbe teker! 0–1!

4. perc Bacsa passzát Beridze tízről ballal Vadászba lövi!

1. perc Kesztyűs kiharcol a jobbon egy szabadrúgást, Báló ballal 22 méterről a rövid felső felé tekeri a labdát, de eléri azt vetődve Banai.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek lila-fehér mezben és fehér nadrágban.

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

Miroszlav Bjelos, Stieber András, Jorgosz Kutrumpisz, Júnior Tallo és Antonio Perosevic sérült az Újpest FC közlése szerint.

A klubhonlap nem közöl neveket. Az érintett stábtagok a következő két összecsapáson csak online segítik a gárda munkáját. A lila-fehérek szerdán MOL Magyar Kupa-mérkőzésen szerepelnek Dunaújvárosban, vasárnap pedig az MTK-t fogadják – kissé megfogyatkozva.

Az Újpest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az első csapat több játékosánál és az edzői stábnál is pozitív lett a koronavírusteszt.

„Eddig leginkább csereként számolt velem Predrag Rogan, de ebben az idényben négyszer kezdő voltam. Nagy a konkurenciaharc, nem könnyű bekerülni a csapatba. Sajnos eddig csak két gólt szereztem lila-fehérben, ráadásul még az előző idényben, ebben az évadban még nem voltam eredményes. Azon vagyok, hogy minél hamarabb gólt szerezzek, és gólpasszokkal is segítsem a csapatot.”

Bacsa Patrik januárban szerződött Újpestre, de egyelőre nem harcolt ki magának biztos helyet a kezdőcsapatban.

„A csatárnak minden labdáért mennie, harcolnia kell, szerencsére meg is lett a gyümölcse, tizenegyest rúghattunk. Sajnos Junior Tallo hibázott, kapu mellé-fölé rúgta a labdát, pedig ha szépítünk, az egyenlítés is sikerülhetett volna. Persze a futballban sincs »ha«... Az mindenképpen pozitívum, hogy voltak jobb periódusaink a rangadón, de a lehető legrosszabbkor hibáztunk hátul, épp akkor, amikor nekünk is voltak nagy helyzeteink. Legközelebb az MTK-t fogadjuk, mindenképpen nyernünk kell, bízom benne, hogy otthon is tartjuk a három pontot.”

Bacsa Patrik a 74. percben remekül szállt be a derbin, hiszen négy perccel később tizenegyest harcolt ki az Újpest javára. A támadó érezte, hogy a ferencvárosi Miha Blazic röviden fejeli haza a labdát Dibusz Dénesnek, lecsapott rá, s a hazai kapus csak szabálytalanul tudta megállítani.

Bacsa Patrikot gyorsan bekötözték (Fotó: Árvai Károly)

„Szerencsére nagyobb baj nem történt, egy öltéssel összevarrták a fejbőrömet, igaz, néhány stoplinyom ott maradt a homlokomon – mondta lapunknak Bacsa Patrik, a lila-fehérek 28 éves csatára. – Ömlött a vér a fejemből, de nagy fájdalmat nem éreztem, mentem is volna vissza a pályára, csakhogy a játékvezető lefújta a meccset…A pályán nem éreztem annyira ijesztőnek a szituációt, nem volt szándékos Frimpong megmozdulása, meg akarta állítani az akciónkat. Bocsánatot is kért tőlem, ez jólesett. Azóta persze több alkalommal is visszanéztem az esetet, de nincs gond, a vasárnap délelőtti edzésen már kerékpároztam, kondiztam, hétfőn pedig megyek a kórházba, megnézik, minden rendben van-e a seb környékén.”

A legtöbben eltakarták a szemüket – nem csoda, hiszen Abraham Frimpong fejbe rúgta Bacsa Patrikot a Ferencváros–Újpest derbi (2–0) 93. percében, villant is a piros lap a hazaiak játékosának.

Bacsa Patrik nem szenvedett súlyosabb sérülést, miután a ferencvárosi Abraham Frimpong fejbe rúgta a derbi végén, a lila-fehérek csatára vasárnap már edzésre jelentkezett.

„Nagyon örültem, hiszen azon a héten a Mol Vidi ellen már a keretben tudtam lenni. Ott reménykedtem abban, hogy egy-két percre beállít a mester, de természetesen az is jó érzés volt, hogy a kupában lehetőséget kaptam. Iváncsán húsz percet játszhattam, viszonylag jól is sikerült beszállni, jól ment és örülök, hogy nyerni tudtunk akkor. Edzéseken már annyira összeszoktam a társakkal, hogy nem érződött az, hogy meccshelyzetben még nem voltam a csapatban. Tisztában voltam vele, hogy mikor, mi fog következni, így azt hiszem nem látszódott az, hogy tétmérkőzésen ez volt az első alkalom, hogy felnőttkerettel játszhattam. A mostani kupaellenfél, a Dunaújváros ellen négy-egyre nyertünk a második csapattal, de sokkal szorosabb meccs is lehetett volna, hiszen egészen jó keretük van. Korábbi NB I-es és NB II-es játékosaik vannak, de nekünk aznap nagyon jól kijött a lépés… oda kell figyelni rájuk. Én is betaláltam a második félidőben, bár magára a tizenegyes-szituációra nem emlékszem tökéletesen, viszont amikor a bíró a büntetőpontra mutatott, rögtön tudtam, hogy hová fogom lőni a labdát. Abban bízom, hogy a csapat továbbjut és a következő kupafordulóban ismét a keretben lehetek, mivel most betegség miatt ezt a kört kénytelen vagyok kihagyni. Remélem, hogy akkor, és akár majd bajnokikon is megpróbálhatok bizonyítani a mesternek.”

Mucsányi Márk már az első gárda kapuján kopogtat, sőt be is lépett rajta, hiszen az előző kupakörben játékpercek is jutottak neki az Iváncsa ellen – írja az Újpest FC honlapja.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DUNAFERR–ÚJPEST MOL MAGYAR KUPA-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik