nemzetisport.hu 2014.06.20 07:34 Frissítve: 2015.01.11 02:54

Lombard: Ilyen lehetőség nem mindig adódik - Mátyus

Mátyus János, az élvonalbeli Lombard FC csütörtökön kinevezett új vezetőedzője győztes típusú futballistákat keres csapatába, míg a pápai szerepvállalásáról elárulta, hogy az számára nem pénzkérdés volt, hanem egy olyan lehetőség, amely nem mindig adódik egy fiatal magyar edző számára, aki NB III-as klubtól köszönt el.

 

„A megállapodás nem pénzkérdés volt – mondta Mátyus János. a Nemzeti Sportnak. – Én is szeretnék sok pénzt keresni, de a fizetés másodlagos volt, hiszen tudom, ilyen lehetőség nem mindig adódik. Nem sok edző dolgozott negyvenéves kora előtt az NB I-ben. Magam amúgy is úgy gondoltam az edzői karrieremre, hogy több lépcsőfokot is átugrottam, egyből a másodosztályban kezdhettem, és most itt az újabb lehetőség. Nem hittem volna, hogy a harmadosztály után itt lesz alkalmam a bizonyításra, élni szeretnék az eséllyel.”

„Sok függ a kerettől, ahogy Simon Tibor mondta egykor, a győztes típusokat keressük – említette az edző a terveiről. – Szembe kell menni bizonyos trendekkel: sok fiatal súlyos önértékelési zavarokkal küzd. Azért, mert rúgsz egy gólt, még nem kell azt hinni, hogy a Barcelonában a helyed – én is voltam fiatal játékos, emlékszem jól, de az nem működik, hogy egy jó passz után semmi tisztelet nincs a futballistában a társai, az edzői, a szurkolói, a klubja iránt. Én is szerettem a divatos cipőt, én is belőttem a sérót meccs előtt, aztán széthajtottam magam. Ha valaki képes meghalni a pályán a sikerért, engem nem zavar, ha narancssárga stoplisban tipeg ki a pályára vagy kék a haja. Legyen tetkó, de legyen futball is. Azt tudtam ígérni a tulajdonosnak, hogy akaratos, küzdeni tudó, harcos csapatom lesz. Győzelmet nem ígérhettem, de azt igen, hogy kilencven percig rohan a csapat.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A LOMBARD PÁPÁNÁL
Érkezők:
Távozott/távozhat: Beliczky Gergő (Gyirmót – kölcsön után végleg), Eszlátyi István (Sopron?) Lazar Arszics (szerb, ?), Georges Griffiths (elefántcsontparti, SV Ried – Ausztria, kölcsönből vissza), Kulcsár Kornél (?), Nagy Sándor (Gyirmót), Németh Milán (DVTK?), Orosz Márk (Ferencváros – kölcsönből vissza), Présinger Ádám (Gyirmót)
Kiszemeltek:
2020.06.02 21:12:49

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Oda lehet érni itthonról a csúcsra magyar futballedzőként.

2020.06.02 15:42:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A góllövőlista vezetője 9-es osztályzatot kapott. Az NS szerint Iványi Zoltán tévedett Diósgyőrben.

2020.06.01 21:21:35

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Többször is egy fatörzs mögött megbújva toporgott…

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.