Ligakupa: kettős győzelemmel döntőben a DVSC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 19:51
Elsőként a DVSC jutott be a labdarúgó Ligakupa 2015-ös döntőjébe, miután kettős győzelemmel búcsúztatta az MTK-t. A második mérkőzésen a Loki két hajrában szerzett góllal nyert 2–0-ra, és 5–1-es összesítéssel lépett tovább.

A meccset 3–1-es hátrányban kezdő, több játékosát nélkülöző MTK volt aktívabb az elején, próbált támadni, de ehhez képest a DVSC tudott kapura veszélyesebb lenni. Tisza Tibor és Szécsi Márk lövésénél is Hegedüs Lajosnak kellett hárítania. A Loki taktikusan nem hagyta kibontakozni a fővárosi csapatot.

Ráadásul Garami Józsefnek a szünetben Torghelle Sándort is le kellett cserélnie, miközben a DVSC folyamatosan hozta be a rutinos játékosait. Az MTK-nak egyre többet kellett kockáztatnia, a DVSC előtt így több kontralehetőség is nyílt. Az 57. percben Vadnai Dániel lőtt félfordulatból, de Verpecz István szépen védett.

A hajrában a DVSC tett róla, hogy végképp ne legyen izgulni való. Ludánszki Bence, majd Kulcsár Tamás is betalált, így a Loki kettős győzelemmel jutott be a döntőbe.

A finálét június 3-án rendezik, a másik párban szerdán rendezik a visszavágót, a Ferencváros 3–0-ra nyert az első meccsen a Budapest Honvéd ellen.

LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
MTK–DVSC-TEVA 0–2 (0–0)

Illovszky-stadion, 200 néző. Vezette: Berke Balázs (Kelemen Attila, ifj. Varga Gábor)
MTK: Hegedüs L. – Bese, Vass Á., Vukmir, Hajdu – Kanta J. (Schrammel, 50.), Thiam, Vogyicska (Szinanovics, 72.) – Gera, Torghelle (Cseke, a szünetben), Vadnai. Szakmai igazgató: Garami József
DVSC: Verpecz – Kuti, Máté (Szatmári, 78.), Brkovics, Ferenczi J. – Bereczki (Berdó, 57.), Ludánszki, Zsidai (Szakály, 57.), Soós B. (Mihelic, 70.) – Szécsi, Tisza (Kulcsár T., 57.). Vezetőedző: Kondás Elemér
G: Ludánszki (0–1) a 82., Kulcsár T. (0–2) a 91. percben
Továbbjutott: a Debrecen, 5–1-es gólkülönbséggel
MESTERMÉRLEG
Garami József:
– Arra használtuk fel a Ligakupát, hogy fiatal játékosainknak játéklehetőséget biztosítsunk, s velük sikerült az elődöntőig jutni. A Debrecen most megérdemelt jutott a fináléba.
Kondás Elemér: – Végig komolyan vettük a Ligakupa-sorozatot, örülök, hogy sikerült kiharcolnunk a döntőbe jutást, mindent megteszünk a döntőbeli győzelemért.

SZERDÁN JÁTSSZÁK
17.30: Budapest Honvéd–Ferencváros (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik