Ligakupa: három gól és három sérülés a Fradi mérlege

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.08. 17:55
null
Ha nem is szárnyalt a Ferencváros, de biztosan győzött (Fotó: Mirkó István)
A magyar Ligakupa F-csoportjának harmadik fordulójában a Ferencváros odahaza 3–0-ra legyőzte a másodosztályú Kaposvári Rákóczit. A gólokat Popov Patrik, Michal Nalepa és Böde Dániel szerezte, de utóbbi játékos, valamint a Ronald Lamah, David Mateos kettős is sérülést szenvedett. A Honvéd kispadján négygólos győzelemmel mutatkozott be a Gyirmót ellen Jasper Adrianus de Muijnck vezetőedző.

 

 

LIGAKUPA, F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
FERENCVÁROS–KAPOSVÁR 3–0 (0–0)
Budapest,
Üllői út. V: Nagy R.
Ferencváros: Jova – Nagy Dániel, Mateos (Batik, 15.), Haris A. (Valencsik, 76.), Bosnjak – Nalepa, Dilaver (Nagy Á., 63.) – Havojic, Lauth (Popov, a szünetben), Lamah (Somália, 20.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
A kispadon: Hajagos (k.), Busai
KAPOSVÁR: Somodi – Lakatos, Bank, Király V., Kovács O. (Nagy K., 60.) – Hadaró, Kozics, Kiss M. (Földes, a szünetben), Albert (Hampuk, 72.) – Dominic (Karacs, 69.), Kovács T. (Zsdrál, a szünetben). Vezetőedző: Márton Gábor
A kispadon: Rusák (k.), Házi
Gólszerző: Popov (48.), Nalepa (56.), Böde (67.)

Nem az eredményről fog szólni ez a mérkőzés – vezette fel a nemrégiben még élvonalbeli Kaposvár elleni kupamérkőzést Thomas Doll, a Fradi német mestere, de az általa pályára küldött Jova – Nagy Dániel, Mateos, Haris A., Bosnjak – Nalepa, Dilaver – Havojic, Lauth, Lamah – Böde csapat nem azt árulta el, hogy félvállról venné a találkozót.

Kollégája, Márton Gábor hat játékost lecserélt a hétvégi bajnokin pályára lépett gárdájából, de egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Rákóczi a mérkőzés első harmadában. Igaz, Benjamin Lauth vezetést szerezhetett volna az első negyedóra végén, de ziccerét fogta az exfradista Somodi Bence, és Doll nem is emiatt lett igazán ideges, hanem azért, mert előbb David Mateos, majd Roland Lamah is cserét kért húzódás miatt.

A Ligakupában mondhatni kötelező jellegű szűk családi körben nagyon is beszédes csendben csordogált a találkozó, amelyen azért Böde Dániel, Tomislav Havojic és Batik Bence is csak helyzetbe tudott kerülni, ám ha Somodi nem, akkor a kapufa hárított.

A szünetben Doll mester hosszasan értekezett a bűnrossz első félidőről játékosaival az öltözőben, és meg is lett foganatja szavainak, ugyanis az újrakezdés után hamar vezetést szerzett a Fradi. Igaz, a gólban maga Doll is nagy szerepet játszott, hiszen a Benjamin Lauthot váltó Popov Patriknak hárompercnyi futball is elég volt egy gólhoz: 1–0!

Nem sokra rá Michal Nalepa büntette meg a róla megfeledkező vendégvédőket (2–0), majd Popov visszaadta a gólpasszt Böde Dánielnek (3–0), és máris jobb hangulatban nézték a mérkőzést a helyszínen megtekintő ferencvárosi szurkolók.

A Márton-csapat az első kapott gól után valósággal összeesett, a fordulás után ötpercenként lőhetett volna gólt a Fradi. Hogy Dollt ne töltse el teljes elégedettséggel a második félidő, arról Böde hajrábeli (az utolsó perceket végül a pályán töltötte az ék) sérülése gondoskodott – az első félidőbeli szenvedés után végül is könnyedén, megérdemelten verte a másodosztályú Rákóczit a Ferencváros.

„Az első félidőben rosszul játszottunk, de a második félidőben sikerült jó teljesítményt nyújtani – nyilatkozta a Ferencvárost irányító Thomas Doll a fradi.hu-nak. – Ez a meccs fontos volt a fiatalok számára, akik velünk készülhettek, és lehetőséget kaptak a bizonyításra. Ők egyelőre a Ligakupában kaphatnak több szerepet, de ha megfelelő teljesítményt nyújtanak és felhívják magukra a figyelmet, akkor egyre komolyabban számolunk velük. A Kaposvár elleni meccs keserűsége, hogy két játékosunk megsérült, illetve, hogy páran nem megfelelő teljesítményt nyújtottak.”

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ferencváros 3
2 1
6–1 +5 7
2. MVM Paks
3
1 2

7–4 +3 5
3. Zalaegerszeg 3
1
1
1
3–4 –1
4
4. Kaposvár
3 3
1–8 –7 0

HONVÉD: KIÜTÉSSEL MUTATKOZOTT BE A MEGBÍZOTT EDZŐ

A Bp. Honvéd labdarúgócsapatának kispadján bemutatkozott a menesztett Pietro Vierchowod helyére megbízott vezetőedzőként leülő Jasper Adrianus de Muijnck, méghozzá sikerrel: a kispestiek 4–0-s győzelmet arattak a Ligakupában a Gyirmót FC-Győr felett.

A mérkőzés hőse Souleymane Youla volt: a rutinos támadó három gólt szerzett, rajta kívül Bobál Gergely talált még a gyirmótiak hálójába.

LIGAKUPA, D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
BP. HONVÉD–GYIRMÓT FC-GYŐR 4–0 (3–0)
Budapest
, Bozsik-stadion. V: Kovács J. Z.
Honvéd:
Kemenes – Baráth (Koszta 58.), Alcibiade, Ignjatovic (Kosznics, a szünetben) – Czár, Hidi (Nagy G., 76.) – Vécsei, Gazdag (Portilla, 58.) – Youla, Bobál G. (Traoré, a szünetben), Ikenne-King. Megbízott vezetőedző: Jasper Adrianus de Muijnck.
Gyirmót: Deli – Tóth N. (Oross, 76.), Présinger, Farkas M. (Molnár M., 49.), Kákonyi – Fekete Sz., Kollár (Beliczki, 60.), Balog Z., Sós, Csemer (Kiss M., a szünetben) – Paku (Magasföldi, 54.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Youla (12., 38., 68.), Bobál G. (34.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1.Bp. Honvéd
3
2
1

14–6+87
2. Győri ETO 3 2 1 11–5 +6 7
3. Csákvár
3
1
2
5–12 –7
1
4. Gyirmót FC-Győr
3
1 2
2–9 –7 1

 

FERENCVÁROS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI PERCRŐL PERCRE

LIGAKUPA-ADATBANK ITT!

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Három perc a ráadás.

89. perc Király szépíthetne, de 14-ről jobbal a kilépő Jovába lő!

84. perc Földes Milán kap sárgát Nalepa lerántásáért.

Böde is lesérül...

80. perc Földes lő 22-ről Jova elé, aki magabiztosan fogja a labdát.

76. perc Haris le, Valencsik Dávid be.

75. perc Jova ment Király Vitalij elől lábbal, erre felrúgja őt a vendégjátékos.

74. perc Böde fejel 12-ről méterekkel a léc fölé.

72. perc Albert le, Hampuk Ádám be.

70. perc Nagy Dániel 16-os előtti lövése elsuhan a jobb alsó mellett, beadása nem sokra rá meg éppen csak hosszú Bödének középen.

69. perc
Luka Dominic le, Karacs Roland be.

67. perc HÁROM NULLA! Havojic ível Böde fejére, aki az ötösről a bal oldali kapufára fejel. A kipattanó Popové, ő jobbról BÖDE DÁNIELHEZ passzol, aki nyolc méterről jobbal az üres kapu jobb felső sarkába lő. 3–0!

67. perc Böde emel Somália elé az ötösre, de Somodi ismét szépen vetődik ki.

63. perc Nagy Ádám
be, Dilaver le.

61. perc Somodi! Jobbra vetődve kikapja Havojic 13 méteres, jobblábas lövését.

61. perc Böde! Lő az ötös jobb csücske elől, 10 méterről a kapu fölé, miután Hajovic elé bátran kivetődött Somodi, de a labdát csak kiütni tudta. És éppen az ék elé.

60. perc Nagy Krisztián be, Kovács Olivér le.

58. perc Popov otthagyja Zsdrált a balon, de Somodi szépen kivetődik elé.

Lakatos fogta volna közvetlenül a légiós.

56. perc KETTŐ NULLA! Nagy jobb oldali szögletét 10 méterről a védők által igencsak magára hagyott MICHAL NALEPA jobbal a jobb alsóba vágja, kapásból. 2–0!

55. perc Popov lő jobbal kapura 19-ről, Somodi kisimogatja a labdát a léc alól.

52. perc Nagy bal oldali kornerét Batik 12-ről a bal sarok felé csúsztatja, Somodi könnyedén véd.

48. PERC VEZET A FRADI! Böde indítja a 16-os elől remek ütemben a csereember POPOV PATRIKOT, aki jobbal 14-ről a bal alsóba teker. 1–0!

46. PERC FOLYTATJUK!

45. perc Lauthot Popov Patrik váltja, Kovács Tamást Miroszláv Zsdrál, Kiss Mártont pedig Földes Milán.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc HELYZET! Somodi elméri Nagy szabadrúgását, a labda megtalálja az ötös bal sarkán Batik fejét, akinek azonban nincs már ideje irányítani is a fejest.

44. perc Kovács Tamás
kap sárgát Böde felborításáért.

42. perc
Dilaver lő a jobb alsó mellé 14-ről, kissé balról.

40. perc
Nagy jobb oldali szabadrúgását Batik most a bal sarok mellé fejeli tíz méterről.

39. perc Kovács Olivér
lerántja Dilavert, sárga.

37. perc
Batik hibája után Albert törhetne kapura, ha nem egy igen rossz cselt dobna be a 16-os sarka és Haris előtt.

34. perc KAPUFA!
Havojicot akasztja a 16-os bal sarka előtt Kovács Tamás. Emir Dilaver adja be a szabadrúgást, Batik tíz méterről kapura fejeli, a labda megpattan Kovács Olivéren, majd a bal kapufa töve állítja meg csak a játékszert!

30. perc
Jelentjük, Lakatos sokadszor szereli habkönnyedén a válogatott Bosnjakot, most még rá is rúgja a labdát, így a vendégek dobnak.

27. perc
Böde futtatja a jobbon Havojicot, aki gyorsabb, mint Kovács Olivér, de az ötös sarka elől jobbal az oldalhálóba lő. Előtte Hadarót szerelték a 16-oson belül, a szabályosság határán.

23. perc VÉGRE VALAMI!
Nagy Dániel indítja Bödét, aki jobbal lő 12-ről, Somodi most balra vetődve védi a félmagasan szállót!

22. perc
Kovács Tamás távoli lövése pontatlan, pedig nem volt benne erő sem. Havojic beadása meg Somodinak ujjgyakorlat.

20. perc Somália
most léphet pályára.

18. perc Albert középtávoli, 22 méteres lövése csemege Jovának. Albert, de nem az igazi...

16. perc Jelentjük, Lamah is combja is meghúzódott. Somália melegít.

16. perc AZ ELSŐ HELYZET!
Lamah csodásan indítja Lauthot, aki egyedül tör kapura, de 14-ről jobbról hiába veszi célba a jobb sarkot, a vetődő Somodi Bence jobb keze megtalálja a labdát!

15. perc Havojic kecsegtető helyzetből adhatna be jobbról, de nem találja el jól a labdát.

15. perc David Mateos meghúzódott, Batik Bence áll be helyette.

11. perc Ismét Hadaró tűnik fel a balon, David Mateos most biztosan szereli.

9. perc Hadaró Valentin kiharcol a balon egy szögletet Michal Nalepa mellett, a kornert végül Benjamin Lauth "takarítja ki" a 16-os elől.

7. perc Lamahot szerelik a balon, Bosnjak bead, de a kapu mögé.

4. perc Albert Ádám gurít jobbal 23-ról a bal sarok felé, Jova Levente könnyedén legördül a labdáért.

4. perc Tomislav Havojicnak az ötösön éppen csak hosszú Ronald Lamah indítása.

2. perc Bosnak Predrag meglógna a bal szélen, de Kozics Barnabás útját állja, a másik oldalon Böde Dánielt szereli okosan Lakatos Gergő.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta zöldben. A lelátók igen ritkán lakottan.

Egy kis örökmérleg: huszonnégy bajnoki mérkőzést vívott a két csapat, s a mérleg kiegyenlített, miután a Ferencváros hazai pályán erősnek bizonyult (6–6–0, tehát az FTC veretlen még a Rákóczi ellen pályaválasztóként, egy mérkőzést Győrben vívtak), Kaposváron viszont gyenge a mutatója (1–6–5).

JÖTTEK-MENTEK!
A Ferencvárostól a Kaposvárhoz:
2013, Marko Ranilovic, ingyen
2011, Oláh Lóránt
A Kaposvártól a Ferencvároshoz:
2011, Grúz Tamás, i.
2011, Oláh Lóránt, 35.000 euró
2010, Maróti Béla, i.
2010, Szrdjan Sztanics, i.
2010, Júnior, i.
2005, Jovánczai Zoltán
1979, Murai Sándor

LIGAKUPA-ADATBANK ITT!

Tv: Sport1.

Haris Attila először kezd az FTC felnőttcsapatában, amely csoportja élére állhat, ha ma nyer.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI LIGAKUPA-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik