Magának tette szorossá a meccset a Paks

Vágólapra másolva!
2011.07.17. 21:03
null
A Paks győzelemmel kezdte a bajnokságot (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó NB I nyitó fordulójában az előző idényben ezüstérmes Paks a kupagyőztes Kecskemétet fogadta. Hrepka Ádám szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, de tíz perc elteltével Jovica Stokic egyenlített. A második félidő elején Bartha László góljával megint a paksiaknál volt az előny, majd a 74. percben Böde Dániel találatával már 3–1-re is vezettek. Az utolsó percben azonban Simon szépített, s a hosszabbításban a vendégek akár egyenlíthettek is volna.
Alaposan ráijesztettek a vendégek a paksiakra, hiszen Stokic lövése után Csernyánszki kapus csak a kapufa segítségével tudott hárítani. Ezt követően viszont a hazaiak vették át az irányítást, s Böde, valamint Bartha cél tévesztett lövése után a 20. percben meg is szerezték a vezetést.

Történt, hogy Magasföldi bal oldali szöglete után Bartha csúsztatta tovább a labdát, amely így a középen üresen érkező Hrepka Ádámhoz került, aki – miután üggyel-bajjal megszelídítette azt – három méterről a kapu közepébe lőtt (1–0).

Öt perccel később Hrepka a második gólját is megszerezhette volna, de 8 méteres fejese kevéssel a kapu mellé szállt. Fél óra elteltével viszont némi meglepetésre egyenlítettek a vendégek, miután Gyurcsó adta be a labdát jobbról, és az érkező Joco Stokic 22 méterről, kapásból a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1–1).

Egy perccel később akár fordíthattak volna a vendégek, de Gyurcsó lövése centikkel elkerülte a kapu jobb felső sarkát. A félidő hajrája aztán megint a hazaiaké volt, de sem Éger, sem Böde fejeséből nem született gól, így a szünetben döntetlen volt az állás.

A vendégek trénere a szünetben az egyenlítő gólban szerepet játszó mindkét játékosát, Gyurcsót és Stokicot is lecserélte. Bánhatta, mert a 49. percben újra a hazaiaknál volt az előny: szögletet követően Bartha László fordulásból a kapu bal alsó sarkába lőtt (2–1).

Ezt követően megint a kecskemétiek próbálkoztak, de miután Foxi és Litsingi helyzete is kimaradt, a 74. percben Böde Dániel is a kecskeméti kapuba talált (3–1). A vége akár kiütéses hazai győzelem is lehetett volna, de Kiss Tamás lövése a kapufán csattant, az utolsó percben pedig Simon Attila szépíteni tudott (3–2).

A ráadásban aztán Foxi akár egyenlíthetett volna, de a lövését óriási bravúrral védte Csernyánszki, megmentve ezzel a győzelmet a hazaiaknak.

„KIVÉGEZHETTÜK VOLNA A KECSKEMÉTET!”

PAKS–KECSKEMÉT 3–2

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

„Sok sikert kívánok csütörtökre a Kecskemétnek az Európa-liga-mérkőzéshez. Mindkét csapat a csütörtöki rendkívül erős iramú mérkőzés után egy nagyon izgalmas, lendületes, jó iramú mérkőzést játszott. Látványos támadásokat vezettünk, de óriási tanulsága számunkra a találkozónak, hogy nem szabad a hajrára hagyni a döntést. Három egyes vezetésünknél ugyanis rengeteg helyzetet hagytunk ki. Dicséret a fiúknak, hiszen egy rendkívül jó Kecskemétet sikerült legyőznünk" – mondta Kiss Károly, a Paks vezetőedzője.

„Először is gratulálok a Paks együttesének, egy rendkívül izgalmas mérkőzést játszottunk. A franciák erre azt szokták mondani: déja vu. Sokszor jártunk már így Pakson. Az első és az utolsó pillanatban is óriási helyzetet hagytunk ki, majd a légiósaink is hihetetlen helyzetben hibáztak. Az első két kapott gólunkat megelőzően olyan hibákat követtek el játékosaim, amilyet csak a megye kettes szintű bajnokságban engedhetnének talán meg. Nyolcvan százalékban pontatlanok voltak a passzaink, ebből kifolyólag nem is tudtunk jó eredményt elérni. Végezetül pedig sok sikert kívánok a Paksnak a csütörtöki Európa-liga-mérkőzésre" – mondta a Kecskemétet irányító Tomiszlav Szivics.

AZ ÁLLÁS
1. DVSC-TEVA 1 1 5–2 +3 3
2. DVTK 1 1 4–1 +3 3
3. MVM Paks 1 1 3–2 +1 3
4. Győri ETO FC 1 1 2–1 +1 3
5. Lombard Pápa Termál FC 1 1 1–0 +1 3
5. Pécsi MFC 1 1 1–0 +1 3
7. Ferencvárosi TC 1 1 2–2 0 1
7. Kaposvári Rákóczi 1 1 2–2 0 1
9. BFC Siófok 0 0–0 0 0
9. Videoton FC 0 0–0 0 0
11. Kecskeméti TE 1 1 2–3 –1 0
12. Budapest Honvéd 1 1 1–2 –1 0
13. Szombathelyi Haladás 1 1 0–1 –1 0
13. Újpest FC 1 1 0–1 –1 0
15. Vasas-HÍD 1 1 2–5 –3 0
16. ZTE FC 1 1 1–4 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik