A Fradi idegenben is lemosta a pályáról a Csákvárt

Vágólapra másolva!
2015.03.31. 17:55
null
Osztálykülönbség volt a két csapat között. Talán nem is egy... (Fotó: Hegedüs Gábor)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros kedden Csákváron szerepelt a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján, amelyet ugyanolyan arányban nyert meg, mint az első mérkőzést: 5–0-ra. A zöld-fehérek ellenfele az elődöntőben a Kisvárdát búcsúztató Szolnok együttese lesz.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR–FERENCVÁROS 0–5
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 1000 néző. V: Oláh G.
Csákvár:
Gelei – Wild (Fényes, a szünetben), Hajdú S., Dulló, Köntös – Domján A. (Oldal, 54.), Bakos Sz. (Kocsis G., a szünetben) – Molnár Cs., Mihály, Varga Z. – Molnár T. Vezetőedző: Toldi Gábor
A kispadon:
Milinte (k.), Szalai T., Gajdos Zs., Horváth R.
Ferencváros:
Jova – Csilus Á. (Dilaver, a szünetben), Nalepa (Zsivoczky, a szünetben), Batik (Busai, a szünetben), Bönig – Csukics, Kukuruzovic – Nagy Dániel, Gyömbér, Nagy Dominik – Ugrai. Vezetőedző: Thomas Doll
A kispadon:
Kurucz (k.), Lauth, Lamah, Ramírez
Gólszerző: Kukuruzovic (27.), Csukics (33.), Nagy Dominik (41., 76.), Ugrai (54.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 10–0-s összesítéssel

A hétvégén már felállt a padlóról a Csákvár, amely egygólos hátrányba került a Soroksár ellen (a házigazdák kispadján ekkor debütált Lisztes Krisztián), de a szünetben a vendégmester, Toldi Gábor cserélt és szerkezetet is váltott: Horváth Roland beküldésével a csapat átállt a kétékes játékra, amelynek következtében egy csapásra jöttek a helyzetek és a gólok is. Gajdos Zsolt duplázott, míg Oldal Tibor első labdaérintéséből talált a hálóba, így végül a Fejér megyei együttes fölényes sikert aratott.

A Csákvárra hét közben azonban a Ferencváros várt, a csatárokra pedig nem a Holczer – Simita, Pandur, Gyurácz, Gohér védelmi ötös, hanem a Jova – Csilus, Batik, Nalepa, Bönig kvintett, és nem egy-, hanem ötgólos volt a ledolgozandó különbség. Kellemetlen tavaszi időben kezdődött a mérkőzés, jó ezer néző előtt, és Fradi-fölénnyel: Gelei Vince az első negyedórában kétszer is megmutathatta, hogy milyen remek kapusgéneket örökölt (nagy)apai ágon.

Igyekezett keményen futballozni a hazai csapat, és letámadással is próbálkozott egy ideig, de szép lassan győzött a rutin és a nagyobb tudás: Stjepan Kukuruzovic előbb egy szép csel után a 16-os elől a kapuba lőtt (0–1), majd a középpályás szöglete után Vladan Csukics állt a legjobb helyen (0–2), aztán a horvát kiszolgálta nem sokkal a félidő vége előtt Nagy Dominikot (0–3) is.

Pihenőre vonulóban elmondhatta magáról így Bognár György szakvezető legénysége, hogy nekünk aztán nyolc...

Nem múlt el azért hazai lehetőségek nélkül a mérkőzés, a szünet után nem sokkal Mihály Dávid remek passzát azonban Jova Leventébe rúgta Varga Zoltán – ekkor már 0–4 volt az állás, mert előtte Ugrai Roland megmutatta, hogyan kell gólra váltani egy kapussal vívott egy az egy elleni párharcot.

A két Molnár, Csaba és Tibor majdnem összehozta a csákváriak szépítő találatát, de Nagy Dominik második gólja (0–5) és a pályát elözönlő monszun és vízözön kombó végleg elvette a hazaiak kedvét a Magyar Kupától. Kétszer öt az tíz, igaza lett Bognár Györgynek, tényleg osztálykülönbség van a két csapat között.

Csak azt hittük, hogy egy.

PERCRŐL PERCRE

MAGYAR KUPA, AZ ELŐDÖNTŐ PROGRAMJA

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Április 7., kedd
Szolnok (NB II)–Ferencváros 18.00 (Sport TV)

A Fradi-játékosok a kapun kívül rekedt, de a pályára a lelátók között belátó 250 fős, görögtűzzel is felszerelt szurkolók elé vonulnak köszönetet mondani. A görögtüzet nem fogja a víz, mint köztudott.

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

85. perc Jelentjük, ez már nem eső, monszun, özönvíz, valaki hátul mintha bárkát ácsolna, és néha elesik ősz szakállában. Mindenféle jószág jöve, kettesével, nemek szerént.

79. perc Kukuruzovic bal oldali beadása majdnem beakad a hosszú sarokba.

Nagy újság nincs, szakad az eső. Sőt, mi több: egyre több.

76. PERC NULLA ÖT! NAGY DOMINIK kap egy jó labdát balról, balra elmozogva kicselezi a kapust, és ballal megadja a kegyelemdöfést. Balszerencse és balsiker a hazaiaknak: 0–5!

75. perc Busai jóval a 16-os előtt elviszi a labdát a rárontó Gelei mellől, de jobbról a kapu mellé lő, milliméterekkel!

73. perc Molnár Csaba betör a büntetőterületre, és 13-ről ballal kapura lő, de Jováé a félmagasan szálló labda. Jova reflexei nagyon is rendben találtattak ma.

67. perc És a második!
Molnár Csaba bal oldali beadását hat méterről éppen csak a kapu mellé bólintja Molnár Tibor!

62. perc AZ ELSŐ HAZAI HELYZET!
Mihály Dávid labdát szerez az ellen térfelén, Varga Zoltánhoz passzol, aki hatalmas helyzetben a csodás ütemben kivetődő Jova Leventébe püföli a labdát!

60. perc
Busai szépen ad a kapu elé a jobb oldali ötössarok elől, de Nagy Dominik úgy lő, mint Nemanja Nikolics a görögök ellen. Ballal, fölé. Kirúgás.

54. perc Oldal Tibor be, Domján Attila le.

54. PERC UGRAI ROLAND is betalál: kap egy csodás passzt a félpályáról, higgadtan kicselezi a rátörő Geleit, és ballal az üres kapuba gurít. 0–4!

A kinti Fradi-táborhoz megérkezik a beígért erősítés, görögtüzekkel és hangeszközökkel felszerelve.

46. perc Fényes Szabolcs kap sárgát, elgázolja a kiugró Ugrait. Bönig az égbe vágja a 19 méteres szabadrúgás. Esőfelhő-oszlatás.

45. PERC FOLYTATJUK!

Tömeges mozgások: a hazaiaknál Wild és Bakos Szabolcs le, Fényes Szabolcs és Kocsis Gábor be, a vendégeknél Csilus, Nalepa és Batik távozik, Busai Attila, Emir Dilaver és Zsivoczky Péter befut.

És még érkeztek hozzájuk. (FOTÓ: K. A.)
És még érkeztek hozzájuk. (FOTÓ: K. A.)

Végeztünk a számolással, 160-an szorítanak a stadion előtt a Fradinak, de még vár pár szimpatizánst a tömeg.

A másik mai kupamérkőzésen az idegenbeli siker után vezet odahaza a Szolnok a Kisvárda ellen. Alakul a Fradi–Szolnok elődöntő. Sőt, tulajdonképpen teljesen biztossá vált.

A Ferencváros vezetősége elküldte az új Üllői úti stadionból a Fradi-sast alakító személyt. A klub modernebb köntösben kívánja megjeleníti a kabalaállatot. A Nemzeti Sport információi szerint a Fradi-sas – mint intézmény – természetesen marad. A szurkolói óhajoknak megfelelően modernebb alakban tér vissza az Üllői útra. BŐVEBBEN AZ ÜGYRŐL ITT!

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

41. PERC ÚJABB GÓL! Kukuruzovic passzol a vendégtérfél közepéről NAGY DOMINIK elé, aki a mai menetrend szerint beveszi a bal alsót. Jó 19-ről, laposan, ballal. 0–3!

40. perc Jobbról-balról: Bönig balos beadását kifejelik, Csilus jobbos ívelése meg elszáll mindenki előtt.

36. perc Újabb Fradi-helyzet: Ugrai betör a 16-os bal oldalára, ballal Kukuruzovic elé gurít, az alapvonallal párhuzamosan, de légiós ballábas lövése középre tart, laposan, fogja is Gelei.

Kukuruzovic adta be a kornert. Gól után gólpassz a horváttól.

33. PERC NULLA KETTŐ! VLADAN CSUKICS találja meg leghamarabb a labdát egy szöglet utáni kavarodás végén, és estében ballal a bal alsóba helyezi azt. 0–2!

29. perc Vladan Csukics Ugraihoz, ő Nagy Dominikhoz passzol, aki kisodródva, balról kapura lő, de Geleinek ezt fognia kellett. Előbb maga elé ütötte pontosabban a labdát, a félmagasan szállót, de aztán csak elkapta.

27. PERC VEZET A FRADI! STJEPAN KUKURUZOVIC megcsinál egy cselt a hazai kaputól jó 20 méterre, középen, majd ballal a bal alsóba talál. Gelei hiába vetődik az erősen megküldött labda után: 0–1!


Philipp Bönig készített elő, a bal szélről.

23. perc KAPUFA! Nagy Dániel tör bátran előre, majd 14-ről jobbal majdnem beveszi a jobb alsó sarkot, és olyan közel jár a gólhoz, hogy a labda a kapufa tövéről hagyja el a játékteret!

17. perc
Stjepan Kukuruzuvic közelít a 16-oshoz, majd jobbal nem sokkal véti el a jobb alsót.

15. perc
Ugrai Roland például jobbal lő a 16-os bal sarka elől, de Gelei jobbra eldőlve fogja a középmagasan szálló labdát.

Sokkal többet támad eddig a Fradi.

14. perc Az előreosonó Wild Tamás postázná az ellencsapást, de jobblábas lövése egy Fradi-bekken csattan.

Gelei Károly és József után újabb remek kapus a Gelei-famíliában, immáron unokai minőségben.

10. perc
A Nagyok közül Dániel is a léc alá lőne, kissé balról, a 16-os előteréből, 24 méterről, jobbal, de Gelei Vince kitolja szögletre a labdát. Középről.

9. perc
Az eső elcsendesedik (az előbb úszott el egy dinnyehéj a lelátók alatt), majd mintha mindegy volna, el is áll.

7. perc
Az első helyzet! Csilus Ádám szép jobb oldali beadására egyedül érkezik Nagy Dominik, de az ötösről a léc fölé fejel. Nem sokkal.

3. perc Megszenvednek a felek a pályával, és sokszor bizony a labdával is.

Ahogyan az várható volt, a stadionon kívül többen szurkolnak a zöld-fehéreknek, mint a pálya körül.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga-kékben, a vendégek tiszta fehérben.

Az időjárás nem volt kegyes ehhez a mérkőzéshez, esik, fúj.

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

„A Csákvár nem jelenthet gondot az 5–0-s első meccs után" – Thomas Doll nem kertelt a FradiTV-nek adott nyilatkozatában.

Az új, vénaszkenneres beléptetőrendszer kialakítása óta legutóbb szeptember 10-én a Vecsés elleni Magyar Kupa-találkozóra kísérték el a Fradit a szervezett szurkolói csoportok, most ismét mérkőzésen buzdítják kedvenc csapatukat.

A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldal felhívása szerint szervezett utazás nem lesz, a drukkerek a helyszínen találkoznak. Várhatóan kintről szurkolnak a zöld-fehéreknek.

A Csákvár kétszáz jegyet biztosított a vendégeknek a találkozóra, és a belépéshez szükség volt szurkolói kártyára. A szabályzat ellen tiltakozó ultrákat azonban ez nem állította meg, nekivágtak a túrának.

„Most is, mint az első mérkőzésen, igyekszünk játszani, és megtartani a labdát. Sőt, szeretnénk helyzeteket kialakítani, és gólt szerezni. Ez akkor sikerülhet, ha bátran futballozunk. Mivel az előnye behozhatatlan, a Ferencváros gyakorlatilag a teljes cseresorát pályára küldheti, nem hiszem azonban, hogy a szerepet kapók lebecsülnének bennünket. Épp ellenkezőleg! Azok, akik ezúttal lehetőséghez jutnak, bizonyítani akarják Thomas Dollnak, hogy fontos bajnokikon is helyük van a kezdők között."

Az eredmény tehát sokadrangú kérdés Csákváron, ám van, amiből nem enged a klub vezetősége. Azt már az első mérkőzés is aláhúzta, nem akarja „betolni a csapatbuszt" a gólvonalra, hiszen aligha engedheti meg magának, hogy játékosai rendre arra rugdossák a labdát, amerre állnak.

„Már az elején tisztáztuk, hogy a csapatok között osztálynyi különbség van – mondta Bognár György. – A Ferencváros az élvonalban dobogós, mi meg a kiesés ellen küzdünk a másodosztályban. A továbbjutás eldőlt, ez nem is kérdés. A véleményem azonban változatlan, megérte idáig eljutnunk, hiszen egy neves csapat lehetett az ellenfelünk, ráadásul ezer-ezerötszáz csákvári láthatja a Ferencvárost. Ilyesmire több évtizede nem volt már példa, valószínűleg nem is lesz egyhamar. Nagy hírű klubot szerettünk volna ellenfélnek, hát megkaptuk, s örülünk neki."

Ötgólos hátrányban nehéz már mit kitalálni. Tegyük hozzá rögtön, most nem is muszáj, mivel az NB II-es csákváriak már a sorsolás pillanatában tudták, hogy a párharc esélyese a Ferencváros, amely érvényesítette a papírformát, és az Üllői úti mérkőzésen 5–0-ra legyőzte ellenfelét. Ez azonban cseppet sem szegte a másodosztályú kis csapat kedvét, sőt Bognár György szakmai igazgató váltig állítja, hogy futballünnepként tekintenek a keddi mérkőzésre – is.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai is elkísérik a zöld-fehéreket a ma esti, Csákvár elleni Magyar Kupa-negyeddöntőre, amelynek első mérkőzését Busai Attiláék 5–0-ra megnyerték hazai pályán.

A billentyűknél: B.J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ AQVITAL FC CSÁKVÁR–FERENCVÁROS MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ VISSZAVÁGÓJÁN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik