Magyar Kupa: hosszabbítás után nyert a PAFC Sopronban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.25. 17:05
null
Lencse László (kékben) a hosszabbításban lőtte tovább a PAFC-ot (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójában a Puskás Akadémia hosszabbításban harcolta ki a 3–2-es győzelmet és a továbbjutást a Soproni SVSE otthonában. A másodosztályú csapatok közül idegenbeli győzelmével továbbjutott a Nyíregyháza, a Gyirmót és a Kisvárda is. A Biatorbágy legyőzte 2–1-re otthon a Mosonmagyaróvárt, így az NB III-as csapat kiesett. Az egyetlen olyan párosításban, amelyben megyei csapatok csaptak össze, a megyei I. osztályú Kemecse SE 2–1-re felülmúlta a megye II-es Pilisi LK-t.

Sopronban az előző körben az Andráshidát legyőző Puskás Akadémia folytatta magyar Kupa-szereplését, és a 11. percben hátrányba került: Nyilasi Bálint szöglete után Baranyai Norbert talált közelről Somodi Bence kapujába. A PAFC szintén szögletből egyenlített, Haraszti Zsolt pontrúgásából Lencse László volt eredményes.

A kiegyenlített első félidőt követően a második igazi tűzijátékkal kezdődött, megdolgoztatták a kapusokat a csapatok. A félidő derekán gólváltás történt, a vendégek Francisco Gallardo beadása után Zsolnai Róbert közelről szerzett góljával fordítottak, de Szabó László parádés találattal válaszolt. A rendes játékidőben nem esett több gól, jöhetett a hosszabbítás. Ennek ötödik percében Zsolnai visszafejelt labdáját Lencse lőtte 20 méterről a kapuba, megint vezetett a PAFC. A Sopron megint egyenlíthetett volna egy percen belül, csakhogy a szabálytalanságáért – második sárga lapja után – kiállított Baracskai Roland lökését követően megítélt büntetőből Gaál Bálint a kapu fölé lőtt.

A Sopron az emberelőnyt sem tudta kihasználni az előnyét olykor pimasz időhúzással őrző PAFC ellen, így az élvonalbeli klub jutott a 4. fordulóba.

A Nyíregyházának nem kellett messzire utazni: az NB II listavezetője a Nyírbátor vendégeként lépett pályára, és Bajzát Péter, illetve Huszák Tamás első félidő hajrájában szerzett gólja után 2–0-s győzelmet ünnepelhetett.

A Kisvárda ellenfele a Nagykőrös volt, és a második vonalbeli csapat továbbjutása nem forgott veszélyben: Oláh Dávid az első játékrész közepén szerzett vezetést, és ugyan a kőrösiek sokáig jól tartották magukat, az utolsó húsz percben Dusan Pavlov duplázott, így végül hárommal nyertek a várdaiak. A Gyirmótnak Laki Balázs szállította a győzelmet, a támadó a 10. és a 36. percben talált be Zalaszentgróton.

A Dunaújváros Hévízen lépett pályára, és a játéknap legkönnyebb győzelmét aratta. Pedig a 12. percben még a hazaiak szereztek vezetést Horváth Máté révén, ám aztán jött Böőr Zoltán, aki bő félóra játékidő alatt négyszer is bevette a kaput, a vendégek pedig végül kiütéses győzelmet könyvelhettek el.

Hosszabbításra kényszerült a Szeged Tiszaújvárosban, ám Germán Tamás egy szöglet után továbbfejelte Nyilas Elek csapatát a negyedik fordulóba. A Felsőzsolca–Cigánd összecsapáson a megyében szereplő hazai csapat közel járt a bravúrhoz, ám tizenegyesek után végül a harmadosztályú Cigánd maradt életben.

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ
Soproni VSE (NB II)–Puskás Akadémia FC 2–3 (1–1, 2–2, 2–3) – hosszabbítás után

Sopron, 600 néző. V: Pintér Cs. (Márton Zs., Kepe A.)
SOPRON: Halasi – Fazakas G., Baranyai, Tóth M., Maráczi (Pető B., 91.) – Sifter (Horváth A., 85.), Fazekas N. – Gaál, Nyilasi B. (Erdélyi, 77.), Szabó L. – Bali. Szakmai igazgató: Supka Attila
PAFC: Somodi – Margitics, Vaszicsku, Szekeres (Tamás, 35.), Baracskai – Haraszti, Nikolics (Papucsek, 118.), Luque (Gallardo, 25.), Bertus – Zsolnai, Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Baranyai (1–0) a 11., Lencse (1–1) a 28., Zsolnai (1–2) a 64., Szabó L. (2–2) a 66., Lencse (2–3) a 96. percben
Kiállítva: Baracskai (második sárga lap után) a 98. percben

Voyage SE (megyei I. o.)–ESMTK (NB III) 2–3
Nyírbátor (NB III)–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 0–2
Sárszentmiklós SE (megyei II. o.)–Csákvári TK (NB III) 0–1
Geresdlak SE (megyei I. o.)–Bajai LSE (NB III) 1–3
Zalaszentgróti VFC (megyei I. o.)–Gyirmót FC Győr (NB II) 0–2
Pilisi LK (megyei II. o.)–Kemecse SE (megyei I. o.) 1–2
Nagykőrösi Kinizsi (megyei I. o.)–Kisvárda (NB II) 0–3
VSE Biatorbágy (megyei I. o.)–Mosonmagyaróvár (NB III) 2–1
Hévíz SK (megyei I. o.)–Dunaújváros PASE (NB II) 1–7
UFC Szekszárd (NB III)–BKV Előre (NB III) 1–0
FC Tiszaújváros (NB III)–Szeged 2011 (NB III) 0–1 – hosszabbítás után
Felsőzsolca VSC (megyei I. o.)–Cigánd SE (NB III) 2–2 – tizenegyesekkel: 2–4

KEDDI EREDMÉNYEK

Kazincbarcikai SC (NB III)–Mezőkövesd-Zsóry 3–4
Balatonfüred (NB III)–FC Ajka (NB II) 0–2
Rákosmente KSK (NB III)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II) 0–3

Az MK versenykiírása szerint a kupa 4. körében (a legjobb 32 között) a mostani, 3. fordulóból továbbjutó 16 csapathoz csatlakozik a 2012–2013-as szezon 16 NB I-es együttese, azaz az előző kiírásban az élvonalból kiesett Siófok és Egri FC is akkor kapcsolódik be a Magyar Kupa küzdelmeibe, miközben a jelenleg NB I-es Mezőkövesd és Puskás Akadémia FC már javában játssza MK-meccseit.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik