Magyar Kupa: a Vasas tizenegyesekkel a nyolc között

Vágólapra másolva!
2012.11.28. 20:41
null
Piros-kékek a nyolc között: a Vasas izgalmas végjátékban vívta ki a továbbjutást (Fotó: Pozsonyi Zita)
A Létavértes és a Vác után harmadik alacsonyabb osztályú csapatként a Vasas is kiharcolta a Magyar Kupában a negyeddöntőbe jutást. Az angyalföldiek hazai pályán a 90. percig tartották a Békéscsaba ellen a nekik megfelelő 0–0-t, de a vendégek Obot góljával kiharcolták a hosszabbítást. A ráadásban nem esett gól, a tizenegyespárbajban a Vasas 4–3-ra győzött és továbbment.

Az első félidő elején a Vasas többször is megkeverte a vendégek védelmét, de a befejezések pontatlanok voltak, majd a Békéscsaba is egyre többet veszélyeztetett: egy ízben a kapufa mentette meg az angyalföldieket, és Denis Samuel Obot is nagy lehetőséget hibázott el közelről. A fordulást követően a Vasas részéről Bobo, a békéscsabaiaktól Obot rontott ziccert, de az eredmény 0–0 maradt – egészen a 90. percig, amikor Obot betört az angyalföldi tizenhatoson belülre, és a hálóba lőtt, kiharcolva ezzel a hosszabbítást.

A ráadásban a Vasasból Mundi járt legközelebb a gólhoz, de szabadrúgását védte Scsekics, a Békéscsaba két helyzetet pazarolt el – a vendégek a legvégén Lengyel Dániel kiállítása miatt meg is fogyatkoztak.

Az eredmény nem változott, jöhetett a tizenegyespárbaj. Az első három sorozatban senki nem hibázott, a negyedikben viszont mindkét rúgó, Bobo és Nadaban is. Az ötödik sorozatban Katona belőtte tizenegyesét, és egy békéscsabai hiba – Makra lövését védte Szatmári – már elég volt, továbblépett a nyolc közé a Vasas!

PÁRHARC KIFULLADÁSIG...

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
VASAS–BÉKÉSCSABA 0–1 (0–0, 0–1, 0–1) – 11-esekkel 4–3
Illovszky-stadion, 500 néző. Vezette: Fábián M. (Márkus T., Galán R.)
VASAS: Szatmári – Görgényi, Nikolov, Kárpáti, Katona M. – Ferkó, Thiago – Simek (Kovács D., a szünetben), Szilágyi (Mundi R., 81.), Deyvison (Polényi, 71.) – Bobo. Vezetőedző: Szapor Gábor
BÉKÉSCSABA: Scsekics – Mészáros L., Lengyel D., Botis, Juhász Gy. – Leucuta, Raducu (Balázs J., 82.), Makra – Obot, Randjelovics (Huszár, 115.), Majoros (Nadaban, 65.). Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Obot (0–1) a 90. percben
Kiállítva: Lengyel D. (a játékvezető megsértéséért) a 119. percben
Továbbjutott: a Vasas 1–1-es összesítéssel, 11-esekkel
MESTERMÉRLEG
Szapor Gábor: – Nagy küzdelmet vívtunk, kár volt a hajrában bekapott gólért, de a tizenegyespárbajt mi bírtuk jobban. Minden dicséretet megérdemelnek a játékosok. Nagyszerű csapatom van.
Dajka László: – Gratulálok a Vasasnak, a szerencsésebb csapat jutott tovább.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik