Elképesztő kihagyott helyzetek igen, gól nem volt a derbin

Vágólapra másolva!
2014.12.10. 17:22
null
Bár a párharc az első meccsen eldőlt, parázs jelenetek a visszavágón is voltak – itt Busai és Heris tanakodik (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjében az Újpest 0–0-s döntetlent játszott hazai pályán az FTC-vel, így a zöld-fehérek 4–1-es összesítéssel jutottak be a legjobb nyolc közé.

Az első mérkőzést 4–1-re megnyerte a Ferencváros, így papíron csak formalitásnak ígérkezett a visszavágó. A vendégeknél ennek megfelelően Thomas Doll – a Ligakupában ebben a szezonban első mérkőzését játszó – Dibusz Dénes elé mind a négy belső védőjét a kezdőbe rakta, és bár Batik Bence középpályást játszott, csak előnye megtartására törekedett a Fradi. Az újpestieknél Kim Ojo nem került be a keretbe, mert a keddi edzésen ütközött egy csapattársával, és elképzelhető, hogy arccsonttörést szenvedett.

Annak ellenére, hogy a játék többnyire a ferencvárosi térfélen zajlott, az első helyzet a vendégek előtt adódott, Philip Bönig kapott jó labdát a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, hat méterről azonban Dmitrovicsba lőtte a labdát.

Innentől kezdve az első félidő még inkább az Újpesté volt. Rodrigo Rojo veszélyeztetett többször a bal szélen, ziccerbe azonban Filip Sztaniszavljevics került. A szerb labdarúgó sehonnan sem volt képes gólt lőni: a 22. percben hat, a 34. percben hét, a 37. percben pedig két (!) méterről sem tudott a kapuba találni, így 0–0-val fordultak a felek.

Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Doll kénytelen volt lecserélni Busai Attilát. Az első mérkőzésen mesterhármast szerző támadó sárga lapja után sem nyugodott le, a német szakember meg akarta előzni, hogy kiállítsák játékosát.

A második játékrész negyedik percében Enis Bardhi két szép csel után 12 méterről kapura lőtt, Dibusz hatalmas bravúrral védett, a kipattanót Dusan Vasziljevics a hálóba lőtte, de a középpályás lesen volt.A második félidőben a két játékos (Vasziljevics és Dibusz) több ízben is összecsapott, a párharcokat azonban rendre a kapus nyerte meg.

Az utolsó fél órára úgy tűnt, az Újpest feladta a reményt, hogy továbbjusson. A 89. percben Nagy I Gábor megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni, ziccer azonban nem alakult ki – a Ferencváros 4–1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé a Ligakupában.



LABDARÚGÓ LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

ÚJPEST–FTC 0–0
Újpest, 300 néző. Vezette: Iványi
ÚJPEST: Dmitrovics – Nego, Heris, Litauszki, Rojo (Mboma, 67.) – Nagy I G.,Vasziljevics, Balogh B. – Simon (Forró, 50.), Sztaniszavljevics, Bardhi (Ahmeti, 81.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Nalepa, Bönig (Bosnjak, 78.) – Batik (Haris, 84.), Kukuruzovic (Nagy Dominik, 55.), Csukics – Holman (Lauth, 75.) Busai (Böde, 38.). Vezetőedző: Thomas Doll
Kiállítva: Nagy I Gábor (89.)
Továbbjutott: a Ferencváros 4–1-gyel

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
DVSC-Teva–Videoton
Pécsi MFC–MTK
Ferencváros–Szigetszentmiklósi TK
Diósgyőr/Budapest Honvéd–Nyíregyháza

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: véget ért a találkozó, 4–1-es összesítéssel továbbjutott a Ferencváros!

89. perc: Nagy I Gábor megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.
86. perc:
Nagy I Gábor lőtt távolról, mellé ment a kísérlet.
84. perc: Haris Attila jött Batik Bence helyére.
83. perc: Dibusz ment önfeláldozóan az újpesti támadók elől.
82. perc:
Nego beadása szállt el a Fradi kapuja felett.
81. perc: újabb csere: Benat Ahmeti állt be Enisz Bardhi helyett.
78. perc:Philip Böniget Predrag Bosnjak váltotta.
75. perc: Holman Dávid helyére Benjamin Lauth érkezett.
74. perc:
ismét Nego adott középre, a lecsorgó labdát Balogh lőtte volna kapura, Nalepa azonban szögletre mentett az utolsó pillanatban.
72. perc: Balogh szabálytalankodott Dilaverrel szemben, a bosnyák jobbhátvéd nagyon felhúzta magát ezen és fejelő mozdulatot tett, ezért sárga lapot kapott.
69. perc: Vasziljevics 20 méterről félmagasan lőtt, fölé szállt a labda, de nem volt rossz kísérlet.
67. perc:Rodrigo Rojo helyén Aristote Mboma folytatta. Valószínűleg mindkét játékos a búcsúmeccsét játssza lila-fehérben.

Bár az újpesti játékosok azt mondták, mindent megtesznek, hogy ledolgozzák hátrányukat, már fél óra sincs hátra a mérkőzésből, és úgy tűnik, a hazaiak feladták a továbbjutás lehetőségét.

63. perc: Böde passzolt Holmanhoz, a támadó azonban hosszan tolta meg a labdát, így nem tudott helyzetbe kerülni.
60. perc: Litauszki lökte fel Bödét, szabadrúgás.
57. perc: Böde próbálta meg egyedül feltörni az újpestiek védelmét. Nem sikerült.

55. perc: sérülés a Fradinál is, Stjepan Kukuruzovic helyére érkezett Nagy Dominik.
54. perc: Újabb Dibusz-bravúr! Nego beadását Vasziljevics húzta kapura hat méterről, Dibusz a rövid saroknál ismét nagy bravúrral védett!
52. perc:
Sztaniszavljevics lapos beadását fogta meg Dibusz, aki ma (is) csapata legjobb játékosa.
50. perc: Forró Gyula érkezett a sérült Simon Krisztián helyére.
49. perc: Bardhi két szép csel után 12 méterről lőtt, Dibusz hatalmas bravúrral védett, a kipattanót Vasziljevics a hálóba lőtte, de a középpályás lesen volt.
48. perc: Vasziljevics lőtt 20 méterről, Dibusz könnyedén védett.
47. perc:
Simon Krisztián jelezte, hogy cserét kér.
46. perc: elkezdődött a második játékrész!

45+1. perc: vége az első félidőnek!

45. perc: egy percet hosszabbított a játékvezető.
45. perc: Nego beadása után Pavlovic szabadított fel, a szöglet azonban Dibusz kezébe szállt.
44. perc: Bardhi egy szép csel után 18 méterről kapu fölé lőtte a labdát
42. perc: Litauszki buktatta Batikot, szabadrúgást végezhetett el 20 méterről a Fradi, Kukuruzovic beadása azonban veszélytelen volt.
41. perc: Nego kerülhetett volna helyzetbe, de lesen volt.

38. perc: Doll lecserélte forrófejű játékosát, mielőtt kiállították volna. Busai Attila helyén Böde Dániel folytatta.
37. perc: MI MARADT KI??!! Vasziljevics cselei után Nagyhoz passzolt, aki keresztbe lőtte a labdát, Sztaniszavljevics azonban két méterről (!) sem képes a kapuba találni! Óriási helyzet volt!
35. perc: Kukuruzovic beadásáról épphogy lemarad Busai, pedig négy méterről könnyedén gólt szerezhetett volna. Továbbra sincs gól.
34. perc: Heris ismét felrúgta Busait, ez most sárgát hozott neki. Nagy I Gábor pedig reklamálásért kapott lapot.
34. perc: Simon beadása után Mateos luftot rúgott, az érkező Sztaniszavljevics azonban hét méterről Dibuszba rúgta a labdát.
31. perc: kisebb csetepaté, Heris rúgta fel Busait, a Ferencváros támadója ezt zokon vette, és heves vitába kezdett ellenfelével. Nem volt szükség lapra a kedélyek megnyugtatása érdekében.
31. perc: Rojo beadása pontatlan.
28. perc: itt a második sárga lap, ezt Busai kapta Simon megrúgásáért.
27. perc:
Nego adott kötényt Batiknak, majd elesett, a játékvezető sípja azonban néma maradt.
26. perc: Bardhi szabadrúgását Sztaniszavljevics fejelte kapura, Dibusz könnyedén védett.
25. perc: Mateos felrúgta Vasziljevicset, sárga lap.

A Fradi abszolút a kontrákra rendezkedett be, főleg a zöld-fehérek térfelén zajlik a játék.

22. perc: Simon passza után Sztaniszavljevics került nagy helyzetbe – a játékvezető szerint nem volt lesen –, ám hat méterről nem találta el a kaput. Ez ziccer volt! Maradt a 0–0.
22. perc:
Holman tört volna be a tizenhatoson belülre, ám Heris szerelte.
20. perc: Rojo remekül játszik, egy szép csellel megindult, majd Simonhoz passzolt, a szélső azonban nagy helyzetben a kapu fölé lőtt. Itt a második helyzet, ezen kívül kevés esemény történt az első húsz percben.
18. perc: Rojo beadása veszélytelen.

Elképzelhető, hogy műteni kell Kim Ojót, az újpestiek nigériai csatárát. Részletek itt!

15. perc: itt az első helyzet! Bönig kapott jó labdát a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, hat méterről azonban Dmitrovicsba lőtte a labdát.
14. perc: Nalepa és Vasziljevics küzdött az alapvonalnál, újabb szöglet következett, a sarokrúgás után szabadrúgás kifelé.
12. perc: Rojo rúgta fel Batikot a felezővonal közelében, szabadrúgás.
9. perc: Rojo beadását most kifejelte Pavlovic, de csak szögletre tudott menteni. A sarokrúgás után Dilaver tisztázott, az ismételt beadást pedig Dibusz húzta le.
8. perc: Simon beadását Nagy fejelte Pavlovic mellől kapura, Dibusz vetődve védett.
7. perc:
Dilaver beadása volt magas, Dmitrovics könnyedén lehúzta Holman elől a labdát.
5. perc: Mateos szabálytalankodott Naggyal szemben, a szabadrúgást kifejelték a Fradi védői.

A kezdőrúgást a hároméves Szabó Benedek – vonakodva ugyan, de – elvégezte, így kezdődött meg a találkozó. Helyszínen lévő kollégánk szerint 3–400 szurkoló van kint a derbin.

1. perc: Simon lövése ment kevéssel mellé, jól kezdett az Újpest!

1. perc: elkezdődött a találkozó!

A visszavágóra mindkét vezetőedző több poszton változtatott. Az újpestieknél Asmir Suljic és Kim Ojo ezúttal a keretben sincs, míg a vendégeknél Jova Levente helyett Dibusz Dénes véd, a kezdőbe pedig hat – elsődleges posztját tekintve – védőjátékos került be.

Az Újpest kedden bejelentette, hogy öt játékosa távozik a télen, ennek ellenére közülük Rodrigo Rojo a kezdőbe, Aristote Mboma és Ahmeti Berat a cserepadra került.

„Nem bántam meg, hogy játszottam az első mérkőzésen, mert mindenáron játszani akartam – mondta Dusan Vasziljevics, az Újpest középpályása. – A négy egyes vereség viszont elkeserített, egyik csapattól sem szabad kikapni így, a Fraditól pláne nem. Azt nem éreztem, hogy motivációs gondjaink lettek volna, nekem legalábbis nem volt. Az viszont megdöbbentett, hogy csak ötszázan látogattak ki a mérkőzésre. Tudom, hideg volt, esett az eső, ráadásul »csak« egy Ligakupameccs volt, de akkor is… Ezúton is kérem a szurkolóinkat, hogy a visszavágóra minél többen jöjjenek ki, mert a csapattársaim nevében is kijelenthetem, hogy hiába a háromgólos hátrány, nem adtuk fel a harcot! Amíg fikarcnyi esélyünk van a továbbjutásra, küzdünk! Szerintem képesek vagyunk rá, hogy hármat lőjünk a Ferencvárosnak. Én legalábbis hiszek benne. Mindent megteszünk azért, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk, de az a minimum, hogy legyőzzük a Fradit. Májusban a Magyar Kupát, júliusban a Szuperkupát nyertük meg, a bajnokságban csupán négy pontra vagyunk a dobogótól. Miután bejutottunk a negyeddöntőbe, az MK-címvédésben is reménykedünk, vagyis a győzelem méltó zárása lenne ennek az évnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik