Macron-kupa: dán diadal, 4. a Honvéd, 5. a Puskás Akadémia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.04. 06:34
A dán Aalborg BK labdarúgócsapata nyerte meg a IV. Honvéd-Macron-kupa utánpótlástornát, miután a döntőben 3–2-re legyőzte az angol West Bromwich Albiont. A házigazda Bp. Honvéd-MFA 1–0-ra kapott ki a bronzmeccsen a szerb Partizan Beogradtól, így a 4. helyen végzett, az 5. az osztrák Admira Wacker ellen 5–3-ra győző Puskás Akadémia lett.

A Puskás Akadémia az 5. helyért lejátszott mérkőzésen már az 1. percben megszerezte a vezetést az Admira ellen, majd 4–1-re elhúzott – a végén még potyogtak egy kicsit a gólok, de a felcsútiak biztos győzelmét nem fenyegette veszély.

A bronzmérkőzésen a Honvéd-MFA a 65. percben Predrag Velicskovics kiállítása miatt emberelőnybe került a Partizan Beograd ellen, ám nem tudta kihasználni ezt, sőt – Bogdan Radojkovics remek egyéni alakítás után szerzett gólja a 71. percben a szerbek javára döntötte el a mérkőzést.

„A játékosokat nem tudom elmarasztalni, mert futottak, hajtotta, becsülettel küzdöttek – értékelt az utanpotlassport.hu-nak Tóth Csaba, a Honvéd U19-eseinek edzője. – Nem volt sok helyzetünk, de azokat gólokra kellett volna váltani. Sajnálom, hogy emberelőnyben nem tudtuk eleget birtokolni a labdát, és gólt kaptunk.”

A döntőben Sebastian Andersen góljával az Aalborg szerezte meg a vezetést, de a West Brom Sam Field révén egyenlített. Andersen remek fejesével ismét az Aalborg került előnybe, majd a csatár a 35. percben már mesterhármast is ünnepelhetett – Bradley Sweeney a hajrában ugyan még a saját tizenegyese utáni kipattanót értékesítve szépített, de a kupagyőztes így is a dán csapat lett, első alkalommal a torna történetében.

IV. HONVÉD-MACRON-KUPA, BOZSIK-STADION
Döntő: Aalborg (dán)–West Bromwich Albion (angol) 3–2
Bronzmérkőzés: Bp. Honvéd-MFA–Partizan Beograd (szerb) 0–1
Az 5. helyért: Puskás Akadémia–Admira Wacker (osztrák) 5–3
A torna végeredménye:
1. Aalborg BK
2. West Bromwich Albion
3. Partizan Beograd
4. Bp. Honvéd-MFA
5. Puskás Akadémia
6. Admira Wacker
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik