A tartalékos Fradi jól elverte az Újpestet a Ligakupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.02. 17:55
null
A vártnál könnyebben nyert a Ferencváros (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének legérdekesebb párosításában a Ferencváros első félidei kitűnő játékával három góllal megverte az Újpestet. Busai mesterhármast ért el.

LABDARÚGÓ LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ

FTC–ÚJPEST 4–1 (Busai 11., 20., 29., Holman 34., ill. Sztaniszavljevics 82.)
Üllői út, V: Pintér Cs.
FTC: Jova – Csilus Á., Batik, Mateos (Valencsik 62.), Bönig (Nagy D., 46.) – Gyömbér (Kukuruzovics 66.), Csukics (Haris 74.) – Holman, Busai (Popov 87.), Bosnjak – Ugrai
Csere:
Prokop, Nagy Do., Kukuruzovic, Valencsik, Kárász, Popov, Haris
ÚJPEST:
Dmitrovics – Nego, Litauszki, Cvejba (Heris 46.), Forró – Nagy I G., Vasziljevics (Balogh B. 46.) – Simon (Rojo 46.), Sztaniszavljevics, Bardhi – Mboma (Ojo 46.)
Csere: Balajcza, Heris, Balogh B., Ojo, Koszovics, Rojo, Vadász

A Ligakupa nyolcaddöntőjében találkozott a Ferencváros az Újpesttel, márpedig ez a párosítás mindig rejt magában izgalmakat. A meccs előtt úgy tűnt, hogy a lila-fehéreknek lesz fontosabb a találkozó, hiszen majdhogynem a legjobb összeállításban küldte pályára fiait Nebojsa Vignjevics. Ehhez képest Thomas Doll inkább a bajnokira összpontosított, nem sokan kaptak szerepet a szokásos kezdőből.

Ehhez képest az első félidőben valóságos gálát mutatott be a hazai csapat. Busai már a 11. percben megszerezte a vezetést, és ettől kezdve rendkívül egyoldalú lett a meccs. A lila-fehérek védelme valóságos átjáróház volt, a Fradi támadói többször is kiszolgáltatott helyzetbe hozták a kapust, aki nem tudta útját állni a végletekig kijátszott helyzeteknek.

Busai a 21. és a 29. percben is betalált, félóra is elég volt neki a mesterhármashoz. A 34. percben pedig már megvolt a negyedik is, ezúttal Holman váltotta gólra Ugrai átadását.

Jó volt az első félidő, élénk iramban játszott a Ferencváros, és nagyon motiváltnak is tűntek a bajnokikon jobbára epizódszerepre kárhoztatott futballistái.

Úgy ért véget az első játékrész, hogy a lézengő újpestiek hálát adhattak az égnek, hogy nem kaptak több gólt.

A második félidőre az újpesti edző négyet is cserélt, jelentősen átalakította csapatát, és ez kellett is, mert több gólt már nem szerzett a Ferencváros. Az Újpestnek a szépítés ugyan összejött Sztaniszavljevics révén, de a visszavágó így is meglehetősen nehéznek ígérkezik jövő szerdán.

„ATTÓL, HOGY EZ LIGAKUPA, EGY DERBIN NEM LEHET ÍGY HOZZÁÁLLNI!”

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

„A fiúk szép munkát végeztek ma este. Nemcsak azt volt öröm nézni, hogy az első félidőben ennyi gólt szereztünk, hanem a módját is, ahogy futballoztunk. Csodálkoztam, hogy Csilus Ádám kilencven percet kibírt, miután két izomszakadásból tért vissza ma a pályára, de nagyon jó munkát végzett, sok segítséget kapott a belső védőktől” – értékelte az összecsapást Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

”Az mindegy, hogy az Újpest ellen edzőmeccsen, a Ligakupában, a Magyar Kupában vagy a bajnokságban játszunk, mert itt mindenkinek száz százalékot kell adnia. Úgy gondolom, hogy ez az első félidőben sikerült, négy gólt is szereztünk. A második játékrészben a cserékkel megszakítottuk az addigi játékunkat, de így is megérdemelt és magabiztos sikert arattunk” – tette hozzá a három gólt szerző Busai Attila.

”Ha tudnám, hogy mi volt ma a gond, akkor már megtaláltam volna rá a megoldást. A Ferencváros rendkívül motivált volt ezen a Ligakupa-mérkőzésen, míg nálunk sok játékos még nem játszott ilyen meccsen. Elképzelhető, hogy motivációs problémáik voltak ezeknek a futballistáinknak. Megpróbáljuk megtalálni a megoldást” – mondta Nebojsa Vignjevics, az Újpest mestere.

PERCRŐL PERCRE:

90. perc: Vége a meccsnek, háromgólos előnnyel megy Újpestre a Ferencváros. 4–1
90. perc: HÁROM PERC A HOSSZABBÍTÁS.
87. perc: Popov
maradt a gyepen egy rossz mozdulat után. A derekát fájlalta a fiatal játékos.
83. perc: Koszovics
kapott sárgát egy csúnya belépőért.
82. perc: GÓÓÓÓL! SZÉPÍTETT AZ ÚJPEST!
Bal oldali szöglet után Szaniszavljevicsről megfeledkeztek a ferencvárosi védők, ő pedig négy méterről, kissé balról a rövid sarokba fejelt.
80. perc: Haris
durva belépőjét Sztaniszavljevics bánta, a fradista sárgát kapott.
79. perc: Ugrai
csavart a bal alsóra 17 méterről, de Dmitrovics elvetődve védett.
75. perc:
A háromgólos Busait lehozta Thomas Doll, Popov Patrik jött a helyére.
74. perc: Csukics
helyett Haris Attila állt be.
73. perc: Ugrai
kapott szenzációs kiugratás,t egyedül állt a kapussal szemben, aztán a jó helyzetnél is jobbat keresett, végül az oldalhálóba lőtt...
66. perc:
Újabb csere a Fradiban, Gyömbér helyett Kukuruzovics a pályán. Az Újpest is cserélt, Nagy Gábor helyett Koszovics játszik.
66. perc: Színesedik a meccs... Balogh Balázs Gáncsolta el Csilust. Sárga lap ez is.
65. pec: Gyömbér
vágta fel az ördöngös cselekkel meglóduló Negót egy sárga lapért.
62. perc:
Cserélt a Ferencváros. Mateos helyett Valencsik Dávid a pályán.
53. perc:
A szabadrúgást Bardhi végezte el, és a lécet zörgette meg a jó lövés.
52. perc:
A szabadrúgás előtt összeverekedtek a játékosok, Ojo nagyon begőzölt, Batik mutatta, hogy lefejelték... Pedig nem is. Ojo aztán Csukiccsal is összebalhézott, mindketten sárga lapot kaptak.
50. perc: Batik
vágta fel Bardhit a tizenhatos előtt vél méterrel, ezért sárga lapot kapott a ferencvárosi.
Cseré
k özöne az Újpestnél. Vasziljevics helyett Balogh Balázs, M'Boma helyett Ojo, Cvejba helyett Heris, Simon K. helyett pedig Rojo. A Fradiban Bönig helyett Nagy Dominik játszik.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.
45. perc: Vége az első félidőnek, egyelőre úgy tűnik, a Fradi nagy verést mér az Újpestre... 4–0
44. perc:
Gyors egymásutánban Ugrai és Busai ugrott ki a védők között, előbbi egy hajszálnyi lesről, utóbbi viszont nem volt lesen, csakhogy kissé lemaradt a labdáról.
Egyelőre csalódás az Újpest teljesítménye, a védelem olyan lyukas, mint egy ementáli sajt...
34. perc: GÓÓÓL! EZ EGYRE ROSSZABB AZ ÚJPESTNEK...
Ezúttal Ugrai indította remek ütemben a védők között a tizenhatos jobb sarka környékén kiugró Holmant, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, és pimaszul a hálóba lőtt. 4–0
33. perc: Simon
lőtt vagy 30 méterről, de a gyenge lövés nem találta el a kaput.
29. perc: GÓÓÓÓÓL! MESTERHÁRMAS!
Gyors Fradi-kontra után Ugrai hozta fel egedül a labdát a jobb oldalon, középre játszott Busaihoz, aki 13 méterről, remekül lőtte ki a jobb alsót. 3–0
26. perc: Batik
szenzációs indítása közben megint elfeledkeztek Busairól, aki 15 méterről a jól kimozduló Dmitrovicsba lőtte a labdát.
21. perc: GÓÓÓÓL! MÁR KETTŐ A FRADI ELŐNYE!
Litauszki beragadt, Busai nagy magányban találta magát az újpesti kapussal szemben, és 16 méterről, nagy nyugalommal lőtt a jobb alsóba. 2–0
16. perc: Csilus
szép csellel tört be a tizenhatoson belülre, kicsit hosszan tolta meg, lövése kipattant, Csukics érkezett, lecsapott a labdára, és 17 méterről nem sokkal hibázta el.
11. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A FRADI!
Csukics szerzett labdát az újpesti térfél közepén, jobbra játszott Holmannak, aki laposan középre passzolt, ahol érkezett Busai, és 11 méterről jobbal a hálóba pörgetett. 1–0
10. Csukics
iramodott meg, 36 méterre a kaputól fölvágták. A szabadrúgásból Ugrai ívelt középre, először mentettek a védők, de röviden, újra visszakerült a labda az újpesti tizenhatoson belülre, Litauszki rosszul mentett, Gyömbér lőhetett volna gólt, de kihagyta.
7. perc: Gyömbér
rövid felszabadítása után Sztaniszavljevics lőhetett, de a labda elszállt Jova kapuja felett.
6. perc:
Nem szabadult fel az Újpest kapuja, Busai Cvejba szorításában lőtt, de kaput nem talált.
6. perc: Csukics
indította a jobb oldalon Csilust, aki egyből középre ívelt, de a védők mentettek.

Az edzők így vélekedtek a meccs előtt:
Thomas Doll:
„Az a lényeg, hogy azok a játékosok, akik régen játszottak már, most lehetőséget kapjanak. Nehéz a talaj, remélem, hogy kevesebbet fogunk rajta hibázni, mint az Újpest. Szerintem minden edző a saját feje szerint dönt, ma az első félidőben lehetőséget adok Csilus Ádámnak, aki 18 éves. Lehet, hogy már a szünetben váltani fogok, igyekszem ügyesen forgatni a csapatot, hiszen pénteken már bajnokit játszunk."
Nebojsa Vignjevics:„A lehető legerősebb csapatot akartam ma pályára küldeni. Ez ugyan csak az első meccs lesz, de nagyon fontos. Szeretnénk gólt szerezni, hiszen a Fradi nagyon jó és erős csapat. Úgy gondolom, támadó szellemben kell játszani, és az első félidőben meg szeretnénk szerezni a vezetést."

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Rendkívül cudar idő van Budapesten, zuhog az eső, nem lesz könnyű a csapatoknak a hidegben a vizes talajon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik